UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2021-2022

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2021-2022 εδώ.

Υποτροφίες 2020-2021

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2020-2021 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2020

Vacances d' été στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» – 2020Το πρόγραμμα καλοκαιρινών διακοπών "Vacances d’ été" είναι ένα οργανωμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων για τους καλοκαιρινούς μήνες, που έχει ως στόχο τα παιδιά να ψυχαγωγηθούν δημιουργικά, να  αθληθούν, να εκπαιδευτούν στις νέες τεχνολογίες και στη Ρομποτική, να έρθουν σε επαφή με τον πολιτισμό, να εκφραστούν μέσα από τις τέχνες και να διασκεδάσουν, απολαμβάνοντας καθημερινά ατελείωτο παιχνίδι και πολλές εκδρομές.

Λίγα λόγια για το Πρόγραμμα:

Οι 3 άξονες του καλοκαιρινού προγράμματος του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» περιλαμβάνουν: α) Αθλητισμό, β) Επιστήμες και Ρομποτική και γ) Τέχνες και Πολιτισμό, στοιχεία που το Κολέγιο αναδεικνύει, μέσα από τα εκπαιδευτικά του προγράμματα, έχοντας συγκριτικό πλεονέκτημα, τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε εγκαταστάσεις, για να τα υποστηρίξει. Παιδαγωγοί, προπονητές, εικαστικοί και θεατρολόγοι συντονίζουν και λειτουργούν το πρόγραμμα, σε γήπεδα και χώρους του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», που περιλαμβάνουν: αίθουσα θεάτρου, αίθουσα εικαστικών, αίθουσα ρομποτικής, εργαστήριο Φυσικής, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου και τένις, κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα χορού, αίθουσα ενόργανης γυμναστικής, κ.ά. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος προσαρμόζονται στις επίσημες οδηγίες λειτουργίας για την προστασία από τον covid-19 που ανακοινώνονται κάθε εβδομάδα από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. και τον Ε.Ο.Δ.Υ. Οι δραστηριότητες φέτος θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού σχολείου, για να μπορούμε  να τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις και να μην ερχόμαστε σε συγχρωτισμό με άλλους μαθητές του Γυμνασίου-Λυκείου. Τα τμήματα θα είναι κλειστά, με μέγιστο αριθμό συμμετοχής τους 15 μαθητές ανά τμήμα,  όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς.

Το καλοκαιρινό πρόγραμμα διαφοροποιείται ανάλογα με την ηλικία των συμμετεχόντων:

Νηπιαγωγείο: 

Τo θέμα του φετινού καλοκαιριού για τους μαθητές της προσχολικής ηλικίας (5 έως 6 ετών) θα είναι: «Ο Πήτερ Παν στη Χώρα του Ποτέ». Θα συνταξιδέψουμε με την οικογένεια Ντάρλινγκ που ζει στο Λονδίνο και τα τρία της παιδιά, τον Τζον, τον Μάικλ και τη Γουέντυ, που αγαπούν τα παραμύθια και τις περιπέτειες, τον Πήτερ Παν και τη νεράιδά του Τίνκερμπελ, αλλά και τα χαμένα παιδιά στη Χώρα Του Ποτέ, βιώνοντας αξέχαστες εμπειρίες!

Θα γνωρίσουμε τον Πήτερ Παν, το αιώνιο παιδί που αρνείται να μεγαλώσει. Μαζί, θα  αναζητήσουμε την αγάπη και τη συντροφικότητα, αλλά δεν θα ανταλλάξουμε την ελευθερία και την αγνότητα της ψυχής μας με τίποτα που να ανήκει στον κόσμο των ενηλίκων. Θα γνωρίσουμε τη Γουέντυ και τα αδελφάκια της και μαζί θα παρασυρθούμε σε μια αξέχαστη περιπέτεια στη Χώρα Του Ποτέ, όπου και θα ζήσουμε στιγμές μοναδικές. Εκεί, θα συναντήσουμε τα χαμένα παιδιά, τη φυλή των Ινδιάνων και την πριγκίπισσά τους, Τάιγκρες Λίλυ, τις πανέμορφες γοργόνες, αλλά και τον δύστροπο Κάπτεν Χουκ με τους πειρατές του.

Με αποσκευές μας το κέφι, τη δημιουργικότητα και τη φαντασία, πασπαλισμένοι με τη νεραϊδόσκονη της Τίνκερμπελ, θα έρθουμε σε επαφή με τις τέχνες και τη μουσική, τον χορό, το τραγούδι, το θεατρικό παιχνίδι, τα εικαστικά! Επίσης,  θα ασχοληθούμε με τη ρομποτική και θα πειραματιστούμε στο εργαστήριο της φυσικής και της χημείας.

Για να είμαστε όμως δυνατοί, όπως οι ήρωές μας, και να καταφέρουμε να νικήσουμε τον Κάπτεν Χουκ και τους πειρατές του θα  γυμναζόμαστε καθημερινά. Έτσι, στο πρόγραμμά μας θα υπάρχουν πολλά αθλήματα, όπως η καλαθοσφαίριση, το ποδόσφαιρο, η ενόργανη γυμναστική, το τένις, ο στίβος και η ποδηλασία, παραδοσιακά παιχνίδια και παιχνίδια συνεργασίας, αλλά και πολλές παιγνιώδεις δραστηριότητες στα αγγλικά και τα γαλλικά.

Ολοκληρώνοντας το ταξίδι μας, τα παιδιά μέσα από τη Ρομποτική, τις Επιστήμες, το Θέατρο, τα Εικαστικά, τη Μουσική και τις Αθλητικές δραστηριότητες, θα έχουν γεμίσει τις βαλίτσες τους με φαντασία, δημιουργικότητα, μαγεία, άφθονο γέλιο και μοναδικές εμπειρίες! Στο πρόγραμμα του νηπιαγωγείου δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος η καθημερινή σίτιση των μαθητών με πρωινό, δεκατιανό και μεσημεριανό γεύμα, λόγω των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει οι γονείς να μεριμνήσουν για τα καθημερινά γεύματα των μαθητών (φρούτα, σάντουιτς, μπάρες, κουλούρι, κ.λπ). Το κυλικείο θα παραμείνει κλειστό.

Δημοτικό σχολείο:

Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου (6 έως 12 ετών) που θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα των “Vacances d’ été” θα απασχοληθούν  με επιπλέον δραστηριότητες, όπως:

  • Θέατρο, μουσική, τραγούδι, εικαστικά με θεματικές κατασκευές, ζωγραφική, ξένες γλώσσες.
  • Ομαδικά Αθλήματα (μπάσκετ, ποδόσφαιρο, hockey, κ.ά. ), ατομικά αθλήματα (ενόργανη γυμναστική, τένις κ.ά.), xορό (zumba, yoga, hip-hop), παιχνίδια δράσης, κολύμβηση.
  • Ρομποτική, πειράματα φυσικής, STEΑM, πρώτες βοήθειες, ΚΑΡΠΑ, νοηματική γλώσσα, ναυαγοσωστική.
  • Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές εξορμήσεις.

Σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί τρεις μοναδικές εβδομάδες με πολλή φαντασία και ατέλειωτο παιχνίδι!

Καλό μας ταξίδι στη χώρα του Πήτερ Παν!


Χρήσιμες Πληροφορίες:

Το πρόγραμμα ″Vacances d’ été”  λειτουργεί για 3 εβδομάδες μετά τη λήξη του σχολείου, Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 29 Ιουνίου έως τις 17 Ιουλίου, καθώς και 2 εβδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από τις 24 Αυγούστου έως τις 4  Σεπτεμβρίου (″Vacances d’ été ΙΙ”).

Ωράριο λειτουργίας: 07:30 το πρωί έως τις 15:30 το μεσημέρι.

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με σχολικά λεωφορεία.

Πληροφορίες-Εγγραφές στα τηλ.: 2310 675 020 & 2310 673 252, εσωτ. 40 για το Νηπιαγωγείο  και 25 για το Δημοτικό και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις preschool@delasalle.gr και elementary@delasalle.gr.

Χρήσιμα Έγγραφα: 
(Για αποθήκευση των αρχείων κάντε δεξί κλικ πάνω στον σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση συνδέσμου ως..") Με εκτίμηση
Από τη Διεύθυνση του
Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου


8ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα


- Δελτίο Τύπου

Διαγωνισμός Αγγλικών '21

7ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα
- Αποτελέσματα
- Τελετή Βράβευσης

Διαγωνισμός «Πυθαγόρας»

Out of the Box Challenge 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007