UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Αγγλικό Τμήμα - Εκπαιδευτικά Προγράμματα


Διαθεματική Προσέγγιση
Oι μαθητές του Δημοτικού αλλά και του Γυμνασίου μας εκπονούν κάθε χρόνο projects Διαθεματικής Προσέγγισης Διδασκαλίας με τη βοήθεια των Καθηγητών Αγγλικής, Πληροφορικής, Καλλιτεχνικών και Μουσικής.
Μέσα από το μάθημα λογοτεχνίας και την προσωπική έρευνα, το Αγγλικό Τμήμα θέτει ως στόχο την πολύπλευρη εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες μέσα από ένα ζωντανό εκπαιδευτικό περιβάλλον που καλύπτει όλα τα γνωστικά επίπεδα και δεξιότητες των μαθητών μας.


Ειδικότερα, οι μαθητές μας, εκδίδοντας εφημερίδες και Cd-ROMs τόσο με λογοτεχνικά έργα, ταινίες όσο και με θέματα περιβάλλοντος, παραδόσεων λαών μαθαίνουν να εξερευνούν τον κόσμο με μοναδικό εργαλείο την αγγλική γλώσσα.Παρουσίαση Προγραμμάτων:
1. “A glance at the world”, ηλεκτρονική παρουσίαση μαθητών με θέμα τις χώρες του κόσμου.
2. “Festivals of Britain”, ηλεκτρονική παρουσίαση μαθητών με θέμα την Αγγλία.
3. “Dead Poets’ Society”, ηλεκτρονική παρουσίαση μαθητών και συμμετοχή στην Ημέρα Ποίησης του Κολεγίου με βάση την ομώνυμη ταινία.
4. “When the last of the Mohicans embarked on a journey to the centre of the earth”, ηλεκτρονική παρουσίαση μαθητών πάνω σε δύο λογοτεχνικά έργα.
5. “The Three Musketeers”, ηλεκτρονική παρουσία μαθητών με θέμα το συγκεκριμένο λογοτεχνικό έργο.
6. Billy Elliot”: διαθεματική προσέγγιση της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος».
7. “The Emperors’ Club”: διαθεματική προσέγγιση της ομώνυμης κινηματογραφικής ταινίας σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή Πειραιά «Ο Άγιος Παύλος».
8. “SOS planet”, ηλεκτρονική παρουσίαση μαθητών Ε΄ Δημοτικού με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος.
9. “Fight Racism with Us”, εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα το ρατσισμό .
10. “Anti-smoking Campaign”: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Υγεία-Κάπνισμα-Βλαβερές Συνέπειες-Ενημέρωση». Διαθεματική προσέγγιση, θεατρική παράσταση.
11. Μελέτη και διαθεματική προσέγγιση λογοτεχνίας: The Challenge, Danger at Shark Rock, the Picture of Dorian Gray, The Phantom of the Opera, Sherlock Holmes, A Dream Come True, Around the World in Eighty Days, White Fang, Black Beauty, Martin Luther King, Amistad, Romeo and Juliet, Sherlock Holmes and the Red Circle, Frankenstein, Oliver Twist, Wuthering Heights, The Turn of the Screw, The Great Gatsby, Macbeth, Sherlock Holmes and the Red Circle, Flat Stanley in Space, Flat Stanley goes Camping.
12. Εκμάθηση της Αγγλικής Γλώσσας μέσω Παραμυθιών, Λογοτεχνικών Κειμένων και Μυθολογίας από την Α’ έως και την ΣΤ’ Δημοτικού: Aesop’s Fables, (The Fox and the Grapes, The Lion and the Mouse, The Tortoise and the Hare), Little Red Riding Hood, The Three Little Pigs, Pinocchio, The Hen that Laid the Golden Eggs, The Emperor’s New Clothes, The Brave Little Tailor, Tom Thumb, Peter Pan, Anne of Green Gables, Robin Hood, The Minotaur and the Labyrinth, Orpheus and Eurydice.
13. Incredible Volunteers”, Πρόγραμμα Εθελοντισμού.
14. Photo Contest”, Διαγωνισμός Φωτογραφίας σε συνεργασία με τα λασαλιανά σχολεία Αλίμου και Σύρου.
16. Ο γύρος του κόσμου με τον Flat Stanley: οι μαθητές του Δημοτικού ταχυδρομούν τον Flat Stanley σε φίλους και συγγενείς του εξωτερικού και αναφέρουν κάθε φορά στην τάξη πού έχει ταξιδέψει ο αγαπημένος τους ήρωας. Το συγκεκριμένο project σημείωσε τεράστια επιτυχία στο εξωτερικό και ο εμπνευστής του έλαβε το βραβείο «Teaching Excellence» το 2001.
17. The Thrills and the Threats of the Internet”: Συμμετοχή των μαθητών μας στον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2012 και παρουσίαση της έρευνάς τους στα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των Search Engines, Social Networking, Electronic Mail, Blogs και On-line Entertainment.
18. Παρουσίαση Θεατρικού Παραμυθιού: A Forest Full of Stories” στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius με θέμα “Let The Forests Breathe”.
19. SOPHIA”: Κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους με τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού, βασισμένη σε πρωτότυπο σενάριο του τμήματος Αγγλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η ταινία επιλέχθηκε να προβληθεί στο 8ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους PSAROKOKALO, στο επίσημο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα PSAROLOCO. (Πατήστε στο σύνδεσμο για να παρακολουθήσετε την ταινία www.youtube.com/watch?v=7JIz4JaQzgY)

20. Children’s rights: Διαθεματικό πρόγραμμα εναρμονισμένο με το έργο του Εκπαιδευτικού, Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών (UNESCΟ), με σκοπό τα π
clip_image002
αιδιά να ευαισθητοποιηθούν και να γνωρίσουν τα δικαιώματά τους. Οι μαθητές κάνουν έρευνα, ppt παρουσιάσεις, ραδιοφωνικές εκπομπές, γράφουν ποιήματα και τραγούδια, φιλοτεχνούν ημερολόγια και αφίσες.


21. Spelling Bee: Διαγωνισμός Λεξιλογίου για τους μαθητές της Β’ Γυμνασίου

22. Jeopardy Game: Παιχνίδι γνώσεων για τους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου
23. «Αστικά Πεδία σε Μετάβαση» –“Urban Environments in Transition”: Γλωσσικό εργαστήρι σε συνεργασία με μία ομάδα φοιτητών και καθηγητών του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) που συνδέει την Αμερικανική Λογοτεχνία και Πολιτισμό με τη διδασκαλία της Αγγλικής Γλώσσας (ELT), μέσω μίας σειράς θεμάτων που άπτονται του αστικού περιβάλλοντος δίνοντας έμφαση στη δημιουργική σκέψη, φαντασία και συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων μαθητών.
clip_image002[7]
24. Global Gateways: α) Πρόγραμμα πολιτιστικής εμβάθυνσης για εκπαιδευτικούς σε συνεργασία με το Indiana University των Η.Π.Α . Ο κ. Alex Burtner είναι ο πρώτος Αμερικανός φοιτητής επί πτυχίω που είχε την ευκαιρία να κάνει την πρακτική του εξάσκηση ως εκπαιδευτικός στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και να συνεργαστεί με το τμήμα Αγγλικών Σπουδών, τόσο στο πλαίσιο της σχολικής τάξης σε όλες τις βαθμίδες όσο και σε εξωσχολικές δραστηριότητες. 

β) Για τέταρτη συνεχή χρονιά το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» και το τμήμα Αγγλικών σπουδών, συνεργάστηκαν με το Indiana University των Η.Π.Α στο πλαίσιο του προγράμματος πολιτισμικών σπουδών Global Gateways. Οι φοιτήτριες επί πτυχίω, Taylor Simpson και Courtney Bauer  από το Penn State University, βοήθησαν τους μαθητές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσω της επαφής τους με τον Αμερικανικό πολιτισμό και τρόπο σκέψης.
25.Harvard Model Congress Εurope/Boston: Προετοιμασία μαθητών Γυμνασίου-Λυκείου πάνω σε θέματα που αφορούν την αμερικάνικη κυβέρνηση, διεθνείς οργανισμούς και γενικότερα τη δημοκρατική πολιτική διαδικασία μέσω μιας συναρπαστικής εμπειρίας ρητορικού λόγου - διαλόγου. Συμμετοχή μαθητών στο Ετήσιο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ.
26. 4ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής «When ‘I’ is replaced by ‘WE’, even i-llness becomes we-llness»: Διαγωνισμός για μαθητές της Ε’ και της ΣΤ’ Δημοτικού από δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλονίκης στις κατηγορίες ποίημα/γράμμα/διήγημα.
27. Respect Diversity- Say NO to bullying: Οι μαθητές της Β’ Γυμνασίου παρουσίασαν τις εργασίες τους στα πλαίσια του 2ου πανελλήνιου διαγωνισμού με όνομα: «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό». Ο διαγωνισμός συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από το Βρετανικό συμβούλιο και το Διεθνές κέντρο Ολυμπιακής εκεχειρίας. 
28. CLIL Project on Odysseus: Η Γ’ Δημοτικού ακολουθεί μια διαφορετική προσέγγιση στη διδασκαλία και ανάλυση των ηρώων του έπους της Οδύσσειας στην Αγγλική Γλώσσα μέσω της μεθόδου CLIL (Content & Language Integrated Learning / Συνδυασμένη Εκμάθηση Αντικειμένου Γλώσσας).
29. Ευρωπαϊκή μέρα γλωσσών (26/9): Παρουσιάσεις ξενόγλωσσων ομιλητών, γλωσσικοί διαγωνισμοί και παιγνιώδη quiz με στόχο την αποδοχή της διαφορετικότητας και τον αλληλοσεβασμό που πηγάζει απο τις 100 γλώσσες που μιλιούνται αυτή την εποχή στην Ευρώπη.
30. School of the Future: Ημερίδα στο πλαίσιο της συγκριτικής μελέτης του εκπαιδευτικού συστήματος άλλων λαών με τη συνεργασία Νορβηγών εκπαιδευτικών.
31. Influential People Project: Η Α’ Λυκείου ερευνά τη ζωή και τα επιτεύγματα διάσημων προσωπικοτήτων όπως ο Mahatma Gandhi, Mother Teresa, Abraham Lincoln κτλ.
32. Film Project: Η Β’ Λυκείου ερευνά φλέγοντα κοινωνικά ζητήματα όπως η απονομή δικαιοσύνης και το δικαστικό σύστημα, η βία στην Αμερική, το σύστημα υγείας, η γενοκτονία και πολλά άλλα, κάνοντας ιστορικές αναδρομές και ανιχνεύοντας το αποτύπωμα που άφησαν στην 7η Τέχνη. Η έμπνευση τους αντλείται μέσα απο ταινίες και ντοκυμαντέρ βασισμένα σε πραγματικές ιστορίες όπως, το Hotel Rwanda, In the Name of the Father, The Pianist κτλ.
33. English Critics’ Guild: Οι Αγγλόφωνοι βιβλιοφάγοι του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» καλλιεργούν τη σκέψη τους και απολαμβάνουν ποικίλα λογοτεχνικά ταξίδια και δωρεάν παραστάσεις στο ΚΘΒΕ, μεσα από τα βιβλία που δανείζονται από τη βιβλιοθήκη μας.
34. "Embracing our Differences": H Β΄Λυκείου συμμετέχει σε έναν πρωτοποριακό διαγωνισμό από την Φλόριντα, των Η.Π.Α. Χρησιμοποιώντας τη μετασχηματιστική δύναμη των Τεχνών, οι μαθητές εκπαιδεύονται  και, συγχρόνως,  εμπνέονται την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.
35. "Interactive Kahoot Game": Ένα Νορβηγικό διαδραστικό κουίζ πολλαπλής επιλογής μέσω μιας ευφάνταστης εκπαιδευτικής πλατφόρμας.
36. "Flipped Classroom": Μια εκπαιδευτική στρατηγική που αναστρέφει το παραδοσιακό περιβάλλον μάθησης.
37. eTwinning Program - (Σύμπραξη με τις χώρες Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, Γαλλία, Ρουμανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Ουκρανία, Λιθουανία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Λετονία, Πορτογαλία και Ηνωμένο Βασίλειο με σκοπό την σχολική επικοινωνία και συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ευρώπης μέσω της χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών-ΤΠΕ)

eTwinning Projects
  • 2013 - 2014: “Who’s afraid of the big not bad wolf”, Α’ Δημοτικού.
  • 2015 – 2016: “My Wise Owlphabet”, Α’ Δημοτικού, (Βραβείο eTwinning Qualitiy Label)
  • 2015 – 2016: “Voice to Voice”, Νήπια.
  • 2016 – 2017: “Funny Orff with Music and English”, Νήπια.
  • 2016 – 2017: “Teach me a few words in your language”, Β’ Δημοτικού.
  • 2016 – 2017: “Sharing games”, Γ’ Δημοτικού, (Βραβείο eTwinning European Quality Label)
  • 2016 – 2017: “Spooky project”, Ε’ Δημοτικού.
  • 2016 – 2017: “Hello Neighbour” και “Let’s share our special days”, Β’ και ΣΤ’ Δημοτικού στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαΐκών Γλωσσών.  
38. “1st Lasallian Spelling Bee” – Διαγωνισμός Ορθογραφίας για μαθητές των Λασαλιανών Γυμνασίων Ελλάδας

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023