Εγγραφές 2020-2021

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2020-2021 εδώ.

Υποτροφίες 2020-2021

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2020-2021 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015

Χέρι αλληλεγγύης από τα Συγκροτήματα Παραδοσιακών χορών του Δημοτικού «Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ»

«Το πιο σημαντικό στην εκπαιδευτική μας κοινότητα είναι η εμπειρία της αδελφοσύνης, που μας κάνει κτίστες όχι τοίχων, αλλά γεφυριών, με το να δίνουμε μια θέση σε όλους, χωρίς διακρίσεις και με το να είμαστε ανοιχτοί σε αυτό που μπορούνε να μας διδάξουν, μέσα από τη διαφορετικότητά τους».

Τα παιδιά των συγκροτημάτων Παραδοσιακών χορών του Δημοτικού «Ι.Μ. ΔΕΛΑΣΑΛ» έδωσαν χέρι αλληλεγγύης και χόρεψαν για τα παιδιά των ΑΜΕΑ Συκεών, της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης ΕΠΑΘ και του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου-ΙΝΑΑ (Ινστιτούτο Αναπτυξιακής Αποκατάστασης) Πεύκων.

Φορώντας αυθεντικές, μακεδονίτικες, παραδοσιακές φορεσιές, γεμάτα ενέργεια και διάθεση, χόρεψαν και τραγούδησαν σκοπούς της Μακεδονίας, αποσπώντας τις καλύτερες εντυπώσεις, στο «23ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορευτικών Συγκροτημάτων», το οποίο διοργάνωσε το Εργαστήρι Παραδοσιακού Χορού Δασκάλων και Νηπιαγωγών, την Κυριακή, 29 Μαρτίου 2015, σε συνεργασία με τον Δήμο Νεάπολης-Συκεών και την Κοινωφελή Επιχείρηση Υπηρεσιών Δήμου Νεάπολης-Συκεών, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου - 5ου Δ.Σ. Συκεών. Οι μαθητές εμφανίστηκαν στη σκηνή με το τραγούδι «Κέρνα μας» και στη συνέχεια χόρεψαν τους χορούς: Συρτό Μακεδονίας, Τσουράπια, Αλωνιώτικο και Χασαπιά. Στο τέλος της εκδήλωσης, τα παιδιά βραβεύτηκαν με αναμνηστικά διπλώματα.

Χοροδιδάσκαλοι των μαθητών ήταν η Ζαχαρούλα Θεοδώρου (για τις Α’ και Β’ τάξεις) και ο Ευάγγελος Τσαγανός (για τις Γ΄ και Δ’ τάξεις του Δημοτικού). Συνοδός των χορευτικών τμημάτων ήταν η κ. Βάνα Βενιάδου, υπεύθυνη της Ζώνης Δραστηριοτήτων του Δημοτικού.

Διαγωνισμός Αγγλικών '20

6ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα

- Αποτελέσματα

Out of the Box Challenge 2020

7ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός «Πυθαγόρας»

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007