UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

“300 La Salle MASTER”

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, το πρόγραμμα eTwinning της ΣΤ’ τάξης, με τίτλο: “300 La Salle QUIZ”. Το πρόγραμμα περιελάμβανε τη δημιουργία ενός επετειακού, λασαλιανού και διαδραστικού παιχνιδιού γνώσεων, σε μορφή Quiz και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού των 300 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή των σχολείων μας, Jean-Baptiste de La Salle, από τους κλάδους Πληροφορικής του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου, του Δημοτικού «Δελασάλ» Αλίμου και του Δημοτικού του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης.
Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος ήταν η προώθηση της σχολικής συνεργασίας, η αξιοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων Πληροφορικής από τους μαθητές και η επικοινωνία τους με μαθητές από τα άλλα λασαλιανά σχολεία, ώστε να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ τους και να αντιληφθούν ότι είναι μέλη της παγκόσμιας λασαλιανής οικογένειας.  Επίσης, μέσω του προγράμματος, δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις αξίες των σχολείων μας, σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και των 3 σχολείων, αφού συγκέντρωσαν πληροφορίες σχετικά με τη ζωή και το έργο του Jean-Baptiste de La Salle, καθώς και την ιστορία και τις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού La Salle, μέσω διαδικτύου και βιβλιογραφίας, δημιούργησαν τα Quiz, κάνοντας χρήση της online εφαρμογής Kahoot. Με την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου, τα 3 λασαλιανά σχολεία συνδέθηκαν διαδικτυακά, αντάλλαξαν χαιρετισμούς μέσω βίντεο και φωτογραφιών και δείχνοντας πολύ μεγάλο ενθουσιασμό, έπαιξαν τα παιχνίδια των άλλων σχολείων για την ανάδειξη των νικητών ή αλλιώς των "300 La Salle Masters"!
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν, τόσο στους μαθητές που διακρίθηκαν όσο και σε όλους όσοι συμμετείχαν για τη συνέπεια, το ομαδικό πνεύμα και τη δημιουργικότητά τους! Μπράβο “La Salle Masters”!

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023