UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

«Όταν η μουσική αγγίζει τις ψυχές...»

Όταν όλα δείχνουν δύσκολα, όταν η ελπίδα ξεψυχά, τότε ένας συνάνθρωπός μας έρχεται και... «γίνεται άνεμος για τον χαρταετό» (Οδυσσέας Ελύτης). Ο «άνεμος» αυτός μας επισκέφτηκε και γίναμε για λίγο «χαρταετοί» μαζί του. Ο λόγος για τον κ. Γιώργο Νικολαΐδη, ο οποίος τη Δευτέρα, 11 Μαΐου 2015, επισκέφτηκε το σχολείο μας.
Ο κ. Νικολαΐδης είναι απόφοιτος του Σχολείου μας και αποδεικνύει με όλη του τη ζωή πως η Λασαλιανή εκπαίδευση είναι κάτι το ανώτερο, μια συνεχής προσφορά στον συνάνθρωπο, κάτι που δεν έχει σύνορα. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη μουσική και το αγαπημένο του όργανο, το φλάουτο. Έγινε βιρτουόζος και οι διακρίσεις του στη μουσική είναι αμέτρητες. Αυτό, όμως, που μας έκανε περισσότερο εντύπωση είναι η σχέση του με τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα υγείας. Ο κ. Νικολαΐδης έχει δημιουργήσει στο Παρίσι, όπου και κατοικεί με την οικογένειά του, ένα καλλιτεχνικό – μουσικό εργαστήρι και στόχος του είναι να δώσει ελπίδα και να χρωματίσει τη ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες και αναπηρίες, μαθαίνοντάς τους μουσική. Για τον λόγο αυτό, τα τελευταία χρόνια, κατασκευάζει φλάουτα «κατά περίπτωση», προσαρμόζοντάς τα στις δυσκολίες και τις αδυναμίες των ανθρώπων με τους οποίους έρχεται σε επαφή.
Αφού συνομίλησε με μαθητές/τριες της ΣΤ΄ σχετικά με το έργο του, επισκέφτηκε την Αίθουσα Μουσικής του Κολεγίου μας, όπου τον υποδέχτηκε η Ορχήστρα του Δημοτικού. Με πολύ μεγάλη χαρά και συγκίνηση έπαιξε μαζί μας μουσικά κομμάτια, συνοδεύοντας τους μικρούς μας μουσικούς με υπέροχους αυτοσχεδιασμούς στο φλάουτο. Ένας εκπληκτικός άνθρωπος, γεμάτος διακρίσεις και διεθνή καριέρα, μοιράστηκε μαζί μας την ομορφιά της μουσικής. Εντυπωσιασμένοι όλοι από αυτή την υπέροχη στιγμή, παραθέτουμε τις παρακάτω φωτογραφίες και το σχετικό βίντεο.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023