UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

EY ΖΗΝ-ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ // ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ - SMOOTHIES

Δύο ξεχωριστά βιωματικά εργαστήρια, παρασκευής θρεπτικών ροφημάτων που περιέχουν φρούτα και λαχανικά (smoothies), διοργανώθηκαν για τους μαθητές της Ε΄ τάξης. Την Παρασκευή, 2/12/22 και 9/12/22 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με διατροφολόγο για ενημέρωση των μαθητών σε θέματα υγιεινής διατροφής και της σημασίας που έχει στη διατήρηση της σωματικής-ψυχικής και συναισθηματικής υγείας των ανθρώπων. Η συνάντηση διοργανώθηκε από τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων της Ε΄ τάξης «Ψυχική και συναισθηματική υγεία – ΕΥ ΖΗΝ». 

Η έφοδος των ροφημάτων, χυμών και αναψυκτικών του εμπορίου στην καθημερινότητα των παιδιών είναι ιδιαίτερα εμφανής τα τελευταία χρόνια. Η υψηλή περιεκτικότητα των προϊόντων αυτών σε πρόσθετα σάκχαρα και συντηρητικά, ενώ η χαμηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και άλλα θρεπτικά στοιχεία, τα καθιστά μη ιδανικές επιλογές για τα γεύματα και τα σνακ μας. Είναι στο χέρι μας, λοιπόν, να βρούμε εναλλακτικές επιλογές, εξίσου νόστιμες, αλλά πολύ πιο υγιεινές. 

Τα smoothies αποτελούν εξαιρετικό συνδυασμό φρέσκων φρούτων και λαχανικών, τα οποία καθώς αλέθονται ολόκληρα διατηρούν όλες τις φυτικές τους ίνες και μας κρατούν χορτάτους για περισσότερη ώρα. Εμπλουτίζοντας τα smoothies μας με βούτυρα καρπών, σπόρους ή γιαούρτι, εμπλουτίζουμε το θρεπτικό προφίλ τους και ανακαλύπτουμε γευστικούς συνδυασμούς που μπορούν να μας συναρπάσουν. Η διαδικασία παρασκευής τους είναι τόσο απλή που τα παιδιά μπορούν να τα φτιάξουν και μόνα τους, κάτι που τα καθιστά πολύ πιο πρόθυμα να τα δοκιμάσουν.

Στόχος της δράσης είναι να συμβάλει σε υιοθέτηση υγιεινών συνηθειών, που θα ωφελούν τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική ευζωία. Μέσα από τη συμμετοχή σε ένα τέτοιο εργαστήρι τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη διατροφή με τρόπο βιωματικό, συνδυάζοντας μάθηση, παιχνίδι και δημιουργικότητα. Μερικοί από τους στόχους του εργαστηρίου περιλαμβάνουν: να έρθουν τα παιδιά πιο κοντά στο φαγητό και στις υγιεινές συνήθειες γύρω από αυτό, να εμπλακούν όλες οι αισθήσεις τους, να προκληθεί το ενδιαφέρον, η σκέψη και η φαντασία τους, να εξασκήσουν τη λεπτή κινητικότητά τους και να αναπτύξουν κοινωνικές και λεκτικές δεξιότητες .

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023