UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2021-2022

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2021-2022 εδώ.

Υποτροφίες 2020-2021

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2020-2021 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ
38. Πράκτορες του πλανήτη
39. Βιολογική κηπουρική
40. Δημοσιογράφοι του πλανήτη
41. Ορειβασία – Πεζοπορία
42. Χιονοδρομία (έναρξη μετά τα Χριστούγεννα)


38. Πράκτορες του πλανήτη

Σεβόμαστε τη φύση και το περιβάλλον, όταν αρχίζουμε να τα γνωρίζουμε. Αυτός είναι και ο στόχος του ομίλου: να γνωρίσει και να συνδέσει τους μαθητές με το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Μέσα από βιβλία, εξερεύνηση, παιχνίδια, προσωπική και ομαδική δουλειά θα ανακαλύψουμε τον μαγικό κόσμο των φυτών και των ζώων. Θα μάθουμε πώς να τα φροντίζουμε, να τα σεβόμαστε και να τα προστατεύουμε. Θα μάθουμε για τις ανάγκες του πλανήτη μας, που τα τελευταία χρόνια  έχει «σημάνει τον κώδωνα του κινδύνου» και είναι πλέον χρέος μας να τον βοηθήσουμε να αναπνεύσει. Ο όμιλος απευθύνεται στις  τάξεις Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού. Σκοπός του είναι, μέσα από μια συνεχή αλληλεπίδραση με τα παιδιά, να προσαρμόζεται στις δικές τους ανάγκες και ανησυχίες τους, έτσι ώστε, μακροπρόθεσμα, o όμιλος αυτός να γίνει αφορμή για μια νέα στάση ζωής.

39. Βιολογική κηπουρική

«Στο διαστημόπλοιο γη δεν υπάρχουν επιβάτες. Είμαστε όλοι πλήρωμα» (Μάρσαλ Μακ Λούαν, 1911-1980, Καναδός επικοινωνιολόγος).

Στο Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ», τα εργαλεία των μαθητών δεν είναι μόνο τα μολύβια και τα τετράδια… Οι μαθητές του Ομίλου Βιολογικής Κηπουρικής έρχονται σε επαφή με τη «γη» και χρησιμοποιούν το ποτιστήρι, το φτυαράκι και το σκαλιστήρι.  Πιάνουν τις γαλότσες τους και μπαίνουν στο «Πρότυπο Βιολογικό Θερμοκήπιό» μας.  Φροντίζουν εποχιακά καλλωπιστικά λουλούδια αλλά και φρούτα και λαχανικά. Χρησιμοποιούν τον δικό μας κομποστοποιητή και παράγουν βιολογικό λίπασμα. Μελετούν τα διάφορα είδη των φυτών, τις εποχές που ευδοκιμούν αλλά και τις ανάγκες τους.  Τέλος, μαθαίνουν για όλες τις χρήσεις τους στην καθημερινή μας ζωή (μαγειρική, φαρμακευτική κ.ά.).


40. Δημοσιογράφοι του πλανήτη


Οι «Δημοσιογράφοι του πλανήτη» θα εξερευνούν θέματα που αφορούν τον πλανήτη και το περιβάλλον. Τα θέματα αυτά θα διερευνηθούν ενδελεχώς, μέσα από project, ομαδική έρευνα, εξωτερικές εξορμήσεις, πειραματισμούς και παιχνίδι. Οι μαθητές του ομίλου, αφού εξερευνήσουν και ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο του πλανήτη μας, θα τον προβάλλουν και στην υπόλοιπη κοινότητα, ξεκινώντας από το σχολείο. Οι μικροί δημοσιογράφοι θα γράφουν στην εφημερίδα του σχολείου και θα εμπλέκονται σε δραστηριότητες και δράσεις, στις οποίες θα καλούν και θα παρακινούν και τους υπόλοιπους συμμαθητές τους να συμμετέχουν. Ο όμιλος απευθύνεται στους μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης και, πάντα με προτεραιότητα τις ανάγκες της ομάδας που θα συγκροτηθεί, θα ολοκληρώσει αυτό το ταξίδι προς την έμπρακτη δράση για μια ζωή πιο φιλική προς το περιβάλλον.


41. Ορειβασία – Πεζοπορία

Στον όμιλο ορειβασίας οι μαθητές ανακαλύπτουν τη φύση και τις προσωπικές τους δυνατότητες στην πεζοπορία. Ορειβατούν στα πανέμορφα και μοναδικά μονοπάτια της μακεδονικής γης. Γνωρίζουν την ένταση, την περιπέτεια, τη δράση και τη συγκίνηση που δίνει η ζωή μέσα στη φύση.

Ο όμιλος ορειβασίας δημιουργήθηκε το 1991 από την αμέριστη αγάπη του frére Nicolas, με σκοπό την προώθηση των υπαίθριων δραστηριοτήτων και την επαφή των νέων με τη φύση.

Οι εξορμήσεις προγραμματίζονται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και ανακοινώνονται ένα μήνα νωρίτερα.

Οι τοποθεσίες των εξορμήσεων είναι: Όλυμπος, Πιέρια (Αν. Μηλιά), Ελατοχώρι, Πάικο (Μεγάλα Λιβάδια), Χολομώντας, Χορτιάτης, Περιστερά – Λιβάδι, Πλατανάκια – Φράγμα Θέρμης, Υπαπαντή Νάουσας, Λαϊλιάς Σερρών, Πόζαρ Αριδαίας, Μέτσοβο, Ζαγοροχώρια – Δρακολίμνη – rafting στο Βίκο, Φαράγγγι Βίκου, κ.ά.42. Χιονοδρομία (έναρξη μετά τα Χριστούγεννα)

Ο όμιλος χιονοδρομίας λειτουργεί στο Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» από το 2001, διοργανώνοντας ημερήσιες και τριήμερες εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα της Νάουσας, του Σελίου, του Βόρα, του Πισοδερίου και της Βασιλίτσας, στη Β. Ελλάδα.  Σε κάθε χιονοδρομική περίοδο, πραγματοποιούνται έξι ημερήσιες εκδρομές και μία τριήμερη, για τις οποίες μοιράζεται σχετικό έντυπο.

Το πρόγραμμα παρέχει στα παιδιά, με μια κλιμακούμενη ανά μάθημα διδασκαλία, τη δυνατότητα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης και κατάρτισης στο σκι.
Σκοπός του ομίλου είναι, μετά το πέρας των μαθημάτων, να αποκτήσουν τα παιδιά αυτονομία. Να μπορούν, δηλαδή, να κάνουν με ευκολία σκι στις πίστες του επιπέδου τους, να χρησιμοποιούν χωρίς δυσκολία τους αναβατήρες του χιονοδρομικού κέντρου (καρέκλες, συρόμενα lift κ.λπ.) και, για τους προχωρημένους, να βελτιώσουν το επίπεδο της τεχνικής τους.

Το πρόγραμμα του ομίλου σκι πραγματοποιείται κατά τους χειμερινούς μήνες, κάθε Σάββατο και  απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού σχολείου.

9ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '22

8ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός «Πυθαγόρας»

Out of the Box Challenge 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007