UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Ο πρωταθλητής του Επί Κοντώ Γιάννης Ρίζος, με τα παιδιά του Ομίλου Στίβου

Την Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019, ο όμιλος του στίβου της Β’,Γ’ και Δ’ Δημοτικού πραγματοποίησε επίσκεψη στο Δημοτικό Γήπεδο Αμπελοκήπων, με σκοπό τη βιωματική εμπειρία των μαθητών, με το  Άλμα Επί Κοντώ. Ένα αγώνισμα αρκετά δημοφιλές τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας,  λόγω των μεγάλων επιτυχιών που έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν οι Έλληνες πρωταθλητές.

Κατά την άφιξη των μαθητών μας στις εγκαταστάσεις του γηπέδου, πήραν μια πρώτη γεύση όλων των δραστηριοτήτων που γίνονται στους επιμέρους χώρους.
Έχοντας ως ειδικότερο σκοπό τη γνωριμία με το αγώνισμα του Επί Κοντώ, μας υποδέχτηκε ο Πρωταθλητής και μέλος της Εθνικής Ελλάδος Γιάννης Ρίζος, ο οποίος ενημέρωσε τα παιδιά για τα προσωπικά του βιώματα και για την αγωνιστική αλλά και παιγνιώδη μορφή του αγωνίσματος. Δέχτηκε ερωτήσεις από τους μαθητές και απάντησε σε όλες τους τις απορίες. Εξήγησε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείται ο εξοπλισμός και πώς εκτελούνται τα άλματα.

Φυσικά, δεν έμεινε μόνο στο θεωρητικό κομμάτι αλλά προχώρησε και στο πρακτικό, εκτελώντας ο ίδιος άλματα και ενθουσιάζοντας τους μαθητές που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Τα παιδιά δοκίμασαν τα πρώτα τους άλματα υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση του έμπειρου πρωταθλητή και του ζήτησαν να τα επαναλάβουν πολλές φορές,κάτι που δεν τους αρνήθηκε.  

Τελειώνοντας την επίσκεψη, μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους συμμετέχοντες, καθώς στον ίδιο χώρο έκανε προπόνηση ο Πρωταθλητής και μέλος της Εθνικής Ελλάδος στο Άλμα εις Μήκος Μιχάλης Μερτζανίδης – Δεσποτέρης. Ο πρωταθλητής δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της υπεύθυνης προπονήτριας του ομίλου, κ. Ειρήνης Γιατράκη, να μιλήσει στους μαθητές για τα αθλητικά του βιώματα και να  παρουσιάσει το αγώνισμα του Άλματος εις Μήκος.

Η βιωματική αυτή εμπειρία αποτελεί παρακαταθήκη για τον Όμιλο του Στίβου.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023