UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

″Vacances d’ été 2021” στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» // 1η εβδομάδα

«Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η 1η εβδομάδα των καλοκαιρινών διακοπών Vacances d’ été στο Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» είναι γεγονός! Τα παιδιά γνώρισαν την απίθανη Γαλατική παρέα! Έλαβαν μέρος σε Ολυμπιακά αθλήματα, παιχνίδια και αγώνες και προετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στην Ολυμπιάδα του «ΔΕΛΑΣΑΛ»! Παραθέτουμε δραστηριότητες και φωτογραφικό υλικό από τις δράσεις της 1ης καταπληκτικής εβδομάδας:

«Welcome to the Gaulish Village»! Την πρώτη μέρα, οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου γνώρισαν τους ήρωες των φετινών Vacances, Αστερίξ και Οβελίξ! Έφτιαξαν χάρτινα puppets με τις φιγούρες τους και έπαιξαν συναρπαστικά παιχνίδια.

"Στο χωριό των Γαλατών, η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξεκίνησε με ασκήσεις  Ενόργανης Γυμναστικής!" 

Το Κυνήγι θησαυρού είναι η αγαπημένη δράση μαθητών και εκπαιδευτικών. Ξεκίνημα με …γρίφους, τρέξιμο και σπαζοκεφαλιές. Το κυνήγι θησαυρού ήταν απολαυστικό για όλους και ικανοποίησε τη διάθεση για εξερεύνηση, γεμίζοντας την 1η μέρα του προγράμματος. Ο χάρτης βοήθησε να βρεθούν τα στοιχεία. Ο θησαυρός ήταν πολύτιμος και θα χρησιμοποιούνταν την επόμενη κιόλας μέρα. Νεροπίστολα! Οι μικροί μας εξερευνητές κατάφεραν να λύσουν 10 απαιτητικούς γρίφους και να βρουν το κρυμμένο αντικείμενο που θα βοηθήσει τον Πανοραμίξ στην κατασκευή του μαγικού φίλτρου. 

Στα νήπια οι ομάδες του Αστερίξ και του Οβελίξ, αφού κατέκτησαν και οι δύο χρυσά μετάλλια στην ενόργανη γυμναστική, βρήκαν τον κρυμμένο θησαυρό, βοηθώντας η μία ομάδα την άλλη, αποδεικνύοντας ότι η δύναμη βρίσκεται στη συνεργασία! 

WATER GAMES-Παιχνίδια νερού: Μετά από έντονη προπόνηση σε τόσο πολλή ζέστη ο Αστερίξ, ο Οβελίξ, οι προπονητές τους και όλοι οι συναθλητές αποφάσισαν να δροσιστούν με διάφορα διασκεδαστικά παιχνίδια νερού!  Τα παιχνίδια νερού τα περίμεναν όλοι! Μακάρι να τα είχαμε κάθε μέρα στο πρόγραμμα! Οι οδηγίες απλές: «-Σημάδεψε με ακρίβεια τα παιδιά της ομάδος του  Οβελίξ με τις νερόφουσκες, γέμισε τη λεκάνη μέχρι επάνω πιο γρήγορα με ομαδική δουλειά κουβαλήματος νερού, βρέξε τον παίκτη της ομάδος του Αστερίξ πιο πολύ από ότι αυτός εσένα, ρίξε το κάστρο τους με τα νεροπίστολά σου» και άλλα πολλά νερο-παιχνίδια. Απόλαυση δροσιάς που δεν ήθελε κανείς να τελειώσει… 

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ποδοσφαίρου ΓΑΛΑΤΩΝ!

Γρήγορα! Κλωτσήστε τις μπάλες στο κάστρο του Οβελίξ, σημαδέψτε με ακρίβεια τους κώνους, βάλτε γκολ με δυνατά σουτ. Τα πιο μικρά παιδιά του προγράμματος έπαιξαν ποδόσφαιρο, διασκέδασαν και …επιλέχθηκαν ΟΛΟΙ από τον Αστερίξ στην Εθνική ομάδα Γαλατών! 

Στον στίβο όπως ο Καψουρίξ προπονείται για τους Ολυμπιακούς αγώνες, με την καθοδήγηση του Αστερίξ και του Οβελίξ, έτσι και οι μικροί μας αθλητές συνεχίζουν την προετοιμασίας τους για το αγώνισμα του 5αθλου στην Ολυμπιάδα «Δελασάλ». Γνώρισαν τα μυστικά στο άλμα εις ύψος, άλμα είς μήκος και τριπλούν. 

Θα καταφέρει ο Αστερίξ και ο Οβελίξ να προετοιμάσουν τον Καψουρίξ έτσι ώστε να μπορέσει να κερδίσει το 5αθλο στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να κατακτήσει την καρδιά της υπέροχης Ελληνίδας, πριγκίπισσας Ειρήνης; Για να προπονηθούν καλύτερα στα αγωνίσματα του στίβου οι αθλητές /τριες επισκέφτηκαν το Αθλητικό Στάδιο Στρεμπενιώτη: σφαιροβολία, ακοντισμός, άλμα εις μήκος στο σκάμμα, αγώνες ταχύτητας, εκκίνηση από βατήρα και σκυταλοδρομία 4x100μ. ήταν τα αγωνίσματα που γνώρισαν όλοι οι συμμετέχοντες.

Η εκδρομή έκλεισε με επίσκεψη στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου όλοι οι μαθητές παρακολούθησαν τα εξαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τους Αρχαίους και τους Σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες. 

Την Τετάρτη, οι μαθητές δροσίστηκαν στην πισίνα των Πεύκων με πολλές βουτιές και παιχνίδια! 

Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λείπει το άθλημα της αντισφαίρισης από το καλοκαιρινό μας πρόγραμμα. 

«Rencontre avec Astérix et Obelix» στο μάθημα των γαλλικών για του μαθητές του Νηπιαγωγείου  έγινε η γνωριμία με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ. Γνωρίσαμε και χρωματίσαμε τους ήρωες μας, επιλέξαμε το γαλατικό μας όνομα και σχεδιάσαμε με τέμπερες και με τη βοήθεια ενός ποτηριού τους Ολυμπιακούς κύκλους. Ο κάθε μικρός μας ήρωας έβαλε τη δική του διαφορετική πινελιά στον σχεδιασμό των κύκλων. Επιπλέον, οι μικροί μαθητές έμαθαν για την ιστορία και το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας. Δημιουργήσαμε τη δική μας δάδα με μια υπέροχη χειροτεχνία. «Artisanats et créations pour participer aux jeux olympiques», που σημαίνει: «χειροτεχνίες και δημιουργίες για τη συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς αγώνες». 

Στο θεατρικό εργαστήρι, ο Θεατρακτίξ, ο αφηρημένος μας καλλιτέχνης, αναστατώνει τους ολυμπιακούς αγώνες! 

Ο Αστερίξ με τους μικρούς μας αθλητές αποκτά ρυθμό, ευλυγισία και δύναμη, χρησιμοποιώντας κορδέλες, στεφάνια και κορίνες. 

Στη Στοχοβολή οι ομάδες του Αστερίξ και του Οβελίξ του Νηπιαγωγείου προπονούνται με μοντελική προπόνηση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. 

Επιπλέον, προπόνηση έγινε στα αθλήματα της Τοξοβολίας και της Σκοποβολής. Το βέλος του Καψουρίξ θα φτάσει στον στόχο του; Πώς πιάνουμε το τόξο; Πώς θα πάει το βέλος στον στόχο; Είναι δύσκολο να πετύχω με τα νεροπίστολα το τενεκεδάκι. Μήπως πρέπει να πιω τον μαγικό ζωμό των Γαλατών, για να τα καταφέρω; Θέλει επιμονή και συγκέντρωση. Τα κατάφεραν όλοι τελικά στην τοξοβολία και τη σκοποβολή! 

Διατροφή: Ωραίο το μαγικό φίλτρο του Πανοραμίξ, αλλά, χωρίς σωστή διατροφή, κανένας αθλητής δεν φτάνει ψηλά! Στο χωριό των Γαλατών, τα παιδιά έπαιξαν διαδραστικά παιχνίδια σχετικά με τη διατροφή και ενημερώθηκαν για τον υγιεινό τρόπο ζωής των αθλητών.

Όλο το γαλατικό χωριό εξασκήθηκε στο άθλημα της Ποδηλασίας.

Στο Εργαστήρι της Ρομποτικής, η πρώτη βδομάδα ολοκληρώθηκε με το ταξίδι των συμμετεχόντων στο χωριό των Γαλατών. Οι μικροί ταξιδιώτες είδαν το χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ, γνώρισαν τους Γαλάτες και κατασκεύασαν το δικό τους γαλατικό χωριό. Όταν έμαθαν ότι οι Γαλάτες θα συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς αγώνες, τους βοήθησαν, κατασκευάζοντας έναν αθλητή- πυγμάχο που θα κερδίσει τους Ρωμαίους.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023