UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

«KIDS SAVE LIVES CHAMPIONSHIP 2024»

Μαθητικός Διαγωνισμός στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ)

Τριμελή ομάδα μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχε την Κυριακή, 14 Απριλίου 2024, στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), ο οποίος διοργανώθηκε από την Ανθρωπιστική Οργάνωση Κοινωνίας Πολιτών «KIDS SAVE LIVES – ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ» στο Δημαρχιακό Μέγαρο Πανοράματος.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη με αξιόπιστο τρόπο και με την ενίσχυση της τεχνολογίας. Η επιδίωξη της εξαιρετικής αυτής διοργάνωσης είναι να υποστηρίξει την προσπάθεια των μαθητών στη δεξιότητα της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (θωρακικές συμπιέσεις και εμφυσήσεις διάσωσης), προάγοντας με αυτόν τον τρόπο την υιοθέτηση θετικών συμπεριφορών που προασπίζουν την υγεία, μέσα από την ενεργητική και τη βιωματική μάθηση.

Οι Μαθητικοί Διαγωνισμοί αποτελούν, αναμφισβήτητα, μια ισχυρή μετα-εκπαιδευτική εμπειρία. Ενθαρρύνουν τις ομαδοσυνεργατικές διαδικασίες, ενισχύουν τη σχέση των συμμετεχόντων με την επιστήμη, αλλά και γενικότερα με τη μάθηση. Παράλληλα, οι μαθητικοί διαγωνισμοί συνεπιδρούν στον τρόπο αξιολόγησης και αντίληψης του εαυτού τους μέσα στην κοινωνία. Απώτερος στόχος της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η άμεση συμβολή εκπαιδευμένων πολιτών, ως «Πρώτοι Ανταποκρινόμενοι – First Responders» στην αντιμετώπιση περιστατικών εξωνοσοκομειακής καρδιακής ανακοπής και άλλων επειγόντων περιστατικών, όταν μια ζωή κινδυνεύει (σύμφωνα με τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης). 

Θερμά συγχαρητήρια στους μικρούς διασώστες του «ΔΕΛΑΣΑΛ» για την εξαιρετική τους προσπάθεια, καθώς και στην οργάνωση “Kids save lives  - Τα παιδιά σώζουν ζωές” για την  πρωτοβουλία και την υποδειγματική οργάνωση του διαγωνισμού.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023