UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Α.με Α. στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας ατόμων με αναπηρία, οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων του Δημοτικού παρακολούθησαν, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτικά βίντεο με σκοπό να ενημερωθούν για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Ακολούθησε συζήτηση με τους εκπαιδευτικούς της Φυσικής Αγωγής για τη δύναμη της θέλησης που έχουν τα άτομα με αναπηρία, για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, καθώς επίσης για τους αθλητές και τα αγωνίσματα των Παραολυμπιακών Αγώνων.

Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων έμαθαν για τα Παραολυμπιακά Αθλήματα “Καθιστό Βόλεϊ”, “Goalball” και  “Boccia”. Χωρίστηκαν σε ομάδες, έγιναν διαιτητές και έζησαν την εμπειρία των αγωνισμάτων. Επιπρόσθετα, οι μαθητές της Δ΄τάξης θα έχουν την ευκαιρία, την Τρίτη, 6/12/22, να συναντηθούν και να συνομιλήσουν με τον κ. Αντωνίου Δημήτρη για τις δυσκολίες των Α.μεΑ. και τα προβλήματα  προσβασιμότητας που αντιμετωπίζουν, καθώς και για την οδική ασφάλεια στη χώρα μας.

Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων, έκαναν το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο γυμναστήριο και  χωρίστηκαν σε ζευγαράκια. Ο ένας από τους δύο έκλεινε τα μάτια του και κρατούσε μία βέργα. Ο άλλος τον βοηθούσε, είτε κρατώντας τον, είτε χρησιμοποιώντας τη φωνή του, να ακολουθήσει μια συγκεκριμένη διαδρομή. Έπειτα, έπρεπε να μαζέψουν τα πολύχρωμα μπαλάκια από το πάτωμα χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια! Στόχος ήταν τα παιδιά να μπουν για λίγο στη θέση ενός ατόμου με αναπηρία, να μάθουν να συνεργάζονται, να γίνουν πιο υπεύθυνα και πρόθυμα να προσφέρουν τη βοήθειά τους σε όποιον τη χρειάζεται.

Τα παιδιά της Γ΄ τάξης  γνώρισαν και έπαιξαν το πολύ ενδιαφέρον Παραολυμπιακό Άθλημα “Goalball”. Αφού συζήτησαν για τις ιδιαιτερότητες του αθλήματος και τους κανονισμούς του, χωρίστηκαν σε ομάδες και, με κλειστά μάτια, επιδόθηκαν σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι! 

Στο τέλος τους μαθήματος, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πρέπει να σεβόμαστε τη διαφορετικότητα του άλλου και να βρίσκουμε τρόπους, ώστε να γίνει η ζωή των ατόμων με αναπηρία πιο εύκολη.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023