UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Επιτραπέζιο «Άλλαξε την Ιστορία»

Στο πλαίσιο του Λασαλιανού μήνα Ειρήνης, που διαρκεί από τις 21 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 21 Οκτωβρίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ένα ξεχωριστό παιχνίδι. Το «Άλλαξε την Ιστορία» είναι ένα καινούργιο επιτραπέζιο – δημιούργημα του σχολείου μας, που υπόσχεται να κάνει αυτό που υποδηλώνει ο τίτλος.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει ταμπλό με τετραγωνάκια, πιόνια, ζάρι και κάρτες ερωτήσεων. Οι μαθητές και οι μαθήτριες ρίχνουν το ζάρι και ξεκινούν το ταξίδι. Το κάθε τετραγωνάκι αντιστοιχεί και σε μία ημέρα του Λασαλιανού μήνα και πάνω του αναγράφεται ένα αρνητικό ιστορικό γεγονός. Τα παιδιά τραβούν μια κάρτα ερώτησης, μόλις σταματήσουν σε κάποιο τετράγωνο. Αν δώσουν τη σωστή απάντηση, έχουν το δικαίωμα να κολλήσουν στη θέση εκείνη ένα χαρτάκι, όπου θα γράφουν μια εναλλακτική, αισιόδοξη τροπή των γεγονότων της συγκεκριμένης ημέρας. Για παράδειγμα, μπορούν να μετατρέψουν την ημέρα «Η Δίκη του Κολοκοτρώνη» σε ημέρα με τίτλο «Η Δίκη του Κολοκοτρώνη ακυρώνεται, λόγω αδυναμίας κατηγορητηρίου». Σκοπός του παιχνιδιού είναι να καταφέρουν οι ομάδες να μετατρέψουν τα αρνητικά ιστορικά γεγονότα των ημερών του μήνα σε θετικά, γεμίζοντας το ταμπλό με χαρτάκια Ειρήνης!

Παίζοντας το επιτραπέζιο οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι σε θέση να επεκτείνουν τις γνώσεις τους στα μαθησιακά αντικείμενα της Γλώσσας, Ιστορίας, Γεωγραφίας και Θρησκευτικών με έναν ευχάριστο και ενδιαφέροντα τρόπο. Το πρωτότυπο αυτό εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό εργαλείο θα σταλεί στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργίας Επιτραπέζιων παιχνιδιών.  

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023