UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Λασαλιανές Ημέρες Ειρήνης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

Στο πλαίσιο του εορτασμού των «Λασαλιανών Ημερών Ειρήνης», οι μαθητές του Δημοτικού μας σχολείου, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την «Ειρήνη» και τον Αθλητισμό. Οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων, μετά από μια σύντομη αναδρομή στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα Ολυμπιακά ιδεώδη, έπαιξαν δύο διασκεδαστικά παιχνίδια: «Τα κανόνια του πολέμου» και τους «Πύργους της Ειρήνης». Στο πρώτο έπρεπε να στοχεύσουν με τις μπάλες τους και να καταστρέψουν τα κανόνια, ενώ στο δεύτερο, να συνεργαστούν όλοι μαζί αρμονικά, για να χτίσουν τους «Πύργους της Ειρήνης».  

Στη συνέχεια, τα παιδιά, βγήκαν στην αυλή, τραγούδησαν και χόρεψαν όλοι μαζί το τραγούδι του Γιάννη Ρίτσου με τίτλο: «Αν όλα τα παιδιά της Γης»

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης παρακολούθησαν ένα εξαιρετικό βίντεο για την «Ολυμπιακή Εκεχειρία». Συζήτησαν για τη δύναμη του αθλητισμού, τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες και το Ολυμπιακό Πνεύμα. Έπειτα, χωρισμένοι σε ομάδες έπαιξαν, το αγαπημένο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων, «Πόλεμος ή Ειρήνη» και έγραψαν τα δικά τους στιχάκια. 

Όταν έχουμε Ειρήνη,

ζούμε όλοι με γαλήνη.

Παίζουμε μαζί, γελάμε 

και όλη μέρα τραγουδάμε»

«Ο Πόλεμος είναι κακός,

πονηρός και μοχθηρός.

Τα παιδιά τα μαραζώνει 

και τη φύση ερημώνει»

Οι μαθητές της Δ΄τάξης, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ερμήνευσαν μέσω της μουσικοκινητικής αγωγής τρεις σκηνές από τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο: τον αποχαιρετισμό των φαντάρων για το Μέτωπο, τις πρώτες νίκες του Ελληνικού Στρατού στο Αλβανικό Μέτωπο και την αδίστακτη πολεμική μηχανή του Χίτλερ. Εξέφρασαν μέσω της κίνησης τον πόνο του αποχωρισμού, τη χαρά της νίκης αλλά και τα αποτρόπαια συναισθήματα που γεννά ο πόλεμος.

Οι μεγαλύτερες τάξεις έπαιξαν το πασίγνωστο και αγαπημένο, παραδοσιακό παιχνίδι με τίτλο: “Ζητούμε πόλεμο, κι εμείς ειρήνη”, καθώς και παιχνίδια συνεργασίας και αλληλοβοήθειας. Χόρεψαν χορούς του μεγάλου έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και έλυσαν κουίζ γνώσεων σχετικά με τις συνέπειες του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου στην πατρίδα μας.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023