UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

«ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Με πολύ ενθουσιασμό και αμείωτο ενδιαφέρον οι μαθητές της Α΄ τάξης του Δημοτικού μας σχολείου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Το «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» είναι ένα εκπαιδευτικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα που υλοποιεί το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Angels Initiative, βραβευμένη με το 2018 HEALTH COLLABORATION. 

Τα παιδιά, μέσα από μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και βίντεο, με παιδαγωγικό χαρακτήρα, καθώς και με τη βοήθεια των συνταξιούχων Υπερηρώων, του παππού Πέτρου, του παππού Χάρη και της γιαγιάς Όλγας, έμαθαν να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα του εγκεφαλικού επεισοδίου. Επίσης,  έμαθαν τον μαγικό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112, ο οποίος θα τα βοηθήσει να πολεμήσουν μία από τις κυριότερες αιτίες που τα παιδιά χάνουν τους Υπερήρωες της οικογένειάς τους λόγω θανάτου ή μιας αναπηρίας  που προήλθε από εγκεφαλικό επεισόδιο. Στη συνέχεια, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας Φυσικής Αγωγής εξασκήθηκαν με «παιχνίδι ρόλων» στο τι πρέπει να πουν σε περίπτωση που θα χρειαστεί να καλέσουν για βοήθεια. 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα μέτρα πρόληψης. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εγκεφαλικών, έως και το 90% των εγκεφαλικών επεισοδίων θα μπορούσε να αποφευχθεί αντιμετωπίζοντας έναν μικρό αριθμό παραγόντων κινδύνου που καταστρέφουν τις αρτηρίες και προκαλούν θρόμβους στο αίμα. Ο έλεγχος της αρτηριακής πίεσης, της χοληστερόλης και του βάρους, η μείωση ή το «κόψιμο» του καπνίσματος, οι τακτικοί ιατρικοί έλεγχοι, η ένταξη της φυσικής άσκησης και οι σωστές διατροφικές συνήθειες είναι οι παράγοντες που ίσως, σώσουν τους αγαπημένους «Υπερήρωες» των παιδιών από ένα εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι «ΧΟΠΑ ήρωες» του Δημοτικού μας σχολείου ανέλαβαν να μεταφέρουν στους «Υπερήρωές» τους, όλα όσα έμαθαν από το υπέροχο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΧΟΠΑ Ήρωες 112» και να τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν σε όλες τις προκλήσεις, για να παραμείνουν υγιείς!

Στο τέλος του προγράμματος, όλοι μαζί με κέφι και χαρά τραγούδησαν δυνατά το τραγούδι των «ΧΟΠΑ Ηρώων 112»!

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023