UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

«Χριστουγεννιάτικη» Δημιουργική Γραφή!

Μπορεί να είμαστε μακριά από το σχολείο, αυτό όμως δεν σημαίνει πως μένουμε μακριά από τις χριστουγεννιάτικες δράσεις που θα κάναμε όλοι μαζί. Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Δημοτικού τις τελευταίες εβδομάδες πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων έφεραν τον πνεύμα των εορτών στις διαδικτυακές τους τάξεις.

Μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κάρτες, πρόσθεσαν φιγούρες και ευχές. Στη συνέχεια, έδειξαν τις δημιουργίες τους στους συμμαθητές τους με μεγάλη χαρά και εμφανή προσμονή για τις γιορτές. 

Επιπλέον, οι αγαπημένες τους χριστουγεννιάτικες ιστορίες αποτέλεσαν το έναυσμα για παραγωγή γραπτού λόγου και βιβλιοπαρουσιάσεις. Κάθε παιδί επέλεξε το παραμύθι που του αρέσει περισσότερο, έγραψε έκθεση σχετικά με αυτό και, στη συνέχεια,το παρουσίασε στους συμμαθητές του, προτείνοντάς τους να το διαβάσουν  κι εκείνοι.

Καταληκτικά, στο πλαίσιο της φιλαναγνωσίας, τα παιδιά ασχολήθηκαν με το βιβλίο «Το δώρο της παπλωματούς». Αφού το διάβασαν με τους δασκάλους τους, παρατήρησαν ποια γραμματικά φαινόμενα, από αυτά που είχαν διδαχθεί εντοπίζονται στα κείμενα του βιβλίου, συζήτησαν για την ιστορία, μίλησαν για τους ήρωες, τα συναισθήματα και τους προβληματισμούς που εγείρονται κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης καθώς και για τη σημασία της προσφοράς. Ορμώμενοι από τα υπέροχα παπλώματα του παραμυθιού και την προσφορά αγάπης και καλοσύνης της ηρωίδας, τα παιδιά ζωγράφισαν τα δικά τους παπλώματα και μέσα έκλεισαν τις ευχές τους για τη νέα χρονιά, ώστε να τις χαρίσουν στους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς τους. 

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023