UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023

Η εμφάνιση των RobotHeroes στον FLL

     Στις 12 Μαρτίου 2023, οι RobotHeroes, η διαγωνιστική ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ», συμμετείχε στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Κεντρικής Μακεδονίας, ‘‘First Lego League Θεσσαλονίκη’’, που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της ΔΕΘ-Helexpo. 

Οι RobotHeroes, παρουσίασαν το καινοτόμο project τους, το οποίο αφορά στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προτείνοντας έτσι μία πράγματι οικολογική λύση στο πρόβλημα της αυτοκίνησης, μέσα από την επένδυση στην ηλιακή ενέργεια. Επιπλέον, προέβαλαν μέσα από ένα θεατρικό δρώμενο τις θεμελιώδεις αξίες (core values) σύμφωνα με τις οποίες εργάστηκαν όλη τη χρονιά ως ομάδα, αλλά και παρουσίασαν το ρομπότ το οποίο σχεδίασαν, κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν, και με το οποίο αγωνίστηκαν στο δημοφιλές Robot Game τού διαγωνισμού.

Πέρα από το διαγωνιστικό μέρος, οι RobotHeroes, γνωρίστηκαν και με τις υπόλοιπες ομάδες που συμμετείχαν, μοιράστηκαν μαζί τους την πρωτότυπη ιδέα του project τους, αλλά και άκουσαν με προσοχή τις ιδέες των συναδέλφων τους. Επίσης, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μέσα σε μία πραγματικά χαρούμενη και γιορτινή ατμόσφαιρα, από την οποία δεν απουσίαζαν οι διάφορες μουσικές, χορευτικές και θεατρικές δράσεις που εμψύχωναν τις ομάδες και προσέθεταν έναν ευχάριστο τόνο στις πολύωρες εργασίες τού διαγωνισμού.    

Εν κατακλείδι, οι RobotHeroes αποκόμισαν πολύτιμες εμπειρίες μέσα από την πρώτη τους εμφάνιση στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, από τον οποίο όχι μόνο δεν πέρασαν απαρατήρητοι, αλλά μάλλον πολλά υποσχόμενοι για τη μελλοντική τους πορεία.  

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023