UNESCO Associated Schools

eTWINNING SCHOOL

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Γαλλικό Τμήμα – Διακρίσεις

2024
Ειδικό Βραβείο Πρωτότυπου Σεναρίου στον Διεθνή Διαγωνισμό «Πολύγλωσσο Kamishibaï», και για τα 4 τμήματα γαλλικών της Ε’ τάξης του Ιδιωτικού Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ»! 

2024
Διάκριση στον  Διεθνή Διαγωνισμό HAIKUS 2024

Τα θερμά μας συγχαρητήρια, στον μαθητή της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, Παναγιώτη Βαλκούμα, για τη διάκρισή του, σε Διεθνές Επίπεδο, στον Διεθνή Διαγωνισμό ποιημάτων ΗΑΙΚUS, στα γαλλικά, κατακτώντας την 9η θέση! Αξίζει να σημειωθεί ότι από όλες τις διεθνείς συμμετοχές, βραβεύονται μόνο οι πρώτοι 10 συμμετέχοντες! Σας παραθέτουμε την ξεχωριστή προσπάθεια του μικρού μας δημιουργού:
« Quand la nuit revient
Hibou blanc chante la paix
ô sous les étoiles ! »

2023
Concours de la Lecture Expressive, 8ος Διαγωνισμός Εκφραστικής και Θεατρικής Ανάγνωσης

Το Σάββατο, 29 Απριλίου 2023 πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογαλλική Σχολή ΚΑΛΑΜΑΡΙ, ο 8ος Διαγωνισμός Εκφραστικής και Θεατρικής Ανάγνωσης, με θέμα :«Ιστορίες που μας κάνουν να γελάμε». Οι μαθητές Μίλτος Β. -Π., Αναστασία Φ.- Χ., Λάζαρος Κ., Ευαγγελία Κ., Μαρία- Ιωάννα Κ. και Κυβέλη- Ελένη Φ.  της ΣΤ΄ Δημοτικού του σχολείου μας συμμετείχαν, με τεράστια επιτυχία, καθώς απέσπασαν:

Την 1η θέση στην κατηγορία της Θεατρικής Εκφραστικής Ανάγνωσης, στην κατηγορία μαθητών ΣΤ΄Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου, με την καθοδήγηση της κ. Πηνελόπης Σταυρίδου, καθηγήτριας γαλλικών,
και τη 2η θέση  στην κατηγορία της Εκφραστικής Ανάγνωσης, στην κατηγορία μαθητών ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου, με την καθοδήγηση της κ. Άννας Μηλιάδου, καθηγήτριας γαλλικών.

Ο συγκεκριμένος Διαγωνισμός καλλιεργεί δεξιότητες επικοινωνίας και έκφρασης, στοχεύοντας στην ανάπτυξη δημιουργικότητας, έμπνευσης και φαντασίας μέσα από την καλλιέργεια τεχνικών κατανόησης κειμένου, αφήγησης και δημιουργικής γραφής ιστοριών και συνεργασίας σε ομάδα.


2023
 Βραβείο συγγραφής Οικολογικού Σλόγκαν στα γαλλικά
«Concours de la meilleure signalétique pour la protection de l’environnement»

Οι μαθητές του τμήματος Γ1’ γαλλικών, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών τους, κ. Πηνελόπης Σταυρίδου, είναι οι νικητές του Διαγωνισμού «Concours de la meilleure signalétique pour la protection de l’environnement», που διοργάνωσε το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με το Ίδρυμα KLORANE! 

Οι μικροί μας, λοιπόν, καλλιτέχνες δημιούργησαν μια αφίσα και συνέθεσαν ένα σλόγκαν στα γαλλικά, δείχνοντας την ευαισθητοποίησή τους στην εξοικονόμηση ενέργειας για την προστασία του Περιβάλλοντος!

2023
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 
ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΑΛΛΟΦΩΝΙΑΣ 2023!

Το τμήμα Ε1 Γαλλικών του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» απέσπασε το 3ο Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2023, στην κατηγορία Επιπέδου Α1!

Οι μαθητές της Ε1 γαλλικών, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών, δημιούργησαν τα δικά τους «Αξιοπερίεργα Γαλλόφωνα Εκθέματα», έγραψαν στα γαλλικά την περιγραφή τους και τα παρουσίασαν σε βίντεο διάρκειας ενός λεπτού, συνοδευόμενο από μια ακροστιχίδα με όλα τα διάσημα Γαλλόφωνα άτομα που γνώριζαν.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης ήταν το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο από όλη τη Βόρεια Ελλάδα που απέσπασε Βραβείο Γαλλοφωνίας 2023!
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πηνελόπη Σταυρίδου



2022
Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό συγγραφής ποιημάτων HAIKOU, στα γαλλικά

Με μεγάλη μας χαρά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τη διάκριση του Γαλλικού Τμήματος στον Διεθνή Διαγωνισμό Haïku 2022, με την Ε’2 τάξη (επίπεδο DELF Α1). Πρόκειται για έναν ετήσιο διαγωνισμό που οργανώνεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας-Επιτροπή της Δυτικής Ευρώπης (CEO–FIPF). Οι μαθητές της Ε’2 Δημοτικού, κοιτώντας από το παράθυρο της τάξης, μέσω της δημιουργικής γραφής, δημιούργησαν το παρακάτω ποίημα αφιερωμένο στη φύση. 

 La nature
“ La nature est belle,
Belle, colorée, importante,
Nous chantons pour elle ! ”

Η βράβευση για τη διάκρισή μας με την Ε’2 Δημοτικού σε Διεθνές Επίπεδο, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Ιουνίου στην Αθήνα. Η καθηγήτρια γαλλικών Σαβίνα Βασιλειάδου, του τμήματος της Ε’2 παρευρέθηκε στην τελετή βράβευσης και παρέλαβε το βραβείο της τάξης. 


2022
Διάκριση στην Προκριματική Φάση του Διεθνούς Διαγωνισμού Haikus 2022

Πολλά συγχαρητήρια στον μαθητή της ΣΤ΄ Κωνσταντίνο Κ. του οποίου η συμμετοχή στην προκριματική φάση του Διεθνούς Διαγωνισμού Γαλλόφωνου Haïkus επιλέχθηκε να διαγωνιστεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών, κ.Άννας Μηλιάδου.

Πρόκειται για έναν Διεθνή ετήσιο διαγωνισμό που οργανώνεται από την Διεθνή Ομοσπονδία Καθηγητών Γαλλικής γλώσσας-Επιτροπή της Δυτικής Ευρώπης (CEO–FIPF). Οι στόχοι του Διαγωνισμού είναι να ανακαλύψουν οι μαθητές το χαϊκού και να δημιουργήσουν ένα λογοτεχνικό καλλιτεχνικό κείμενο στα γαλλικά. Το θέμα των ποιημάτων ήταν σχετικό με την φύση.

Ένα θερμό ευχαριστώ στο Σύλλογο Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας & Φιλολογίας Πτυχιούχων Πανεπιστημίου (https://www.aplf.gr) που έδωσε μορφή στη δημιουργία του Κωνσταντίνου εκτυπώνοντας καλαίσθητους σελιδοδείκτες  με το ποίημά του για όλους τους συμμετέχοντες. 

Voilà le printemps
Les hirondelles voyagent
Salut les nuages 


2021
Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας Έργου e-Twinning 2021, για το Καινοτόμο Γαλλόφωνο εκπαιδευτικό έργο, με τίτλο « Interwaves/ Intervagues »

2021
Εθνική Ετικέτα Ποιότητας Έργου e-Twinning 2021, για το Καινοτόμο Γαλλόφωνο εκπαιδευτικό έργο, με τίτλο « Interwaves/ Intervagues »

2020
Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας Έργου e-Twinning 2020, για το Καινοτόμο Γαλλόφωνο εκπαιδευτικό έργο, με τίτλο « Jeux d’antan, jeux d’aujourd’hui »

2020
Εθνική Ετικέτα Ποιότητας Έργου e-Twinning 2020, για το Καινοτόμο Γαλλόφωνο εκπαιδευτικό έργο, με τίτλο « Jeux d’antan, jeux d’aujourd’hui »

2019
ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΠΟΛΥΓΛΩΣΣΟ KAMISHIBAÏ»
1ο Βραβείο για την παραγωγή της πολυγλωσσικής ιστορίας τίτλο «The bambino qui fliegen alto nel cielo», με τους μαθητές της Ε΄τάξης.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πηνελόπη Σταυρίδου

2016
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας 
Bραβείο για την παραγωγή του κόμικ «Les délices de mamie», με τους μαθητές της Ε΄ Τάξης
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ιουλία Γεωργιάδου

2015 
Βραβείο Αρχειακής Έρευνας, με την ταινία «Ο διαδραστικός περίπατος της ΣΤ’ τάξης, στο άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ», στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων. Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής: ο κ. Ευγένιος Τριβιζάς. 
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πηνελόπη Σταυρίδου.


2014
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας

Bραβείο στην Κατηγορία Τραγουδιού, με τους μαθητές της Ε΄ Τάξης
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πηνελόπη Σταυρίδου

FOTO 3


2010
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Γαλλοφωνίας

Bραβείο Αφήγησης, με τους μαθητές της Ε΄ Τάξης.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Πηνελόπη Σταυρίδου


Βραβείο Κατασκευών, με τους μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης.
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Δέσποινα Παπαδοπούλου



2009
Τιμητικές διακρίσεις στον Διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας

2007
Τιμητικές διακρίσεις στον Διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας


2007
Διαγωνισμός «Παιδαγωγικής Καινοτομίας 2007» 
Βράβευση των καθηγητριών Μηλιάδου Άννα και Φανιοπούλου Νίκη. 


2005
Ευρωπαϊκό Σήμα Γλωσσών για τη συγγραφή της γαλλοαγγλικής θεατρικής παράστασης «Viens danser and sing with us tonight»
Υπεύθυνες καθηγήτριες: κ. Αλεξάνδρα Λαπουρίδου και κ. Πηνελόπη Σταυρίδου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων


- Τελετή βράβευσης

«Καγκουρό» 2024


ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2024