Εγγραφές 2020-2021

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2020-2021 εδώ.

Υποτροφίες 2020-2021

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2020-2021 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2020

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning ΣΤ΄ τάξης 2020-21

Οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού θα συμμετέχουν φέτος σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning, στο πλαίσιο του μαθήματος των γαλλικών, με τίτλο:


“ Ιnter waves/ Inter vagues” (Interferance/ Interférence = Συμβολή Κυμάτων)


Οι μαθητές μας θα συνεργαστούν με μαθητές από σχολεία στην Ελλάδα, στη Γαλλία, στην Τουρκία, στη Ρουμανία, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Τυνησία, στο Hνωμένο Βασίλειο και στη Σλοβακία. Αναφορικά, θα ανταλλάξουν εργασίες, αφίσες, φωτογραφίες, τραγούδια και βίντεο στα γαλλικά, για να καταλήξουν σε έναν ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό!  Εμπνεόμενοι από την ιστορία της κάθε χώρας- μέλους, θα ανακαλύψουν την πιο διασκεδαστική «Συμβολή κυμάτων » που θα τους μυήσει στην έννοια των Διεθνών σχέσεων (International), της διεπιστημονικής ανάμειξης μαθημάτων (Interdisciplinar), της αλληλεπίδρασης μεταξύ των διαφορετικών γενιών (Intergenerational), καθώς και της σημασίας της αρμονικής διαπολιτισμικής αλληλεξάρτησης των χωρών (Interdependent). Με αυτόν τον τρόπο, οι μαθητές μας θα επικοινωνήσουν με Γαλλόφωνους μαθητές, θα γνωρίσουν την κουλτούρα και τα  έθιμα της κάθε χώρας, εξασκώντας τα γαλλικά τους ως μέσο επικοινωνίας.


Λίγα λόγια για το e-Twinning.

Το e-Twinning αποτελεί την κοινότητα των σχολείων της Ευρώπης. Προσφέρει μία πλατφόρμα για το προσωπικό (εκπαιδευτικούς, διευθυντές, βιβλιοθηκάριους, κ.λπ.) που εργάζεται σε σχολείο, σε μία από τις Eυρωπαϊκές χώρες που λαμβάνουν μέρος, για να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να διεξάγουν έργα, να μοιράζονται και, με λίγα λόγια, να αισθάνονται και να αποτελούν μέρος της πιο συναρπαστικής κοινότητας εκμάθησης της Ευρώπης.

Η δράση e-Twinning προωθεί τη σχολική συνεργασία στην Ευρώπη, μέσω της χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), παρέχοντας υποστήριξη, εργαλεία και υπηρεσίες για τα σχολεία.

Διαγωνισμός Αγγλικών '20

6ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα

- Αποτελέσματα

Out of the Box Challenge 2020

7ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός «Πυθαγόρας»

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007