UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 9 Απριλίου 2024

Συμμετοχή Μαθητών Στ’ τάξης του Ομίλου Ρητορικής και Αντιλογίας του Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ» στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών

Δέκα μαθητές και μαθήτριες της Στ’ τάξης του Ομίλου Ρητορικής και Αντιλογίας του σχολείου μας συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών με τίτλο: «Ενεργός Πολιτειότητα. Πολίτης στο Σχολείο - Πολίτης του Κόσμου», που πραγματοποιήθηκε από τις 5 έως τις 7 Απριλίου 2024, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το εν λόγω Συνέδριο αποτελεί μια σύμπραξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Συμβούλων και Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας. Στόχος της διοργάνωσης ήταν να ενισχυθεί η δημοκρατική κουλτούρα στα σχολεία και να κοινωνηθούν πρακτικές και δράσεις της ζωής στο σχολείο ως ευκαιρίες εμπειρίας δημοκρατικών συνθηκών.

Ανάμεσα σε 193 σχολεία, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Ενιαία και Επαγγελματικά Λύκεια, Ειδικά Σχολεία και Ομάδες, περισσότεροι από 1600 μαθητές δημιούργησαν εργασίες, με τις οποίες συμμετείχαν και παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του τριημέρου.

Οι μαθητές του σχολείου μας, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων του Ομίλου Ρητορικής και με την καθοδήγηση της υπεύθυνης εκπαιδευτικού, κ. Οικονομίδου, ετοίμασαν για τη συμμετοχή τους ένα βίντεο που πραγματεύεται το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού. Λειτουργώντας διαθεματικά, επέλεξαν πρωτότυπα μέσα με σκοπό να αναδείξουν τη σημασία του φαινομένου και να ευαισθητοποιήσουν παιδιά σχολικής ηλικίας. Στο βίντεο περιλαμβάνεται ένα θεατρικό που εκτυλίχθηκε στο σχολείο μας και μέσα σε αυτό εντάχθηκαν ένα μουσικό-χορευτικό δρώμενο αλλά και η χρήση των νέων τεχνολογικών μέσων. Μέσα από το αφηγηματικό τραγούδι που συγγράψανε, τη μουσική που ηχογράφησαν, τις κινήσεις του χορευτικού που επιμελήθηκαν αλλά και την ψηφιακή αφίσα που δημιούργησαν, κατάφεραν να πουν ένα ηχηρό «ΟΧΙ» στον σχολικό εκφοβισμό.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου, τα παιδιά παρουσίασαν την εργασία τους, παρακολούθησαν τις εργασίες άλλων σχολείων και συμμετείχαν σε ένα βιωματικό εργαστήριο με θέμα: «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Τέχνη». Η παρουσία του σχολείου μας ξεχώρισε και χειροκροτήθηκε θερμά.

Ταυτόχρονα, οι μαθητές, πέρα από την πρώτη τους συνεδριακή εμπειρία, περιηγήθηκαν στην πόλη των Ιωαννίνων κι επισκέφτηκαν το Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Π. Βρέλλη, το Κάστρο των Ιωαννίνων, το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο, το Μουσείο του Αλή Πασά και το Σπήλαιο του Περάματος.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023