UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 14 Ιουνίου 2019

Θρίαμβος! 1ο Βραβείο πανελλαδικά, σε Διεθνή Διαγωνισμό!!

Η Ε1 τάξη του Ιδιωτικού Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» απέσπασε την 1η θέση στον Διεθνή Διαγωνισμό «Πολύγλωσσο Kamishibaï», στην κατηγορία: “ Δημοτικών Σχολείων”,  πανελληνίως!

Η ερευνητική ομάδα Pluralités του Τμήματος Γαλλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ, διοργάνωσε για το σχολικό έτος 2018-2019, σε συνεργασία με τον γαλλικό επιστημονικό σύλλογο DULALA (D'une Langue à l'Autre), τον διεθνή διαγωνισμό για την πολυγλωσσία και την πολυπολιτισμικότητα με τίτλο "Kamishibaï Plurilingue"

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν 26 δομές δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα (νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια).

Οι μαθητές μας, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γαλλικών, κ. Πηνελόπης Σταυρίδου, δημιούργησαν και εικονογράφησαν  μια πρωτότυπη ιστορία, με τίτλο «The bambino qui fliegen alto nel cielo», χρησιμοποιώντας 6 γλώσσες! Η πολύγλωσση αυτή γραφή έδωσε στους μαθητές τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τη γλωσσική ποικιλομορφία που υπάρχει στο σχολικό και στο κοινωνικό τους περιβάλλον. Επίσης, τους πρόσφερε την ευκαιρία να αναπτύξουν στρατηγικές μάθησης, δεξιότητες ενεργητικής ακρόασης, παρατήρησης, σύγκρισης και σκέψης σχετικά με τις γλώσσες και τον λόγο, προωθώντας παράλληλα τη συνεργασία στο πλαίσιο μιας εργασίας σύνταξης και εικονογράφησης. Τέλος, χάρη στην καινοτόμο αυτή τεχνική αφήγησης, κατάφεραν να ευαισθητοποιηθούν σε ζητήματα διακρίσεων και να ενθαρρύνουν τη συνύπαρξη των λαών, αξιοποιώντας τις γλώσσες οι οποίες αντιμετωπίζονται ως ισότιμες.

Η τελετή βράβευσης των καλύτερων δημιουργιών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέξανδρος», όπου οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν στο κοινό τη βραβευμένη ιστορία τους! Το σχολείο μας εκπροσώπησαν τα Μαθητικά Προεδρεία των 2 τμημάτων της Ε΄ τάξης, συνοδευόμενα από τις Καθηγήτριες Γαλλικών κ. Άννα Μηλιάδου και κ. Πηνελόπη Σταυρίδου, για να παραλάβουν τα βραβεία τους και τους επαίνους συμμετοχής.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές της Ε΄ τάξης για τις εντυπωσιακές πολυγλωσσικές ιστορίες τους! Συγχαρητήρια, επίσης, στις Καθηγήτριες Γαλλικών του Σχολείου μας για την προετοιμασία των παιδιών αλλά και στην Καθηγήτρια Καλλιτεχνικών, κ. Λιλή Σταματάτου για την πολύτιμη βοήθειά της στην εικονογράφηση των ιστοριών!

Félicitations, les enfants !
Vive le plurilinguisme ! 
Vive le respect à toutes les langues et cultures !

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023