UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

″Vacances d’ été 2021” στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» // 2η εβδομάδα

 «Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Με εξαιρετικές δραστηριότητες ολοκληρώθηκε και η 2η εβδομάδα των καλοκαιρινών διακοπών 2021 «Ο Αστερίξ στους Ολυμπιακούς Αγώνες» στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ». Συνεχίστηκαν οι προπονήσεις σε όλα τα αθλήματα, πραγματοποιήθηκε η εξόρμηση στην παραλία, η επίσκεψη στην πισίνα των Πεύκων και, βέβαια, η υπέροχη αυτή εβδομάδα έκλεισε με την Ολυμπιάδα «ΔΕΛΑΣΑΛ». Μαθητές από όλες τις τάξεις συναγωνίστηκαν μεταξύ τους και κέρδισαν μετάλλια, φίλους και πολλές αξέχαστες και μοναδικές στιγμές. Η λήξη του φετινού καλοκαιρινού προγράμματος έγινε με την επίσκεψη του Δρυΐδη Πανοραμίξ, το πάρτι και την καθιερωμένη τούρτα του προγράμματος «18 χρόνια Vacances d’ été».

Παρακάτω σας παραθέτουμε απολαυστικά στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες της 2ης εβδομάδας. Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και δίνουμε ραντεβού τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021, στο «Vacances d’ été II» με το πρόγραμμα «Καλώς τον κ. Κ.Ο.Κ»!

Καλές διακοπές με πολλές βουτιές και αθλητισμό!


Οι μικροί μας αθλητές ολοκλήρωσαν την προετοιμασία τους για το 5αθλο στον στίβο την 2η εβδομάδα, την ίδια στιγμή που ο Καψουρίξ συνεχίζει την προετοιμασία του για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Τελευταίος τους σταθμός οι ρίψεις: ακόντιο, σφαίρα και δίσκος είναι έτοιμα να φτάσουν πολύ μακριά! 

Την ίδια στιγμή, οι μεγαλύτεροι αθλητές εξασκήθηκαν σε παιχνίδια στόχων: σκυταλοδρομία με 7 διαφορετικούς τρόπους στόχευσης. Σημαδέψτε γρήγορα, με ακρίβεια αλλά, κυρίως, διασκεδάστε!

Στο θεατρικό παιχνίδι, συνδυάστηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες με το θέατρο!

Μια υπέροχη εκδρομή στη θάλασσα, με πολλές βουτιές και παιχνίδια, ήταν ο καλύτερος τρόπος για να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν οι Γαλάτες από τις  προπονήσεις τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

"Γίνε κι εσύ Γαλάτης!". Στο εργαστήρι των εικαστικών φτιάξαμε το δικό μας κράνος με φτερά, κέρατα ή κοτσίδες και γίναμε κι εμείς κάτοικοι του Γαλατικού χωριού. Με πολύ γέλιο και πολλά ιξ, ο Αποστολίξ, η Νικολετίξ και η Βερίξ... βρήκαν το γαλατικό τους όνομα!

Το κολυμβητήριο της περιοχής μας πρόσφερε μια ανάσα δροσιάς και ξεκούρασης σε όλους τους συμμετέχοντες!

Συναγωνιστικά παιχνίδια για τόνωση της άμιλλας και της συνεργασίας.

Δεν ξεχνάμε όμως και τα Γαλλικά μας! Για αυτό: «On s’entraîne avec Astérix et Obelix» δηλαδή, «Προπονούμαστε με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ». Συζητήσαμε για τα αγαπημένα μας αθλήματα και σε ποιο άθλημα θα θέλαμε να αγωνιστούμε στους Ολυμπιακούς αγώνες. Απολαύσαμε παιχνίδια στην αυλή με μπαλόνια. Ακόμα, ανακαλύψαμε τους Ολυμπιακούς αγώνες με τη βοήθεια των Γαλατών «On découvre les jeux olympiques à l’aide des Gaulois»: οι φίλοι μας οι Γαλάτες μάς δείχνουν και μας εξηγούν αθλήματα των Ολυμπιακών αγώνων. Μαθαίνουμε για τις μασκότ της κάθε διοργανώτριας χώρας και οι μικροί μας μαθητές σχεδιάζουν τη δική τους, ξεχωριστή μασκότ, επινοώντας μια ιστορία πίσω από το σχέδιο τους. 

Μάθαμε και το ολυμπιακό αγώνισμα του Μπέιζμπολ! 

Επίσης, έγινε μια γνωριμία με το «Παγκράτιο», το οποίο ήταν αγώνισμα των αρχαίων Ελλήνων, ένας συνδυασμός πάλης, λακτισμάτων και πυγμαχίας χωρίς ιμάντες. Η μυθολογία θέλει το άθλημα να προέρχεται από τον Θησέα, που επιστράτευσε συνδυασμό πάλης και πυγμής, για να καταβάλει τον Μινώταυρο. Με τις εκστρατείες του Μεγ. Αλεξάνδρου το Παγκράτιο διαδόθηκε στην Ινδία. Πιστεύεται πως από εκεί έφτασε στις χώρες της Άπω Ανατολής και αποτέλεσε τον πρόγονο όλων των ανατολικών πολεμικών τεχνών. 

Πριν την κορυφαία αθλητική εκδήλωση της Ολυμπιάδας «ΔΕΛΑΣΑ», οι αθλητές δροσίστηκαν με παιχνίδια νερού. 

Στο εργαστήρι εικαστικών μάθαμε να ζωγραφίζουμε τους αγαπημένους μας ήρωες Αστερίξ και Οβελίξ! 

Και η μεγάλη ημέρα έφτασε! Έγινε η αφή της Ολυμπιακής φλόγας και ακολούθησαν οι αγώνες όλων των ομάδων στα αγωνίσματα: Σκοποβολή, τοξοβολία, μπάντμιγκτον, μπάσκετ, χόκεϊ, ποδόσφαιρο, πυγμαχία, ακόντιο, ενόργανη, μπέιζμπολ, βόλεϊ. 

Την απονομή των μεταλλίων έκανε η Γενική Υποδιευθύντρια του Κολεγίου.

Ακολούθησε ένα εξαιρετικό πάρτι στην αυλή του σχολείου και η καθιερωμένη τούρτα γενεθλίων του καλοκαιρινού προγράμματος που φέτος «κλείνει» τα 18 χρόνια συνεχόμενης και αδιάλειπτης λειτουργίας.

Ευχόμαστε καλό καλοκαίρι σε όλους και ραντεβού τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου, για να γνωρίσουμε όλοι μαζί τον «κύριο Κ.Ο.Κ.»!


Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023