UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Εκπαιδευτικά προγράμματα Γαλλικών

Η εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας στο Κολέγιο De la Salle ακολουθεί τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της διδακτικής. Έχοντας ως στόχο όχι μόνο την επικοινωνιακή προσέγγιση αλλά θεωρώντας τον κάθε μαθητή ενεργό ομιλητή πραγματοποιούμε κάθε χρόνο μια σειρά από δράσεις που εντάσσονται στο πλαίσιο της διαθεματικότητας και της διαπολιτισμικότητας.

Εορτασμοί

ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑÏΚΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ: 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Η ύπαρξη πολλών και αξιόλογων γλωσσών στην Ευρώπη και η διατήρηση και διάδοσή τους είναι ο λόγος που κάθε χρόνο, στις 26 Σεπτεμβρίου, γιορτάζεται η Ημέρα Ευρωπαïκών Γλωσσών.

1,2,3… φύγαμε!

Ποια ομάδα θα τρέξει πιο γρήγορα;

Ποια παιδιά βρήκαν πιο γρήγορα τους αγγλικούς και γαλλικούς γρίφους;;;

Το σίγουρο είναι πως όλοι οι μαθητές της Ε΄ Τάξης διασκεδάζουν πολύ στο Κυνήγι Θησαυρού που διοργανώνει το Γαλλικό Τμήμα του Δημοτικού μας, σε συνεργασία με το Αγγλικό, για τον Εορτασμό της Ημέρας Ευρωπαïκών Γλωσσών!

Vive les langues étrangères!!!

Vive la Journée Européenne des Langues!!!

C’est par l’échange que l’on change!

Το νέο πρόγραμμα ανταλλαγών και αδερφοποίησης του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών

Ο διευθυντής του Λασαλιανού Κολεγίου De La Salle à l’Aigle, της Grenoble, επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους καθηγητές και τους μαθητές στο πλαίσιο του νέου προγράμματος Λασαλιανών Ανταλλαγών που ετοίμασε το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ».

Ο κ. Dias Da Costa είχε συναντήσεις με τους μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου μας και έδωσε συνέντευξη στη δημοσιογραφική ομάδα της Μαθητικής Πένας. Σε αυτές τις συναντήσεις – συζητήσεις, έγινε μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση της αξίας των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ανταλλαγών. Οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να του θέσουν ερωτήσεις για την σχολική καθημερινότητα των Γάλλων, αλλά και τις απορίες τους για το σχολείο που διευθύνει, όπως και για την Grenoble, μια πόλη στους πρόποδες των Άλπεων, που έχει εξελιχθεί σε σημαντικό διεθνές επιχειρηματικό κέντρο.

Τόσο ο κ. Dias Da Costa, όσο και οι μαθητές μας είναι ενθουσιασμένοι από τη γνωριμία. Αυτή η πρώτη επαφή μάς δίνει μεγάλη χαρά, αφού και η τρίτη Λασαλιανή Αδερφοποίηση γίνεται πραγματικότητα!

Επομένως, το πρόγραμμα των Λασαλιανών Ανταλλαγών στη Γαλλία ετοιμάζεται και … πολύ σύντομα θα σας ανακοινωθεί!

Francophonie_200_logo_blue [50%] Questions_champions_logo1

«Questions pour nos champions» και «La Francophonie en 200 questions»

Το Τμήμα Γαλλικών Σπουδών του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» πάντα ανοιχτό στη συνεργασία με καθηγητές άλλων σχολείων, δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση του Συλλόγου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας «APLF» και πραγματοποίησε δύο εργαστήρια διδακτικής της γαλλικής γλώσσας. Συγκεκριμένα, η Υπεύθυνη του Τμήματος κ. Σοφία Πασχαλούδη και οι καθηγητές κ. Άννα Μηλιάδου και κ. Δημήτρης Πλατανάς παρουσίασαν τα γλωσσικά παιχνίδια «Questions pour nos champions» και «La Francophonie en 200 questions».

Πρόκειται για παιχνίδια ταχύτητας και γνώσεων της γαλλικής γλώσσας και του γαλλόφωνου πολισμού που διοργανώνονται κατά παράδοση στο Κολέγιο μας και ενθουσιάζουν τους μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου.

Τέλος, οι εκπαιδευτικοί που παρευρέθηκαν στην παιδαγωγική ημερίδα που έγινε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης επιβεβαίωσαν, με την ενθουσιώδη συμμετοχή τους, την πεποίθηση μας ότι παρόμοιες παιγνιώδης διδακτικές δραστηριότητες αποτελούν ουσιαστικό πόλο έλξης των μαθητών στην εκμάθηση της γαλλικής γλώσσας.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

Η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της Β’ τάξης ενθουσίασε το κοινό και συγκίνησε ιδιαίτερα του καλεσμένους με το υπέροχο γαλλικό τραγούδι που τραγούδησαν οι μικροί μας μαθητές, Enfants de Palestine!

Félicitations, les enfants!

 

ΒΤΑΞΗ

Salut les amis! Cest moi, Jojo!!!

Είναι γεγονός! Ο Jojo έρχεται στο σχολείο μας, για να συναντήσει τους αγαπημένους του φίλους, τους μαθητές της Β’ τάξης!

Με ενθουσιασμό, χορό και τραγούδι τον υποδέχονται και παίζουν πολλά παιχνίδια στα γαλλικά! Ο Jojo, για να τούς ευχαριστήσει, φωτογραφίζεται μαζί τους και τούς χαρίζει πολλά δωράκια!

Γ’ ΤΑΞΗ

Χιόνι στη CHANDELEUR, ζέστη στην καρδιά μας! Οι Γάλλοι έχουν δίκιο που θεωρούν τη 2 Φεβρουαρίου ως την πιο κρύα μέρα του χειμώνα! Εμείς γιορτάζουμε αυτή τη γιορτή! Ζεστές, λαχταριστές κρέπες, με μπόλικη σοκολάτα! Μοσχομυρίζει όλο το σχολείο μας και οι μαθητές της Τρίτης… κρατούν σημειώσεις για τη συνταγή τους!

 

 

 

Ήρθε, ήρθε το Καρναβάλι! Και κάποιος άλλος, όμως, ήρθε! Ποιος; Μα ο Astérix! Ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών, που, πάντα, τους ετοιμάζει ένα σωρό εκπλήξεις, αυτόγραφα και πολλά άλλα δώρα! Οι μαθητές της Γ’ τάξης χορεύουν, τραγουδούν και παίζουν μαζί του και εύχονται να τους επισκεφτεί και … του χρόνου!

 

Δ’ ΤΑΞΗ

Στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε τη Chandeleur, την ημέρα της Υπαπαντής, όπου στη Γαλλία τρώνε κρέπες. Έτσι, λοιπόν, οι κρεπιέρες ανάβουν και το σχολείο μοσχομυρίζει!!!

Κρέπες σκέτες ή με σοκολάτα είναι σίγουρα ένας γλυκός πειρασμός, που οι μαθητές της Δ ’τάξης τον απολαμβάνουν!

 

 

Και μετά από τόση σκληρή δουλειά, που έχουν οι μαθητές της Δ’ τάξης, κάποιος θα πρέπει να τους επισκεφτεί, για να τους ξεκουράσει και να τους διασκεδάσει … Ποιος;

… Το βρήκατε! Είναι ο Obélix!

Με πολύ κέφι και χαρά, οι μαθητές της Δ’ τάξης υποδέχονται τον αγαπημένο τους φίλο, παίζουν μαζί του δημιουργικά παιχνίδια στα γαλλικά και δε σταματούν να βγαίνουν φωτογραφίες μαζί του! Κι αυτός, για να τους ευχαριστήσει, παίρνει, πάντα, τις πιο αστείες πόζες και τους αποχαιρετάει, αφήνοντάς τους πολλά δωράκια!

 Vive le Carnaval!

Ζήτω το Καρναβάλι! Οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης διασκεδάζουν στο Atelier de Carnaval, που οργανώνεται γι αυτούς από το Γαλλικό Τμήμα Δημοτικού! Κατασκευές μάσκας, δραστηριότητες και πληροφορίες για την προέλευση του Καρναβαλιού, αλλά και ανθρακούχος χυμός μήλου με γαλλικά μπισκότα δημιουργούν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα και διάθεση σε όλους! Και του χρόνου, παιδιά!

 

ΣΤ’ τάξη: Διαδραστικός Περίπατος

Οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης ενθουσίασαν τους Ευρωπαίους καλεσμένους του Προγράμματος COMENIUS, με τη συμμετοχή τους στο Διαδραστικό Περίπατο, ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που εγκαινιάστηκε φέτος από το Γαλλικό Τμήμα Δημοτικού, στο δάσος του “ΔΕΛΑΣΑΛ”, την Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου!

Περπατώντας μέσα στο δάσος, οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες, άλλοι κρυμμένοι και άλλοι όχι, αφηγήθηκαν όλη την ιστορία του κτήματος “ΔΕΛΑΣΑΛ”, στα γαλλικά, με παιγνιώδη και διαδραστικό τρόπο. Είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά με τη φύση, να «αναβιώσουν» την ιστορία και να αποκτήσουν πολλές πληροφορίες για αυτή τη διάσημη χλωρίδα της περιοχής.

 

Vacances d’été

To Γαλλικό τμήμα συνεχίζει το έργο του και με το πέρας της σχολικής χρονιάς με το πρόγραμμα ξενόγλωσσης βδομάδας που πραγματοποιέιται στην διάρκεια της καλοκαιρινής απασχόλησης «Vacances d’été» και απευθύνεται σε παιδιά 6-14 ετών.

Μερικές από τις δραστηριότητες που προβλέπονται:

  • Χρήση internet με διαδραστικές ασκήσεις
  • Βίντεο
  • παιχνίδια ομαδικά (pétanque, παιχνίδι θησαυρού)
  • μαριονέτες.

 

Projets

Ξεκινώντας από την Α' Δημοτικού τα παιδιά πραγματοποιούν διάφορα projets εμπνευσμένα κάθε φορά από τα θέματα που επεξεργάζονται μέσα στην τάξη.

                                             Α' τάξη: Projet «Mon animal préféré»

                                                   Β' τάξη: Projet «C’est moi»

                                              Γ' τάξη: Projets: «Vive l’automne»

                                              και «à quoi tu joues à la récré?»

                                   Δ' τάξη: Projets: «Eurodisney» και «Ma semaine»

classe Ea

                              Ε' τάξη: Projets: «Mon agent secret» και «Mon école»

ΣΤ' τάξη: Projet «Mon jour préféré»:

«Mon jour préféré est le jeudi. Il est agréable, parce que j’ai beaucoup de matières intéressantes, comme les maths, l’histoire et la physique. Ma prof préférée s’appelle Mme Anna. J’arrive à la maison à trois heures de l’après-midi et je fais mes devoirs. J’ai aussi du taekwondo, de huit heures à neuf heures et je me couche à dix heures et demie.»

( BASGIOURAKIS Charles , ST1)

«Mon jour préféré, c’est le mercredi, parce que j’ai un cours de musique, de l’EPS et de l’informatique. C’est facile ! J’aime le prof de l’EPS. Elle est gentille et sympa. Je commence à huit heures vingt et je finis à deux heures et demie. Je n’ai pas beaucoup de devoirs à la maison et je finis tôt.»

( BAROUTI Afroditi, ST2)

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023