UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

Διαδικτυακή Συνάντηση με τον Διεθνή καλαθοσφαιριστή Νίκο Χατζηβρέττα

Την Παρασκευή, 9 Απριλίου 2021, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν διαδικτυακά με έναν πολύ μεγάλο αθλητή της Καλαθοσφαίρισης, τον Νίκο Χατζηβρέττα. Η χαρά της προσμονής και η ανυπομονησία όλων των παιδιών να γνωρίσουν τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή ήταν πολύ μεγάλη. Οι μαθητές, προηγουμένως, συνέλεξαν πληροφορίες, έκαναν εργασίες και προετοίμασαν πλήθος ερωτήσεων για τον «Άσσο» της πορτοκαλί μπάλας.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας είναι Θεσσαλονικιός Διεθνής καλαθοσφαιριστής, υπήρξε Πρωταθλητής Ευρώπης και Δευτεραθλητής Κόσμου με την Εθνική Ελλάδας και είναι κάτοχος, μεταξύ άλλων, δυο «triple crown-Τρίπλ Κράουν» με την ομάδα του Παναθηναϊκού.  Έχει παίξει σε πολλές μεγάλες ομάδες, όπως τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης, την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τον Παναθηναϊκό και τον Άρη Θεσσαλονίκης. 

Άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό στην Ε΄ Δημοτικού, αρχικά  σε μία αλάνα στο κέντρο του Ευόσμου, την οποία μαζί με τους φίλους του είχαν μετατρέψει σε ένα αυτοσχέδιο γήπεδο μπάσκετ, φτιάχνοντας μπασκέτες από λάστιχα ποδηλάτων, κουτιά και άλλα υλικά. Χαρακτηριστικά θυμάται με συγκίνηση τους αγώνες που έπαιζε τότε  με την 1η του ομάδα, τον Αίαντα Ευόσμου, με την οποία είχε φτάσει ως τον τελικό της κατηγορίας της και έτσι κέρδισε αξέχαστες εμπειρίες και διακρίσεις. 

Ο Νίκος Χατζηβρέττας από μικρός είχε αγάπη για το μπάσκετ και ήταν πολύ αφοσιωμένος σε αυτό, όπως είπε και ο ίδιος. Πρότυπά του υπήρξαν οι μεγάλοι καλαθοσφαιριστές της εποχής του, όπως ο Νίκος Γκάλης και ο Michael Jordan, τους οποίους και προσπαθούσε να μιμηθεί στις κινήσεις τους. Του αρέσουν όλα τα αθλήματα, ιδιαίτερα όμως τα ομαδικά, όπως το ποδόσφαιρο. Μετά την αποχώρησή του από τα γήπεδα, δημιούργησε με πολλή αγάπη την Ακαδημία «10» στον Εύοσμο, όπου εργάζεται ως προπονητής καλαθοσφαίρισης και διευθυντής, με στόχο να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις του σε νέους καλαθοσφαιριστές της πόλης μας. 

Από τη συνάντηση αξίζει να αναφερθούν οι συμβουλές - παροτρύνσεις που έδωσε ο εξαιρετικός αυτός παίκτης προς τα παιδιά και είναι οι παρακάτω:

«Ποτέ δεν πρέπει να το «βάζουν κάτω» και να απογοητεύονται»

«Πρέπει να είναι αφοσιωμένα και συγκεντρωμένα σε αυτό που αγαπούν, για να φτάσουν ψηλά»

«Πρέπει να προσπαθούν διαρκώς, όλο και πιο πολύ, για να εξελίσσονται»

«Θα πρέπει να ακούν με προσοχή τους προπονητές τους, γιατί από όλους έχουν να κερδίσουν πολύτιμα στοιχεία»

«Κάθε ήττα  θα πρέπει να γιγαντώνει τη θέληση και το πείσμα τους για νίκη»

Ο Νίκος Χατζηβρέττας εντυπωσίασε με το ήθος, τη σεμνότητά του, την αγάπη και την αφοσίωσή του στον αθλητισμό και στα παιδιά. Ευχαριστούμε θερμά τον σπουδαίο αυτόν αθλητή  για  την ενημερωτική συνάντηση που μας χάρισε και ελπίζουμε οι δρόμοι μας να ξανασυναντηθούν δια ζώσης. 

Μαθήτριες Ε τάξης: Θεοφανία Π., Ευγενία Π., Δήμητρα Μ., Μελίνα Σ. 

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023