UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σχολική Γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου

Τη γιορτή για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, παρουσίασε η Γ΄τάξη του Δημοτικού σχολείου. Τα παιδιά όχι μόνο τραγούδησαν, χόρεψαν και έπαιξαν με μεγάλο ενθουσιασμό τους ρόλους τους αλλά κυρίως, ανακάλυψαν τη σημασία και τη σπουδαιότητα αυτής της διπλής γιορτής. Χαρακτηριστική είναι η φράση που διατυπώθηκε στα γραπτά τους: «Δε θα ξεχάσουμε ποτέ τους ήρωες του 1821 που αγωνίστηκαν για την πατρίδα μας.»

                                           ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

Στις 23 Μαρτίου 2012, η Γ΄ τάξη παρουσίασε τη μεγάλη γιορτή για την 25η Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας.

Οι πρόβες μας ξεκίνησαν πριν από ένα μήνα περίπου όταν οι δασκάλες μάς μοίρασαν τους ρόλους μας. Ο δικός μου ρόλος ήταν εύκολος. Ήμουν ένας από τους πρόκριτους του Μεσολογγίου που προετοίμαζε την έξοδο.

Προετοιμαστήκαμε πολύ καλά για τη γιορτή. Ο κύριος της Μουσικής ,μάς έμαθε τρία τραγούδια: το « Θούριο» , τον « Τσάμικο» και το « Περήφανοι όλοι». Η δασκάλα της Γυμναστικής, πήρε κάποια παιδιά για να χορέψουν δύο παραδοσιακούς χορούς: τον «Τσάμικο» και τη «Μακρυνίτσα».

Την ημέρα της γιορτής, ένιωθα πολύ ωραία γιατί θα φαινόταν όλη η δουλειά που είχαμε κάνει. Όλοι τα πήγαμε πολύ καλά, όμως περισσότερο μου άρεσαν τα θεατρικά με θέμα τους Κλέφτες, τους Πρόκριτους του Μεσολογγίου και τη Φιλική Εταιρία γιατί όλοι οι ήρωες ήταν γενναίοι.

Θα θυμάμαι πάντα αυτή τη γιορτή και τους ανθρώπους που έχυσαν το αίμα τους για τη λευτεριά.

ΗΛΙΑΣ ΚΙΝΕΖΟΣ Γ2΄

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου, η τάξη μου ανέλαβε να παρουσιάσει τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Η γιορτή έγινε στο αμφιθέατρο του σχολείου μου.

Πριν από ένα μήνα, αρχίσαμε τις πρόβες. Κάθε μέρα προετοιμαζόμασταν όλο και πιο καλά. Ο ρόλος μου, μου άρεσε πολύ. Ήμουν η δασκάλα στην πρώτη σκηνή με τίτλο: «Εισαγωγή – Προετοιμασία στην τάξη».

Επιτέλους, μετά από πολλή προσπάθεια, η μέρα της γιορτής έφτασε! Όταν ξύπνησα, ήμουν πολύ χαρούμενη και ανυπομονούσα να πάω στο σχολείο. Ντύθηκα με ένα όμορφο φόρεμα, μάζεψα τα μαλλιά μου και φόρεσα ένα ζευγάρι γυαλιά. Πριν αρχίσει η γιορτή, ήρθε η μαμά μου να με δει. Σε λίγο, ήρθε και όλο το σχολείο στην αίθουσα και η γιορτή ξεκίνησε. Τα λόγια μου τα είπα δυνατά και καθαρά . Ύστερα, όλοι τραγουδήσαμε το « Θούριο». Αργότερα, εγώ και κάποια άλλα κορίτσια χορέψαμε το χορό «Μακρυνίτσα». Μετά, τα αγόρια χόρεψαν τον « Τσάμικο» και οι υπόλοιποι τραγουδούσαμε. Όλα τα παιδιά είπαν πολύ καλά τα λόγια τους σε όλα τα θεατρικά και μας χειροκρότησαν δυνατά.

Περισσότερο απ’ όλα, μου άρεσε το τραγούδι που είπαμε στο τέλος με τίτλο: «Περήφανοι όλοι ». Πάντα θα θυμάμαι αυτή την υπέροχη γιορτή!

ΚΛΕΛΙΑ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ Γ2΄

Την Παρασκευή 23 Μαρτίου εμείς, η Γ’ τάξη, πραγματοποιήσαμε τη γιορτή της 25ης Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας. Κάναμε μία γιορτή υπέροχη!

Αρχίσαμε τις πρόβες στην αίθουσα του Τάε – Κβον – Ντο. Προετοιμαστήκαμε πάρα πολύ καλά και όλα έγιναν στην ώρα τους. Είχα δύο ρόλους, ήμουν μία γυναίκα της Νάουσας και επίσης απήγγειλα το ποίημα «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Γιώργου Σεφέρη. Μου άρεσαν πολύ οι ρόλοι μου. Οι γυναίκες της Νάουσας χόρεψαν Μακρυνίτσα και οι κλέφτες Τσάμικο. Επίσης τραγουδήσαμε τρία τραγούδια, το «Περήφανοι όλοι», τον «Τσάμικο» και το «Θούριο».

Την ημέρα της γιορτής ήρθαν να με δουν η μαμά μου, η γιαγιά μου, ο παππούς μου και η νταντά μου. Αγόρασα μια στολή Κεντρικής Μακεδονίας και επίσης φόρεσα άσπρη μπλούζα με μαύρη φούστα και μαύρα γοβάκια. Όταν ήρθε η ώρα να πω τα λόγια μου ένιωσα νευρικότητα και αμηχανία. Όμως όλα πήγαν μια χαρά.

Αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν όταν τραγουδήσαμε τον «Θούριο». Από αυτή τη γιορτή έμαθα ότι «ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»!!!

ΤΣΑΛΟΠΟΥΛΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΙΑ Γ1

Η γιορτή της 25ης Μαρτίου, που την ανέλαβε φέτος η τάξη μου, έγινε την Παρασκευή 23 Μαρτίου, λόγω του ότι 25 Μαρτίου φέτος ήταν Κυριακή. Η γιορτή μας έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων. Ήμουν πολύ χαρούμενη που αναλάβαμε εμείς αυτή τη γιορτή.

Κάναμε πάρα πολλές πρόβες, γι’ αυτό και ήταν τόσο τέλεια στο τέλος άλλωστε! Μάθαμε και δυο χορούς, τον Τσάμικο και τη Μακρυνίτσα. Τη γιορτή ετοίμασαν η δασκάλα μου, η κυρία Ελένη Καλεντζή και η κυρία Αναστασία Αθανασιάδου. Τους χορούς τους ανέλαβε η κυρία Σταμπουλή και τα τραγούδια ο κύριος Χατζηγιάννης. Εγώ τραγούδησα τέσσερα τραγούδια, το Θούριο, το Νανούρισμα, τον Τσάμικο και το Περήφανοι όλοι.

Την ημέρα της γιορτής ήμουν πολύ χαρούμενη. Είχε έρθει η μαμά μου, η γιαγιά μου, η αδελφή μου, ο παππούς μου και τα ξαδέλφια μου. Τα ρούχα μου ήταν τέλεια. Η στολή μου ήταν μπλε και είχε και μια ποδιά σε χρώμα κόκκινο και χρυσό. Εγώ έπαιξα στη σκηνή με τις γυναίκες της Αραπίτσας και ήμουν η Κατερίνα. Όταν άρχισε η γιορτή ένιωσα ανίκανη να πω τα λόγια μου και πολύ ντροπή. Ευτυχώς όλα πήγαν μια χαρά!

Περισσότερο απ’ όλα μου άρεσε το σκετς μου και το σκετς των κλεφτών. Θα θυμάμαι για πάντα πόση δουλειά κάναμε γι’ αυτή τη γιορτή.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΟΠΟΥΖΙΔΟΥ Γ1

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023