UNESCO Associated Schools

eTWINNING SCHOOL

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Γαλλικό Τμήμα – Ευρωπαϊκά προγράμματα

ΕΥΡΩΠΑÏΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING 2023-2024: ΣΤ΄ Τάξη

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού θα συμμετάσχουν φέτος σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning, στο πλαίσιο του μαθήματος των  γαλλικών, με τίτλο: 

«En Créant l’école fantastique -Twinning/ Building the Fantas Twinning SchooΙ».

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μας θα συνεργαστούν με μαθητές από σχολεία της Τουρκίας, της Σλοβακίας, της Ισπανίας και της Τυνησίας. Αναφορικά, θα ανταλλάξουν εργασίες, αφίσες, φωτογραφίες, τραγούδια και βίντεο στα γαλλικά. Εμπνεόμενοι από το σχολείο και το εκπαιδευτικό σύστημα της κάθε χώρας- μέλους και βασισμένοι στη χρήση των νέων τεχνολογιών, θα φανταστούν και θα δημιουργήσουν το σχολείο των ονείρων τους, σχεδιάζοντας τον κάθε χώρο του, εξηγώντας τους λόγους δημιουργίας του, αλλά και τα μαθήματα που θα ήθελαν να παρακολουθούν. Στο τέλος, θα δημιουργήσουν τα δικά τους διαφημιστικά έντυπα, που θα προωθούν την καινοτόμα ιδέα τους. Επιπλέον, θα εξετάσουν πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές, μεταξύ των χωρών- μελών, μέσα από ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό ταξίδι γνώσης και ανταλλαγής πληροφοριών! Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας θα επικοινωνήσουν με Γαλλόφωνους μαθητές, θα γνωρίσουν την κουλτούρα και τα σχολεία της χώρας τους, εξασκώντας τα γαλλικά τους ως μέσο επικοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το e-Twinning αποτελεί την κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λπ.) που εργάζεται σε σχολείο, σε μία από τις Eυρωπαϊκές χώρες που λαμβάνουν μέρος, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.

Η δράση e-Twinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία.


ΕΥΡΩΠΑÏΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING 2020-2021: ΣΤ΄ Τάξη


Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού συμμετείχαν σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning, στο πλαίσιο του μαθήματος των  γαλλικών, με τίτλο:

“ Ιnter waves/ Inter vagues” (Interferance/ Interférence= Συμβολή Κυμάτων)

Χάρη στον άψογο σχεδιασμό και στα πολύπλευρα οφέλη που πρόσφερε στους μαθητές, το συγκεκριμένο πρόγραμμα απέσπασε και Εθνική, αλλά και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από τις Επιτροπές Αξιολόγησης!

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με μαθητές από σχολεία στη Γαλλία, στην Τουρκία, στη Ρουμανία, στην Ισπανία, στην Ιταλία , στην Τυνησία και στο Βέλγιο. Αναφορικά,  αντάλλαξαν εργασίες, αφίσες, φωτογραφίες, τραγούδια και βίντεο στα γαλλικά, για να καταλήξουν σε έναν ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό!  Εμπνεόμενοι από την ιστορία της κάθε χώρας- μέλους, ανακάλυψαν την πιο διασκεδαστική «Συμβολή κυμάτων » που  τους μύησε στην έννοια των Διεθνών σχέσεων ( International),  της διεπιστημονικής ανάμειξης μαθημάτων (Interdisciplinar), της αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφορετικών γενιών (Intergenerational) καθώς και της σημασίας της αρμονικής διαπολιτισμικής αλληλοεξάρτησης των χωρών (Interdependent).  Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας  επικοινώνησαν με Γαλλόφωνους μαθητές, γνώρισαν την κουλτούρα και τα  έθιμα της κάθε χώρας, εξασκώντας τα γαλλικά τους ως μέσο επικοινωνίας.


ΕΥΡΩΠΑÏΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING 2018-2019: Γ΄ Τάξη


Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού συμμετείχαν σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning, στο πλαίσιο του μαθήματος των  γαλλικών, με τίτλο:

“ Jeux d’antan, Jeux d’aujourd’hui ”

Χάρη στον άψογο σχεδιασμό και στα πολύπλευρα οφέλη που πρόσφερε στους μαθητές, το συγκεκριμένο πρόγραμμα απέσπασε και Εθνική, αλλά και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας από τις Επιτροπές Αξιολόγησης!

Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με μαθητές από 18 Δημοτικά σχολεία στην Τυνησία, στη Γαλλία, στην Τουρκία, στη Ρουμανία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στη Μολδαβία και από ένα Δημοτικό σχολείο στη Λέσβο. Αναφορικά, αντάλλαξαν εργασίες, αφίσες, φωτογραφίες, τραγούδια και βίντεο στα γαλλικά. Εμπνεόμενοι από την ιστορία της κάθε χώρας- μέλους, ανακάλυψαν παιχνίδια που έπαιζαν τα παιδιά στην αρχαιότητα, τα μελέτησαν και τα σύγκριναν με τα σύγχρονα παιχνίδια. Επιπλέον, εξέτασαν πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές, μέσα από ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό ιστορικό ταξίδι! Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας επικοινώνησαν με Γαλλόφωνους μαθητές, γνώρισαν την κουλτούρα και τα παιχνίδια της χώρας τους, εξασκώντας τα γαλλικά τους ως μέσο επικοινωνίας.



ΕΥΡΩΠΑÏΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING 2017-2018: Γ΄ Τάξη

«Des légendes européennes en français”»

Οι μαθητές της Γ’ τάξης του Κολεγίου μας συνεργάστηκαν με μαθητές από το Δημοτικό σχολείo «Sadok Ghodhbane, Dar Chaâbane Elfehrie» στην Τυνησία, με μαθητές από τα σχολεία «Scoala Gimnaziala "Grigore Moisil" Ploiesti», «Scoala Gimnaziala Nr. 1 Rachiti», και «Scoala Gimnaziala Voievod Neagoe Basarab» στη Ρουμανία, καθώς και με μαθητές από το σχολείο «Scuola Secondaria Statale di I Grado "Ciro Scianna"», στην Ιταλία και αντάλλαξαν εργασίες, αφίσες, φωτογραφίες, τραγούδια και βίντεο στα γαλλικά, σχετικά με τις 4 χώρες. Εμπνεόμενοι από την ελληνική μυθολογία, ανακάλυψαν μύθους της Μεσογείου που βασίζονται σε κοινά στοιχεία  και εξέτασαν πολιτισμικές ομοιότητες και διαφορές, μέσα από ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό ιστορικό ταξίδι! Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας επικοινώνησαν με Γαλλόφωνους μαθητές, γνώρισαν την κουλτούρα και τους μύθους της χώρας τους και εξάσκησαν τα γαλλικά τους ως μέσο επικοινωνίας.


ΕΥΡΩΠΑÏΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING 2017-2018: Ε΄ Τάξη

“ Grèce- France : un itinéraire scolaire” 

Οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με μαθητές από το Δημοτικό σχολείο “Chartreux Eugène Cas 2”, στη Μασσαλία της Γαλλίας, και αντάλλαξαν εργασίες, αφίσες, φωτογραφίες, τραγούδια και βίντεο στα γαλλικά, σχετικά με τις 2 χώρες. Ξεκινώντας από τη γνωριμία των 2 σχολείων και των 2 τάξεων, οι μαθητές μας συνέχισαν με τη γνωριμία των 2 πόλεων, (Θεσσαλονίκης και Μασσαλίας) και κατέληξαν στη γνωριμία των 2 χωρών, βασιζόμενοι σε κοινά ιστορικά χαρακτηριστικά, μέσα από ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό ιστορικό ταξίδι! Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας επικοινώνησαν με Γαλλόφωνους μαθητές,  γνώρισαν την κουλτούρα και τους μύθους της χώρας τους και εξάσκησαν τα γαλλικά τους, ως μέσο επικοινωνίας.


ΕΥΡΩΠΑÏΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ E-TWINNING 2016-2017: Δ΄ Τάξη

Οι μαθητές/τριες της Δ’ Δημοτικού συμμετείχαν σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης «e-Twinning», στο πλαίσιο του μαθήματος των γαλλικών, με τίτλο:

“Comment mange-t-on chez nous ?”

Οι μαθητές μας, ήδη από τον Νοέμβριο, με τη βοήθεια της καθηγήτριας γαλλικών, κ. Πηνελόπης Σταυρίδου, συνεργάζονται με μαθητές από Δημοτικό σχολείo της Aveyron της Γαλλίας και ανταλλάσουν εργασίες, αφίσες, φωτογραφίες, τραγούδια και βίντεο στα γαλλικά, σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες, τα γεύματα στην Ελλάδα και στη Γαλλία, τις ώρες γευμάτων, τη διαφορά ώρας μεταξύ των 2 χωρών, καθώς και τις ελληνικές και γαλλικές Χριστουγεννιάτικες σπεσιαλιτέ.  Παρουσιάζουν, επίσης, τα πιο γνωστά τοπικά προϊόντα, μέσα από ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό γαστριμαργικό ταξίδι!  Με αυτόν τον τρόπο, επικοινωνούν με Γάλλους μαθητές, γνωρίζουν την κουλτούρα και τις συνήθειές τους και  εξασκούν τα γαλλικά τους, ως μέσο επικοινωνίας.  Επίσης, σε ρόλο δασκάλου, οι Έλληνες μαθητές έμαθαν στους Γάλλους συμμαθητές τους πώς να μετρούν στα ελληνικά από το 0 έως το 10!

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε τον Φεβρουάριο 2017, με την εκτέλεση της γαλλικής συνταγής παρασκευής κρέπας από τους Έλληνες μαθητές και την εκτέλεση παρασκευής ελαιόψωμου από τους Γάλλους μαθητές!


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων


- Τελετή βράβευσης

«Καγκουρό» 2024


ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2024