UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Εντυπώσεις των μαθητών/τριών της Στ’ τάξης από τη συμμετοχή τους στην 5η Συνάντηση Εργασίας του προγράμματος Comenius “Let the forests breathe”

Το πρόγραμμα Comenius (2010-2012) είναι φανταστικό. Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας και στο σχολείο μας, όταν ήρθαν οι εκπαιδευτικοί από τις υπόλοιπες 7 ευρωπαϊκές χώρες, τους μάθαμε να κατασκευάζουν συρματένια δεντράκια. Εκεί τους γνωρίσαμε για πρώτη φορά. Επίσης, στην παράσταση που δώσαμε για να τους τιμήσουμε, οι ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί ενθουσιάστηκαν με όλα: με το αγγλικό θεατρικό, με τις ηλεκτρονικές παρουσιάσεις για τη Θεσσαλονίκη και για τα είδη δέντρων στην Ελλάδα, με τα τραγούδια που τραγουδήσαμε και, φυσικά, με τους παραδοσιακούς χορούς που χορέψαμε (ειδικότερα με το "Συρτάκι"). Αυτό το πρόγραμμα ήταν για μένα μια μοναδική ευκαιρία για να μάθω για το περιβάλλον και για την ανάγκη προστασίας των δασών.
Λέανδρος Λούκας ΣΤ1
Στις 17-2-2012 οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης ζήσαμε μια πρωτόγνωρη εμπειρία.Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά και να συνομιλήσουμε με τους δασκάλους εφτά ευρωπαϊκών χωρών (Βουλγαρία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Πολωνία, Σλοβενία, Τουρκία), με αυτούς που εδώ και δύο χρόνια συνεργαζόμαστε στο πλαίσιο του προγράμματος Comenius “Let the forests breathe”. Εντυπωσιάστηκα ιδιαίτερα από τη στάση των ευρωπαίων εκπαιδευτικών, καθώς παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή την παρουσίαση που είχαμε ετοιμάσει για τη Θεσσαλονίκη, την εργασία μας για τα είδη δέντρων στην Ελλάδα, το αγγλικό θεατρικό για τα δέντρα του κόσμου, τα επτά ευρωπαϊκά τραγούδια που τραγουδήσαμε μαζί με δικά μας από τη Θεσσαλονίκη, καθώς και τους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς. Η αποθέωση του ενθουσιασμού τους ήταν στο κλείσιμο της γιορτής όπου όλοι μαζι χορέψαμε το γνωστό σε όλους συρτάκι. Μπορώ να πω ότι αισθάνθηκα μεγάλη υπερηφάνεια για όλα όσα παρουσιάσαμε και πιστεύω ότι μέσα από τη ζεστή μας φιλοξενία κάναμε και τους εταίρους μας να μας αγαπήσουν ακόμα περισσότερο. Αυτή η εμπειρία θα μου μείνει αξέχαστη!
Ελένη Καρυοφύλλη, Στ1
Φέτος, που φιλοξενήσαμε τους ευρωπαίους δασκάλους του Comenius, μάθαμε να αγαπάμε το περιβάλλον και τα δάση. Ακόμη μάθαμε να τα προστατεύουμε και να τα διατηρούμε. Τους γνωρίσαμε, συνεργαστήκαμε μαζί τους και συνεννοηθήκαμε μιλώντας μόνο Αγγλικά. Επίσης, χορέψαμε, τραγουδήσαμε και παίξαμε θέατρο...ήταν ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ!!!! Τέλος ελπίζω όλοι να καταλάβατε το μήνυμα: LET THE FOREST BREATHE!!!!!!!!!!!!
Ιουλία Ρουμελιώτη, ΣΤ1
Η εμπειρία μου από το Comenius ήταν καταπληκτική. Οι συνεντεύξεις των εκπαιδευτικών από τις ξένες χώρες, οι διάφορες συναντήσεις, αλλά και οι εκδηλώσεις που κάναμε θα μου μείνουν για πάντα αξέχαστες. Επίσης, τα διάφορα projects που υλοποιήσαμε στο πλαίσιο του προγράμματος είναι φανερό ότι ήταν φανταστικά, αφού μάθαμε πολλά πράγματα για τα δάση και για την προστασία τους. Είμαι σίγουρη ότι όσα χρόνια και να περάσουν οι αναμνήσεις αυτού του προγράμματος θα είναι ακόμα ζωντανές για εμένα και, πιστεύω, και για τους άλλους συμμαθητές μου!
Αναστασία Βογιατζή, ΣΤ1
Τα δύο τελευταία χρόνια ασχολούμαι στο σχολείο μου με ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius, το οποίο είναι σχετικό με τα δάση και την προστασία τους.
Φέτος, λίγους μήνες πριν, ξεκίνησα μαζί με τους συμμαθητές μου τις αδιάκοπες και επίπονες πρόβες για τη γιορτή που ετοιμάζαμε για τους ευρωπαίους εκπαιδευτικούς από 7 διαφορετικές χώρες της Ευρώπης που θα επισκέπτονταν το σχολείο μας. Όταν τελικά μας επισκέφθηκαν παρακολούθησαν όλο το πρόγραμμα που ετοιμάσαμε για αυτούς και την τελική εκδήλωση. Έμειναν κατενθουσιασμένοι όχι μόνο από το περιεχόμενο των εκδηλώσεων αλλά και από τις εγκαταστάσεις του σχολείου μας, καθώς και από τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας που μας παρέχονται αλλά και από τους δασκάλους μας. Στη συνέχεια μάς δόθηκε η ευκαιρία να τους κάνουμε διάφορες ερωτήσεις σχετικά με το πρόγραμμα Comenius που συμμετέχουν. Οι εντυπώσεις που αποκόμισα ήταν μοναδικές. Όλοι τους ήταν ευγενέστατοι και διαθέσιμοι να μας μιλήσουν για το πρόγραμμα, τα δικά τους σχολεία, τους μαθητές τους και τις δικές τους δραστηριότητες σχετικά με το πρόγραμμα.
Θέλω από την καρδιά μου να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο δάσκαλό μου, τον κ. Τάσο Μπάρμπα (συντονιστή του προγράμματος), γιατί χάρη σε αυτό εμπλούτισα τις γνώσεις μου για τα δάση και τη σημασία τους στη ζωή μας και γνώρισα ανθρώπους από άλλες χώρες.
Νικόλαος Λαφτσίδης, ΣΤ1
 Η εμπειρία μου από το πρόγραμμα Comenius ήταν θαυμάσια και θα μου μείνει αξέχαστη. Είχα την ευκαιρία να γνωρίσω και να ανταλλάξω απόψεις με παιδιά από άλλες χώρες, αλλά κυρίως να σχηματίσω μέσα μου μια άλλη εικόνα για τα δάση. H αγάπη μου γι’ αυτά μεγάλωσε ακόμη περισσότερο. Επίσης, έζησα και ένιωσα πράγματα που αλλιώς δεν θα είχα την ευκαιρία να τα ζήσω.Εύχομαι σε όλα τα παιδιά και τους μεγάλους που συμμετείχαν σε αυτό το πρόγραμμα να θυμούνται για πάντα όλα όσα περάσαμε μαζί, μα πάνω απ’ όλα να μην ξεχάσουν ποτέ την αξία του δάσους στην ζωή μας.
Μαρία Κυριακού, Στ1

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023