UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

2ος Διαγωνισμός Επιχειρηματολογίας Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο Διαγωνισμός Επιχειρηματολογίας που πραγματοποιήθηκε ενδοσχολικά για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης, με περισσότερους από 70 συμμετέχοντες. 

Πρόκειται για έναν πρωτότυπο διαγωνισμό, δεδομένου πως δεν υπάρχουν αντίστοιχες διοργανώσεις για παιδιά δημοτικού, που στοχεύει στην ανάδειξη της κριτικής σκέψης, την ικανότητα συνεργασίας κι επιχειρηματολογίας των παιδιών. Ο τελικός γύρος έλαβε χώρα τη Δευτέρα 08  Μαΐου για την Ε΄ και την Πέμπτη 18 Μαΐου 2023 για τη Στ΄ με παρουσία όλων των μαθητών και μαθητριών  των τάξεων αντίστοιχα.

Οι συμμετέχοντες, έλαβαν μέρος σε ζευγάρια. Αφού τους δόθηκε ένα σενάριο, κλήθηκαν να βρουν το πρόβλημα στο οποίο αναφερόταν, να αναδείξουν τη σημασία του και να προτείνουν λύσεις. Πραγματοποιήθηκαν δύο διαγωνιστικές φάσεις. Κατά τη διάρκεια του προκριματικού γύρου για κάθε τάξη, τα ζευγάρια των τμημάτων διαγωνίστηκαν μεταξύ τους. Στη συνέχεια, τα τρία ζευγάρια -ένα από κάθε τμήμα- που συγκέντρωσαν τη μεγαλύτερη  βαθμολογία, προκρίθηκαν στον τελικό γύρο. 

Τα θέματα που επιλέχθηκαν  φέτος ήταν συνδεδεμένα με τους στόχους που έχουν τεθεί στο σχολείο μας για την τρέχουσα σχολική χρονιά, οι οποίοι αφορούν την περιβαλλοντική εκπαίδευση και το πράσινο σχολείο καθώς και την ανάπτυξη των ήπιων δεξιοτήτων. Ως εκ τούτου, στον προκριματικό γύρο οι μικρότεροι μαθητές διαγωνίστηκαν σε σενάρια που αφορούσαν την αλόγιστη χρήση υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν ή επαναχρησιμοποιηθούν, ενώ οι μεγαλύτεροι κλήθηκαν να δώσουν λύσεις σε θέματα που είχαν να κάνουν με την κατασπατάληση φυσικών πόρων. Στον τελικό γύρο, οι μαθητές της Ε΄ τάξης ασχολήθηκαν με την επίλυση διαφορών μεταξύ συμμαθητών χωρίς τη χρήση βίας ενώ τα παιδιά της Στ΄ τάξης διατύπωσαν εξαιρετικές προτάσεις για τα θέματα που προκύπτουν σε φιλικές σχέσεις όπως η εκδήλωση της ζήλιας μεταξύ συμμαθητών.

Εξαιρετικά σημαντική ήταν η συμβολή των μαθητών και μαθητριών του Ομίλου Ρητορικής κι Αντιλογίας, οι οποίοι υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης του διαγωνισμού, κυρίας Χρύσας Οικονομίδου, συνέβαλαν στη διοργάνωση και τη βοήθεια των διαγωνιζομένων.

Οι μαθητές που διακρίθηκαν ήταν οι Κατερίνα Κ. και Λάζαρος Κ. λαμβάνοντας την πρώτη θέση για τη Στ΄ και  οι  Νίκη Β. και Ειρήνη Π. για την Ε΄. Οι Κυβέλη – Ελένη Ψ. και Αναστασία Φ. για τη Στ΄ και οι  Δάφνη Μ. και Ελένη Π. για την Ε΄ έλαβαν τη δεύτερη θέση ενώ οι Ευαγγελία Κ. και Μαρκέλλα Π. για τη Στ΄ και οι Μάριος Ο. και Μάξιμος Μ. για την Ε΄ κατέκτησαν την τρίτη θέση. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συμμετέχοντες οι οποίοι εντυπωσίασαν τους κριτές και το κοινό με την παρρησία τους, τις πρωτότυπες λύσεις και το θάρρος τους να εκφραστούν δημόσια.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023