UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Αδελφοποίηση της Ε΄τάξης με την Α΄τάξη Δημοτικού‏

Η μέρα που όλοι περιμέναμε, ήρθε!!!  Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012. Όλοι εμείς οι μαθητές της πρώτης ετοιμάσαμε την τάξη μας για να υποδεχθούμε τα μεγάλα παιδιά της Ε΄τάξης με τον δάσκαλό τους. Φτιάξαμε κουλουράκια, στολίσαμε με λουλούδια την τάξη και φορέσαμε το πιο όμορφο χαμόγελό μας μαζί με μπόλικη αγωνία και πολλά χτυποκάρδια και ερωτηματικά. Ποιος θα είναι άραγε ο/η καινούριος/ια φίλος/η μου; Πώς θα τον λένε; Θα μ'αγαπάει;

Η πόρτα χτύπησε!!! Η αγωνία κορυφώνεται!!! Μπαίνουν στην τάξη μας ο χαμογελαστός κύριος της Ε΄τάξης με ένα τσούρμο χαρούμενα παιδιά. Αφού μας κέρασαν γλυκά, η δασκάλα μας έκανε τα ζευγάρια των φίλων. Με πόση χαρά μας αγκάλιασαν και μας φίλησαν!! Τα χαμόγελά τους σκόρπισαν ένα υπέροχο φως αγάπης και φιλίας στην τάξη μας. Μας έδωσαν το πρώτο βιβλίο της δανειστικής μας βιβλιοθήκης μαζί με υπέροχες ευχές που θα κρατάμε πάντα στο μυαλό μας. Αλλά οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν εδώ. Ξαφνικά πίσω από κάτι κουρτίνες πετάχτηκαν δύο κούκλες: μία όμορφη και πανέξυπνη αλεπουδίτσα κι ένας μικρός πρίγκιπας,...αληθινός πρίγκιπας! Ξανθός, γαλανομάτης, με υπέροχα ρούχα, πολύ ευαίσθητος και ευγενικός! Μιλούσαν πολύ όμορφα μεταξύ τους και μερικές φορές ερχόταν και μια άλλη κούκλα. Ο Αντουάν που μιλούσε σπαστά ελληνικά γιατί αυτός ήταν γάλλος. Στο επίθετο Εξιπερί. Είχε πολλή πλάκα και ο Αντουάν αλλά και ο κυνηγός που εμφανίστηκε μετά και έκανε τη μικρή αλεπουδίτσα να φοβάται. Η αλεπού και ο μικρός πρίγκιπας είπαν πολλά μυστικά που τους έκαναν για πάντα φίλους. Θέλετε να τα μάθετε; Είναι πολύ απλό: δε βλέπεις σωστά παρά με την καρδιά. Την ουσία δεν τη βλέπουν τα μάτια. Οι άνθρωποι δεν έχουν πια καιρό να μάθουν τίποτα. Αγοράζουν έτοιμα πράγματα από τους εμπόρους. Μα αφού δεν υπάρχουν έμποροι φίλων, οι άνθρωποι δεν έχουν πια φίλους. Αν θέλεις ένα φίλο, εξημέρωσέ με! Αφιέρωσέ μου λίγο χρόνο. Γίνεσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι έχεις εξημερώσει.

Αυτό υποσχεθήκαμε και εμείς με τους καινούριους μας φίλους. Ότι θα αφιερώνουμε χρόνο ο ένας για τον άλλο, θα λέμε αστεία, θα βοηθάμε, θα φροντίζουμε και θα νοιαζόμαστε το φίλο μας. Είμαστε σίγουροι ότι έχουμε πολλά να κερδίσουμε από τους μεγάλους μας φίλους φέτος και του χρόνου. Και όταν φτάσουμε και εμείς στην Ε΄ τάξη θα παίξουμε κι εμείς κουκλοθέατρο στους μικρούς μας φίλους. Ήταν μια υπέροχη γιορτή που δεν τελείωσε, αλλά αντίθετα, μόλις άρχισε!!!
Κι ευχόμαστε να κρατήσει πολλά χρόνια!!!!

                        «Φίλοι για πάντα»

Μια γιορτή ξεχωριστή

μια γιορτή αληθινή

με βιβλία αγκαλιά

μοιραστήκαν τα παιδιά!

Τα μικρά μας τα πρωτάκια

καλοδέχτηκαν τα « αδελφάκια »

και ακούσανε ιστορίες

για Μικρούς πρίγκιπες και για φιλίες.

Κουλουράκια και φιλιά

ζεστάναν στο τέλος την καρδιά

υποσχέσεις μοιραστήκαν

φίλοι καρδιακοί γινήκαν.


Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023