UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Γαλλικό Τμήμα - Εκπαιδευτικά ταξίδια

                                          Κατασκηνωτικό πρόγραμμα στις Άλπεις

                                              «Colonie d’été en Haute Savoie»

                                  La Ruche, Manigod, Γαλλικές Άλπεις, Ιούνιος 2014

Οι μαθητές του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» είχαν για πρώτη φορά τη μοναδική ευκαιρία της Colonie d’été en Haute Savoie στον αλπικό ξενώνα La Ruche, όπου για μια εβδομάδα έζησαν κοντά στη φύση, μίλησαν γαλλικά και παρακολούθησαν ατελιέ γλώσσας μαζί με άλλα λασαλιανά σχολεία. Γνώρισαν τη φυσική ομορφιά των Άλπεων, καθώς περπάτησαν σε μονοπάτια ύψους 1500μ και έκαναν καλοκαιρινό έλκηθρο. Συμμετείχαν σε ατελιέ, όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν τον ρόλο της παρουσίας του λύκου στη φύση, καθώς και τη βιοποικιλότητα της περιοχής. Μαγείρεψαν με την καθοδήγηση της chef του ξενώνα, ετοιμάζοντας σπεσιαλιτέ savoyardes. Απόλαυσαν μια κρουαζιέρα στη λίμνη της πόλης Annecy. Τέλος, διέσχισαν συστάδες δέντρων και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές και βιωματικές δραστηριότητες στο Ecomusée, στην κοιλάδα Thônes. Οι εμπειρίες αυτές θα τους μείνουν αξέχαστες!

 

                                             C’est par l’échange que l’on change

Το Ελληνογαλλικό Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» δραστηριοποιείται στα προγράμματα εκπαιδευτικών ανταλλαγών εδώ και δύο δεκαετίες. Μαθητές του Κολεγίου έχουν φιλοξενηθεί σε οικογένειες τα τελευταία χρόνια στο Παρίσι, στην Aβινιόν, στη Βαλάνς, στο Στρασβούργο, στο Σαιντ-Ετιέν, στο Σινέ (Βέλγιο) κ.ά..

Κατά την διάρκεια του εκπαιδευτικού ταξιδιού, οι μαθητές με συνοδούς έμπειρους καθηγητές του Κολεγίου, συμμετέχουν τόσο στη σχολική, όσο και στην οικογενειακή ζωή των Γάλλων. Έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε διάφορες γαλλικές πόλεις, να γνωρίσουν τα αξιοθέατα και να συναναστραφούν με τους κατοίκους.

Tο λασαλιανό εκπαιδευτικό συγκρότημα της Αβινιόν φιλοξένησε για 5η συνεχόμενη χρονιά την ομάδα των ελλήνων μαθητών. Σ’ ένα κλίμα αδερφοσύνης και αλληλοσεβασμού των παραδόσεων, οι έλληνες μαθητές ξεναγήθηκαν στην μεσαιωνική πόλη της Αβινιόν, θαύμασαν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής (Fontaine de Vaucluse), διασκέδασαν με την εναέρια αναρρίχηση (accrobranches) και ταξίδεψαν στους ρωμαϊκούς χρόνους βλέποντας την γέφυρα της Gard. Συνειδητοποίησαν τέλος, το μεγαλείο της ίδιας τους της χώρας, μέσα από την επίσκεψη στη πόλη της Μασσαλίας.

Είναι σίγουρο ότι το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών ανταλλαγών κάνει βιωματική την εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας, επιτρέπει στους μαθητές να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και τους άλλους, να αναλαμβάνουν ευθύνες και να γίνονται πρωταγωνιστές στη μόρφωσή τους. Και του χρόνου!!!

Επισκεφθείτε το ιστολόγιο μας http://delasalle-echange.blogspot.com όπου μπορείτε να δείτε φωτογραφίες και video από τα εκπαιδευτικά μας ταξίδια και να διαβάσετε σχόλια των μαθητών και των καθηγητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχολικών ανταλλαγών των Λασαλιανών σχολείων.

   

                                                          2011 – 2012

       Και το Νοέμβριο του 2011, η Avignon μας περίμενε! Μας περίμενε, όμως και το Παρίσι !

                                                

To πρόγραμμα «Μαθαίνω ταξιδεύοντας» είναι μια εναλλακτική πρόταση θερινών διακοπών.

Collège ImpérialNice

Οι μαθητές μας (11 -15 ετών) έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα θερινών διακοπών διάρκειας 1 η 2 εβδομάδων στην Νίκαια για να εξασκηθούν στη γαλλική γλώσσα και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σ’ ένα προσεγμένο, αυθεντικό, γαλλικό περιβάλλον.

Το Κολέγιο Impérial είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας της Γαλλίας και είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένο για το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών του. Οι μαθητές μας συμμετέχουν στο πρόγραμμα δραστηριοτήτων και στα τμήματα γλώσσας με γαλλόφωνους νέους από διάφορες χώρες της Ευρώπης κάνοντας συγχρόνως διακοπές στη Νότια Γαλλία. Mένουν σε δωμάτια με συμμαθητές τους στο συγκεκριμένο κτίριο με 24ωρη ασφάλεια και έγγραφη άδεια εξόδου με τη συνοδεία καθηγητών του Κολεγίου μας.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους, εντός των εγκαταστάσεων, οι μαθητές μας απασχολούνται σε αθλητικές δραστηριότητες: θαλάσσια σπορ, ρόλερ, τουρνουά μπάσκετ, βόλεϊ, ποδοσφαίρου και σε καλλιτεχνικές δραστηριότητες: θεατρικό παιχνίδι, τραγούδι, επιτραπέζια παιχνίδια ή bowling. Επίσης μπορούν να κάνουν επισκέψεις σε μουσεία της πόλης, σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος και στην αγορά. Τέλος συμμετέχουν σε ημερήσιες εκδρομές και βέβαια ψυχαγωγούνται από έμπειρους Γάλλους εμψυχωτές.

                                            

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023