UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Εορταστικές εκδηλώσεις 25η Μαρτίου

Μία ημέρα… δύο γιορτές

Την Παρασκευή, 24 Μαρτίου, οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη των αγωνιστών του 21΄ αλλά και στην ανάμνηση του γεγονότος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια, οι μαθητές της Γ’ τάξης παρουσίασαν τη γιορτή για την 25η Μαρτίου στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Ο τίτλος της:  «25η Μαρτίου:  Μία μέρα, δύο γιορτές». Παρουσία γονέων, μαθητών και δασκάλων του Δημοτικού, τα παιδιά της Γ’ τάξης έκαναν ένα διπλό αφιέρωμα. Το πρώτο σχετιζόταν με τη θεομητορική γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, ενώ το δεύτερο αφορούσε το χρονικό από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης ως την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης το 1821 και τη δημιουργία του πρώτου ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης τραγούδησαν, χόρεψαν και ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκόμενους. Μια από τις  κορυφαίες στιγμές της γιορτής ήταν το «ενός λεπτού σιγή» που τηρήθηκε για τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών και το τραγούδι που αφιέρωσαν τα παιδιά, γεγονός που συγκλόνισε μικρούς και μεγάλους. Ήταν μια γιορτή που απέσπασε θερμά σχόλια, τόσο για την ποιότητά της όσο και γιατί αυτοί οι απίθανοι μαθητές της Γ’ τάξης έδωσαν τόση ενέργεια που καταχάρηκαν με αυτό που έκαναν πάνω στη σκηνή. Ήταν ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ!

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με τη συμμετοχή του σχήματος της σημαίας αλλά και των ουλαμών των κοριτσιών και των αγοριών στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε ανήμερα της γιορτής στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών. Ο σημαιοφόρος, οι παραστάτες και οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση απέδωσαν τιμή στον αγώνα και στη θυσία των αγωνιστών του 21’ με τον πιο θερμό τρόπο.

Χρόνια πολλά σε όλες και όλους!

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023