UNESCO Associated Schools

eTWINNING SCHOOL

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Γαλλικό Τμήμα - Καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα

Β’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΑΣ»

Οι μαθητές της Β’ Δημοτικού, χάρη στις «Ιστορίες των γραμμάτων», μαθαίνουν να διαβάζουν και να προφέρουν σωστά και τα 26 γράμματα της γαλλικής αλφαβήτας! Οι αστείες ιστορίες και τα «παθήματα» των γραμμάτων, τους διασκεδάζουν και τους βοηθούν να παρακολουθήσουν με περισσότερη προσοχή στο μάθημα, για να απομνημονεύσουν πιο εύκολα τους ήχους του γαλλικού φωνολογικού συστήματος!


Γ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, Δ’, Ε’ και ΣΤ ‘ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

ΕΥΡΩΠΑÏΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ E-TWINNING 

Από το 2016 και έως σήμερα το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Δημοτικού εκπονεί Ευρωπαϊκά Προγράμματα E-TWINNING. Η δράση e-Twinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία. Η μοναδική αυτή εμπειρία, προσφέρει τη δυνατότητα στους μαθητές μας να έρθουν σε επαφή με γαλλόφωνους συνομηλίκους τους από όλο τον κόσμο, να διεξάγουν έργα, να ανταλλάξουν έθιμα και συνήθειες, να συνομιλήσουν στα γαλλικά μέσω τηλεδιασκέψεων, αλλά και να αλληλογραφήσουν μαζί τους. Με αυτό τον τρόπο, το μάθημα των γαλλικών γίνεται πιο ελκυστικό, ενώ ο παιγνιώδης τρόπος προσέγγισης συντελεί στο να νιώσουν οι μαθητές ότι τα γαλλικά είναι ένα απαραίτητο εργαλείο επικοινωνίας, αλλά και ότι οι ίδιοι αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης!


Δ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«ΨΗΦΙΑΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»

Η γαλλική Ψηφιακή Ιστορία είναι ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που συνδυάζει την τέχνη της δημιουργικής γραφής στα γαλλικά με τις νέες τεχνολογίες. 


« LA CHASSE AU TRÉSOR EN MAQUETTES »

Στο συγκεκριμένο καινοτόμο πρόγραμμα τα lego και τα playmobil χρησιμοποιούνται δημιουργικά από τους μαθητές της Δ’ τάξης, για  την εκμάθηση της γαλλικής γραμματικής και λεξιλογίου!


«ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΝΩΣΕΩΝ ΜΕ KAHOOT»

Οι μαθητές της Δ’ τάξης του Δημοτικού, παίζουν στα γαλλικά ένα παιχνίδι γνώσεων, μέσω της εφαρμογής “Kahοot” και διασκεδάζουν πολύ, συνδυάζοντας τον «τερπνόν μετά του ωφελίμου»!


Ε ‘ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«ΚΥΝΗΓΙ ΘΗΣΑΥΡΟΥ»

Το κυνήγι θησαυρού στα γαλλικά αποτελεί ένα ακόμη καινοτόμο πρόγραμμα που διοργανώνει το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών για τον εορτασμό της Ημέρας Ευρωπαϊκών Γλωσσών και απευθύνεται στους μαθητές της Ε τάξης. Με ταχύτητα, μυστήριο και έξυπνα μηνύματα στα γαλλικά, οι μαθητές μας εξασκούνται στην επίλυση γαλλικών γρίφων, διασκεδάζοντας και μαθαίνοντας ταυτόχρονα!


ΣΤ ‘ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

«ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ»

Ο Διαδραστικός Περίπατος στο άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών Δημοτικού ΔΕΛΑΣΑΛ, το οποίο απέσπασε το «ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΧΕΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ», στο 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό, που συνδιοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Διάσωσης Σχολικού Υλικού και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας,  Έρευνας και Θρησκευμάτων. Βασίζεται σε αληθινά γεγονότα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την τοπική ιστορία του Ρετζικίου.

Οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης Δημοτικού αφηγούνται στα γαλλικά και ελληνικά την ιστορία του άλσους ΔΕΛΑΣΑΛ, με παιγνιώδη και διασκεδαστικό τρόπο, στο άλσος ΔΕΛΑΣΑΛ!

“Carnets de voyage”

À chaque voyageur son carnet de voyage … 

Με αφετηρία το θέμα του ταξιδιού, οι μαθητές της ΣΤ’ δημιούργησαν ευφάνταστα Carnets de voyages (ταξιδιωτικά τετράδια). Με παιδαγωγικούς στόχους  να ανοιχτούν στον κόσμο και στους άλλους, να χρησιμοποιήσουν τη γαλλική γλώσσα, να κάνουν τη σύνδεση με άλλα μαθήματα όπως τη γεωγραφία, την ιστορία και τα καλλιτεχνικά έγιναν συγγραφείς  αυτών των υπέροχων ταξιδιωτικών τετραδίων. 


ΓΑΛΛΟΦΩΝΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ:

Αυτό το μέσο δημιουργήθηκε για να αντικαταστήσει την ανάγκη των μαθητών μας να δανείζονται και να διαβάζουν βιβλία. Κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού, περνούσαμε μια θλιβερή περίοδο, μακριά από το σχολείο και τη Βιβλιοθήκη μας. Για να προσφέρουμε πρόσβαση σε βιβλία για τους μαθητές μας, δημιουργήσαμε αυτόν τον ψηφιακό χώρο, όπου κάθε εβδομάδα επιλέγονταν ένα βιβλίο σε διαφορετική γλώσσα: την 1η εβδομάδα στα ελληνικά, τη 2η στα αγγλικά και την 3η στα γαλλικά κ.ο.κ. Η επιλογή των βιβλίων εξαρτιόταν από τις επιθυμίες των μαθητών ή σύμφωνα με τους μήνες και τις παραδόσεις στην Ελλάδα, την Αγγλία ή τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γαλλία ή τις γαλλόφωνες χώρες. Επιπλέον, για να κάνουμε αυτόν τον χώρο πιο οικείο και γνωστό σε όλους τους μαθητές, δημιουργήσαμε έναν Διαγωνισμό Ψηφιακής Ετικέτας για το λογότυπο της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης μας, ζητώντας από τους μαθητές να σχεδιάσουν ένα λογότυπο που θα μπορούσε να εξηγήσει καλύτερα το περιεχόμενο αυτού του χώρου. Και τώρα, ο νικητής του διαγωνισμού είναι ο σχεδιαστής αυτού του λογότυπου.

Επιπλέον, δημιουργήσαμε ζώνες επισκεπτών, όπου ενήλικες ή μαθητές μοιράζονται τις εμπειρίες τους από την ανάγνωση ενός βιβλίου μαζί μας: ανεβάζουμε βίντεο στην πλατφόρμα σε 3 γλώσσες άλλων δασκάλων που διαβάζουν ένα βιβλίο ή ακόμα και μαθητές που κάνουν εκφραστική ανάγνωση, διαφορετικών στυλ ανάγνωσης, μόνο και μόνο για την ευχαρίστηση της ανάγνωσης, κάτι πολύ σημαντικό που διευκολύνει την άσκηση της σωστής προφοράς των ελληνικών, γαλλικών και αγγλικών.

Και στο τέλος της σχολικής χρονιάς υπάρχει το σήμα «Πρωταθλητής Ανάγνωσης», για τον μαθητή που θα αποδείξει πως έχει διαβάσει τα περισσότερα από αυτά τα βιβλία. Απόδειξη είναι το γεγονός ότι έχει υποβάλει και απαντήσει σε όλες τις δραστηριότητες ψηφιακής κατανόησης των παρουσιαζόμενων βιβλίων.


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων


- Τελετή βράβευσης

«Καγκουρό» 2024


ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2024