UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020

«Ένα ψηφιακό ταξίδι στον χρόνο»

Με έναν διαφορετικό τρόπο προσέγγισαν οι μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ τάξης το διαδικτυακό μάθημα της γραπτής έκφρασης. Κλήθηκαν να αναζητήσουν στα σπίτια τους παλιά αντικείμενα και να αφηγηθούν την ιστορία τους, μέσα από τις σελίδες ενός ημερολογίου. Έτσι, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν λεπτομέρειες που αγνοούσαν για την προέλευση των αντικειμένων που επέλεξαν, αλλά ταυτόχρονα ανακάλυψαν ότι η υλική αξία ενός αντικειμένου δεν μπορεί να συγκριθεί με τη συναισθηματική, αυτή που το κάνει να περνά από γενιά σε γενιά και να μένει αναλλοίωτο στον χρόνο. Ακολουθούν αποσπάσματα από εκθέσεις μαθητών.

Αγαπημένο μου ημερολόγιο, 

    Άλλη μια μέρα καραντίνας... Με τόσο ελεύθερο χρόνο αποφάσισα να ψάξω στις πιο απόμερες γωνιές του σπιτιού μπας και βρω κάτι ενδιαφέρον. Τελικά, με τόσο ψάξιμο τα κατάφερα! Βρήκα μια φωτογραφία που μου έφερε στο μυαλό υπέροχες αναμνήσεις. Ήταν μια φωτογραφία με έναν παλιό μου φίλο, ο οποίος πριν κάποια χρόνια έφυγε στο εξωτερικό. Βλέποντας τη φωτογραφία, θυμήθηκα την τελευταία μέρα πριν φύγει στο εξωτερικό, που είχαμε πάει στο λούναπαρκ. Ήταν μια στιγμή με έντονα συναισθήματα, Από τη μία είχα μεγάλη χαρά, καθως ήμουν με τον αγαπημένο μου φίλο και περνούσαμε τέλεια, αλλά από την άλλη ένιωθα θλίψη, γιατί θα έχανα τον κολλητό μου. Καλά που βρήκα τη φωτογραφία και ξέφυγα λίγο από τη μονοτονία της καραντίνας, αφού ήταν σαν να μεταφέρθηκα ξανά στο λούναπαρκ. 

Αγαπητό μου ημερολόγιο, 

    Σήμερα βρήκα στο σπίτι μας ένα παλιό αντικείμενο. Είναι μια αράβικη τσαγιέρα με έξι φλιτζάνια, που μου θυμίζουν σερβίτσια από βασιλικό παλάτι. Αναρωτιόμουν πώς βρέθηκε μια τέτοια όμορφη αντίκα στο σπίτι μας. Τότε, η μαμά μου μού αφηγήθηκε την ιστορία της. Ήταν αρχές του ’60, όταν ο προπάππους μου δούλευε στο Ιράκ. Είχε προσληφθεί από έναν πλούσιο Ιρακινό, για να χτίσουν το σπίτι του στην πρωτεύουσα, τη Βαγδάτη. Έτσι, αναγκάστηκε να λείψει πολλούς μήνες και η προγιαγιά μου ταξίδεψε, για να τον δει. Εκεί φιλοξενήθηκε από την κυρία Σαδέρ, τη σύζυγο του Ιρακινού. Την προσοχή της προγιαγιάς μου τράβηξε μια μπορντό τσαγιέρα με στρόγγυλο καπάκι. Στο τέλος του ταξιδιού, η κυρία Σαδέρ έκανε δώρο το σερβίτσιο στην προγιαγιά μου, σαν ενθύμιο από την επίσκεψή της στη Μέση Ανατολή.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023