UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022

Συνάντηση RoboHeroes με κ. Σοφιανό

Τη Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2022, η διαγωνιστική ομάδα ρομποτικής του Δημοτικού, του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», οι RoboHeroes, συναντήθηκαν με τον κ. Παντελή Σοφιανό, Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Μηχανικό Υπολογιστών, υπεύθυνο της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάνελ στη στέγη του κτιρίου του σχολείου τους. Έτσι, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τον κ. Σοφιανό να τους μιλάει για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, αλλά και ειδικότερα, για την ηλιακή ενέργεια και τους τρόπους παραγωγής και αξιοποίησής της, εφόσον πρόκειται για μία εναλλακτική μορφή ενέργειας που βρίσκει ιδιαίτερα πρόσφορο έδαφος στη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, όπου το φως του ήλιου προσφέρεται σ’ αυτήν αφειδώλευτα, για το μεγαλύτερο διάστημα του ημερολογιακού έτους. 

Επιπλέον, οι μαθητές και οι μαθήτριες που στελεχώνουν την ομάδα RoboHeroes, είχαν τη δυνατότητα να απευθύνουν ποικίλες, εύστοχες και πραγματικά ενδιαφέρουσες ερωτήσεις στον προσκεκλημένο ομιλητή τους, ο οποίος διέθετε όλη την προθυμία, την υπομονή αλλά και τη βαθιά γνώση και εμπειρία, ώστε να τους απαντήσει κατάλληλα.

Ανάμεσα στα όσα συζητήθηκαν, αξίζει να σημειωθεί η επιβεβαίωση του κ. Σοφιανού, ότι με τα φωτοβολταϊκά πάνελ που εγκαταστάθηκαν πρόσφατα στη στέγη του κτιρίου του  Δημοτικού, θα είναι δυνατόν να εξασφαλιστεί το ετήσιο σύνολο των αναγκών σε ενέργεια ολόκληρου του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», μετατρέποντάς το έτσι αυτομάτως, σε ένα πραγματικά «Πράσινο Σχολείο».  

Τέλος, να επισημανθεί ότι η συνάντηση αυτή της ομάδας RoboHeroes με τον κ. Σοφιανό υπήρξε ιδιαίτερα χρήσιμη και ωφέλιμη για τα παιδιά, όχι μόνο ως προς τις καινούριες γνώσεις που αποκόμισαν, αλλά κυρίως διότι έτσι θα καταφέρουν να προσανατολίσουν, να εμπλουτίσουν και να εξελίξουν κατάλληλα τη σχετική έρευνα που διεξάγουν φέτος σχετικά με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού ρομποτικής First Lego League, ο οποίος έχει ακριβώς για θέμα του την παγκόσμια κατεύθυνση προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ως επιτακτική ανάγκη όχι μόνο για την έξοδό μας από την ενεργειακή κρίση, αλλά κυρίως για την επιβίωση του πλανήτη μας. 

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023