UNESCO Associated Schools

eTWINNING SCHOOL

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

Vacances d' été στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Με αφορμή τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, που ξεκινούν στις 26 Ιουλίου 2024, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» προετοιμάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους συμμετέχοντες του ″Vacances d’ été 2024”, αποτυπώνοντας ένα μέρος του πνεύματος και της εορταστικής ατμόσφαιρας της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης στον κόσμο.

Τo θέμα του φετινού καλοκαιριού θα είναι: «Οι Φρύγες στους Ολυμπιακούς Αγώνες του «ΔΕΛΑΣΑΛ». Τα παιδιά θα συνταξιδέψουν με τους Φρύγες, την απίθανη μασκώτ των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων, στην Αρχαία Ολυμπία, για να δουν και να λάβουν μέρος σε Ολυμπιακά αθλήματα, να αγωνιστούν δίκαια σύμφωνα με το αρχαίο ρητό του «ευ αγωνίζεσθαι», να ανάψουν την ιερή φλόγα της ειρήνης, να μεταφέρουν το μήνυμα της εκεχειρίας με την ολυμπιακή δάδα, να οργανώσουν την τελετή έναρξης των αγώνων με μουσική, τραγούδι και χορό ενώ, τέλος, θα διεκδικήσουν τον «κότινο», το στεφάνι της αριστείας, βιώνοντας αξέχαστες εμπειρίες!

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα σύνολο δράσεων που αναδεικνύουν τη μορφωτική και εκπαιδευτική αξία των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι δράσεις αφορούν στην απόκτηση γνώσης, αθλητικών και κοινωνικών δεξιοτήτων και αξιών. Συνδυάζουν την αρχαία και σύγχρονη ιστορία των Αγώνων με την εκμάθηση δεξιοτήτων σχετικών με την ένταξη των μαθητών στο σχολικό κοινωνικό περιβάλλον όπως: 
  • να ευαισθητοποιηθούν σε αξίες, όπως η φιλία, ο σεβασμός η διαφορετικότητα, ο εθελοντισμός και η αλληλεγγύη, 
  •  να γνωρίσουν την ιστορία και το πνεύμα των Αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων, 
  • να ενημερωθούν για θέματα που σχετίζονται με τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, 
  • να ευαισθητοποιηθούν με τα Ολυμπιακά ιδεώδη και με τα ηθικά ζητήματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, 
  • να κατανοήσουν υψηλά ιδανικά όπως η ειρήνη, 
  • να αποκτήσουν εμπειρίες και γνώσεις σχετικά με τις ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης στην υγεία. 
Οι «Καλοκαιρινές διακοπές - Vacances d’ été» είναι ένα οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχει ως στόχο τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, να αθληθούν, να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και τη Ρομποτική, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, να εκφραστούν μέσα από τις τέχνες και να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας καθημερινά ατελείωτο παιχνίδι και πολύτιμες εμπειρίες. 

Οι 3 άξονες του καλοκαιρινού προγράμματος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» περιλαμβάνουν: α) Αθλητισμό, β) Επιστήμες και Ρομποτική και γ) Τέχνες και Πολιτισμό, στοιχεία που το σχολείο μας αναδεικνύει, μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εγκαταστάσεις, για να τα υποστηρίξει. Παιδαγωγοί, προπονητές, εικαστικοί και θεατρολόγοι συντονίζουν και λειτουργούν το πρόγραμμα, σε γήπεδα και χώρους του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», που περιλαμβάνουν: αίθουσα θεάτρου, αίθουσα εικαστικών, εργαστήριο ρομποτικής, εργαστήριο Φυσικής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και τένις, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα χορού, αίθουσα ενόργανης γυμναστικής, κ.ά. 

Σας περιμένουμε, για να περάσουμε μαζί δύο μοναδικές εβδομάδες με πολλή φαντασία και ατέλειωτο παιχνίδι! Καλό ταξίδι στην Ολυμπιάδα του «ΔΕΛΑΣΑΛ» παρέα με τους Φρύγες και τους φίλους τους!


Χρήσιμες Πληροφορίες:

Το πρόγραμμα ″Vacances d’ été”  λειτουργεί για 3 εβδομάδες, αμέσως μετά τη λήξη του σχολείου, από τη Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2024, έως την Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2024.

Ωράριο λειτουργίας: 07:30 το πρωί έως τις 15:30 το μεσημέρι.

Σίτιση: Η σίτιση είναι προαιρετική και δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Οι γονείς που επιθυμούν να παραγγείλουν μικρογεύματα από το σχολείο επικοινωνούν με την υπεύθυνη του Κυλικείου (εσωτ. 4 ή στο 6974796717).

Μεταφορά: Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με σχολικά λεωφορεία. 

Πληροφορίες-Εγγραφές στα τηλ.: 2310 633 333, εσωτ. 3 για το Νηπιαγωγείο και 4 για το Δημοτικό και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις preschool@delasalle.gr και elementary@delasalle.gr.



Με εκτίμηση
Από τη Διεύθυνση του
Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων


- Τελετή βράβευσης

«Καγκουρό» 2024


ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2024