UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ευχαριστήρια μηνύματα των ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών αποστολών που συμμετείχαν στην 5η Συνάντηση Εργασίας του προγράμματος Comenius

 

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε την αληθινή Ελλάδα και τους πραγματικούς Έλληνες. Κάθε στιγμή που ζήσαμε στη Θεσσαλονίκη υπήρξε ανεκτίμητη και βέβαια θα μας μείνουν αξέχαστοι όλοι αυτοί οι άνθρωποι που έκαναν αυτήν τη συνάντηση πραγματικότητα. Τις θερμές μας ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στην κ. Σταυρούλα Κανελλοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», στην κ. Βάνα Βενιάδου, Διευθύντρια Δημοτικού, στον κ. Ιωάννη Παπαδόπουλο, Προϊστάμενο Νηπιαγωγείου, στον κ. Τάσο Μπάρμπα, Συντονιστή του προγράμματος Comenius (του οποίου η δουλειά ήταν ασύγκριτη), στην κ. Άννα Δήμου, Καθηγήτρια καλλιτεχνικών, στην κ. Έλενα Ζαφειριάδου, Υπεύθυνη του Τμήματος Αγγλικών Σπουδών, στον κ. Θανάση Χατζηγιάννη, Καθηγητή Μουσικής, στην κ. Ελένη Σταμπουλή, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, στην κ. Πηνελόπη Σταυρίδου, Καθηγήτρια Γαλλικών και, τέλος, σε όλους τους καθηγητές και το προσωπικό που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.

Και βέβαια θα ήταν άδικο να παραλείψουμε να ευχαριστήσουμε τους υπέροχους μαθητές σας για τη θαυμάσια φιλοξενία που μας πρόσφεραν. Ευχαριστούμε για το διαδραστικό περίπατο στο δάσος, τις παρουσιάσεις, την επίδειξη χορών και τα χορωδιακά τραγούδια. Τέλος, ευχαριστούμε τους μαθητές του Νηπιαγωγείου που μας υποδέχθηκαν με τεράστια χαμόγελα, τραγούδια και δραστηριότητες που είχαν ετοιμάσει ειδικά για μας.

Ευχαριστούμε που κάνατε την παραμονή μας στη Θεσσαλονίκη αξέχαστη.

Ευχόμαστε να ξαναβρεθούμε κάποτε στην πόλη όπου νιώσαμε σαν στο σπίτι μας.

Cristina Parente, Eugénia Velloso, Fernando Almeida and Rosa Correia

 

ΠΟΛΩΝΙΑ

Εκ μέρους της Πολωνικής ομάδας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμη μια φορά για όλα όσα κάνατε για μας. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με τη συνάντηση και ιδιαίτερα υποχρεωμένοι σε όλους σας για τη φιλία και τη φιλοξενία.

Πολλές ευχές και φιλιά από την Πολωνική Ομάδα

Aneta Żak, Arek Żak, Maciej Szaniawski, Patrycja Szaniawska, Ewa Cabała and Małgorzata Flasza

 

ΤΟΥΡΚΙΑ

Θα θέλαμε ειλικρινά να ευχαριστήσουμε όλη την Ελληνική ομάδα του προγράμματος Comenius. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε τις μέρες που περάσαμε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια μοναδική συνάντηση, με καταπληκτικούς ανθρώπους, σε μια υπέροχη πόλη όπου είχαμε την ευκαιρία να δούμε το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ. Οι στιγμές κοντά σας θα μας μείνουν αλησμόνητες. Περιμένουμε με λαχτάρα τη στιγμή που θα ξανασυναντηθούμε στην Τουρκία το Μάιο. Μέχρι τότε μας περιμένει πολλή δουλειά.

 

Ιταλία

Το ταξίδι μας στην Ελλάδα ήταν φανταστικό όπως και κάθε στιγμή που ζήσαμε κοντά σας. Ευχαριστούμε τους διοργανωτές, διευθυντές, προσωπικό και μαθητές. Σας αγαπούμε όλους.

 

Σλοβενία

Περάσαμε καταπληκτικά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές και στους καθηγητές , κυρίως όμως στον οικοδεσπότη μας, κ. Τάσο Μπάρμπα.

 

image

Ευγενία Κούκουρα (Ξεναγός)

ΒΑΖΩ ΠΛΑΤΗ

Με 28 καθηγητάς και δασκάλους στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Το μεγάλο και καλό σχολείο Δελασάλ τούς φιλοξενεί στην πόλη μας απο τις 15 Φεβρουαρίου.
Με πολύ ωραίο πρόγραμμα του δασκάλου Τάσου Μπάρμπα οι φίλοι μας είδαν το Λευκό Πύργο, τα τείχη της Θεσσαλονίκης, το Θηριαμβικό Τόξο του Γαλέριου και τη Ροτόντα στις 16 Φεβρουαρίου. Την επόμενη τον Ναό του Οσίου Δαβίδ και την Τίμια Ζώνη και τον Ναό του Πολιούχου μας Αγίου Δημητρίου. Στις 18 Φεβρουαρίου μιλήσαμε για την πόλη και την αρχαία κατοικία, το γάμο και την προίκα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης στην έκθεση Ο ΧΡΥΣΟΣ ΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ και την Μητρόπολη, Μητέρα - Πατρίδα και τις αποικίες στο Βυζαντινό Μουσείο. Επίσης επισκεφτήκαμε το σπίτι του Μουσταφά Κεμάλ Αττατούρκ. Το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου του 2012 επισκεφθήκαμε τους βασιλικούς τάφους στη Βεργίνα.

Συγχαρητήρια στο καλό σχολείο της πόλεώς μας και τους δασκάλους και τους καθηγητές, τους προσεκτικούς οδηγούς και στις χρυσοχέρες μαγείρισσες που μαγείρεψαν τα πεντανόστιμα φαγητά. Χίλια ΜΠΡΑΒΟ. Μακάρι να γίνουν ένα καλό παράδειγμα προς μίμησιν.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023