UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2023

Οι RobotHeroes ετοιμάζονται

Οι RobotHeroes αποτελούν τη διαγωνιστική ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού, του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» και ιδρύθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2022. Το όνομά τους, προκύπτει από τη συνένωση των αγγλικών λέξεων Robot & Heroes και δηλώνει την κοινή επιθυμία των μελών της να γίνουν ρομπο-ήρωες, δηλαδή να οραματιστούν τη ρομποτική, ως μία ηρωική προσφορά προς τον συνάνθρωπο και προς το περιβάλλον. Στόχος  λοιπόν  της ενασχόλησης των RobotHeroes με τη ρομποτική, είναι η διακονία του αναγκεμένου ανθρώπου και του πάσχοντα πλανήτη μας.  

Ειδικότερα στο πλαίσιο του φετινού διεθνούς διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής «First Lego League», ο οποίος έχει ως θέμα του την ενέργεια, οι RobotHeroes πρόκειται να παρουσιάσουν ένα καινοτόμο, project, το οποίο αφορά στη δημιουργία ενός ηλιακού – ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Πιο συγκεκριμένα, η ιδέα της ομάδας εστιάζει στην παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων, των οποίων η οροφή, το καπό ή και ολόκληρο το σώμα θα καλύπτεται από ηλιακά πάνελ. Έτσι χάρη στην ηλιακή ακτινοβολία που θα συλλέγεται από αυτά και θα μετατρέπεται σε ηλεκτρική ενέργεια, θα μειώνεται στο ελάχιστο ή και θα εξαλείφεται εντελώς η ανάγκη φόρτισης του αυτοκινήτου. Το οικολογικό πλεονέκτημα ενός τέτοιου οχήματος είναι τεράστιο, εάν αναλογιστεί κανείς ότι το ηλεκτρικό ρεύμα που απαιτείται για τη φόρτιση ενός ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, στο μεγαλύτερο ποσοστό του, παράγεται από την καύση ορυκτών καυσίμων (λιγνίτης, πετρέλαιο, φυσικό αέριο), δηλαδή μέσα από μία διαδικασία τρομακτικά εχθρική προς το περιβάλλον. 

Αντίθετα η κίνηση ενός οχήματος με ηλιακή ενέργεια είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον, αλλά και πραγματικά ανέξοδη. Ιδιαίτερα μάλιστα, σε μία μεσογειακή χώρα, όπως είναι η Ελλάδα, όπου το φως του ήλιου προσφέρεται άπλετο κατά το μεγαλύτερο διάστημα του έτους, η αυτονομία που θα προσφέρουν τα ηλιακά πάνελ σε ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα είναι τεράστια.   

Στόχος λοιπόν των RobotHeroes, μέσα από την υλοποίηση του συγκεκριμένου project, είναι η ευαισθητοποίηση, η έμπνευση, η ενθάρρυνση και η κατεύθυνση της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας προς την παραγωγή οχημάτων, των οποίων η κίνηση θα βασίζεται εξ ολοκλήρου σε μία ανανεώσιμη πηγή ενέργειας, την ηλιακή.  

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023