UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Συνάντηση RoboHeroes με RobotHood

Τη Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2022, η διαγωνιστική ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού, του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», οι RoboHeroes, συναντήθηκαν με τον Αλέξανδρο Μαναό, μαθητή της Γ’ Γυμνασίου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», εκπρόσωπο της ομάδας RobotHood

Οι RobotHood, αποτελούν τη διαγωνιστική ομάδα ρομποτικής του Γυμνασίου, του Kολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ». Τα τωρινά, πολύπειρα πλέον μέλη της, συνθέτουν αυτή την ομάδα από το 2018, όπου τότε ήταν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ». Εκτός από τη σχεδόν πενταετή ιστορία, όμως, οι RobotHood, διαθέτουν και μία πλούσια σε διακρίσεις και βραβεύσεις διαγωνιστική πορεία. Πιο συγκεκριμένα, το 2021, κατάφεραν να προκριθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ρομποτικής First Lego League, μαζί με άλλες μόλις 9 από τις περίπου 150 ομάδες που συμμετείχαν στα προκριματικά από την Ελλάδα. Το 2022, επανέλαβαν την πρόκρισή τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ανάμεσα σε περίπου 200 αυτή τη φορά συμμετοχές από την ελληνική επικράτεια και επιπλέον, συναγωνιζόμενοι με αυτές τις περίπου 200 ομάδες, κατέκτησαν το 2ο βραβείο στον πανελλήνιο διαγωνισμό First Lego League, στην κατηγορία Core Values. 

Όπως καθίσταται προφανές, η βαθιά γνώση και η πολύτιμη εμπειρία αυτής της ιστορικής για το Σχολείο μας ομάδας, μεταλαμπαδεύτηκε μέσω του άξιου εκπροσώπου της, στη νεοσύστατη διαγωνιστική ομάδα RoboHeroes. O Αλέξανδρος Μαναός, διέθετε όλη την προθυμία, την υπομονή και την ειλικρίνεια, ώστε να εισάγει τα νέα και ολιγόπειρα, πλην όμως έμπλεα ενδιαφέροντος, φιλοπονίας και οράματος μέλη της ομάδας RoboHeroes στο διαγωνιστικό κλίμα του First Lego League και να τα μεταφέρει νοερά στις απαιτητικές αλλά και διασκεδαστικές συνθήκες του δημοφιλούς διαγωνισμού. 

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που απαρτίζουν την ομάδα RoboHeroes, διαθέτοντας όλη την οικειότητα αλλά και τον σεβασμό απέναντι στον μεγαλύτερο συμμαθητή τους, είχαν την ευκαιρία να του εκφράσουν τις απορίες, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους, αλλά ταυτόχρονα να του παρουσιάσουν και τις πρωτότυπες ιδέες και εργασίες τους σχετικά με την έρευνα που ήδη διεξάγουν στο πλαίσιο του φετινού διαγωνισμού, ζητώντας τη γνώμη και τη συμβουλή του.  

Τέλος, το σημαντικότερο όφελος αυτής της συνάντησης θα μπορούσε να συνοψισθεί στο γεγονός ότι ο Αλέξανδρος Μαναός, έχοντας συμμετάσχει τόσες φορές στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, είχε τη δυνατότητα να περιγράψει στα παιδιά το προφίλ και τη νοοτροπία των κριτών, αλλά και το πλαίσιο των καθοριστικών ερωτήσεων που αυτοί απευθύνουν στα μέλη της εκάστοτε ομάδας μυστικά, σε έναν χώρο από τον οποίο απουσιάζουν οι εκπαιδευτές των ομάδων, σε έναν χώρο όπου παρόντες είναι αποκλειστικά οι διαγωνιζόμενοι μαθητές και μαθήτριες. 


Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023