Εγγραφές 2019-2020

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2019-2020 εδώ.

Υποτροφίες 2019-2020

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2019-2020 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2012

Χριστουγεννιάτικη γιορτή!!!

Μια χειμωνιάτικη ημέρα γεμάτη χιόνι και πολύ κρύο όλα τα δευτεράκια φορέσαμε τα κασκόλ και τα σκουφάκια μας και πήγαμε στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου για να χορέψουμε και να πούμε τα κάλαντα σε όλα τα παιδιά και τους δασκάλους μας. Εκεί όμως… συναντήσαμε τη Φρικαντέλα, την πιο κακιά μάγισσα του κόσμου, που μισούσε όλα τα καλά πράγματα. Πάνω που αρχίσαμε να τραγουδάμε τα κάλαντα μας έκλεψε τις φωνές μας. Στο τέλος την αναγκάσαμε να ακούσει τα κάλαντα και έτσι αγάπησε τα Χριστούγεννα. Όλοι μαζί ευχηθήκαμε καλά Χριστούγεννα στα γαλλικά και στα αγγλικά και πολύ χαρούμενοι φύγαμε για τις διακοπές των Χριστουγέννων.

Καραγιάννη Άρτεμις, Β’1

Φέτος τη Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μου την πραγματοποίησε η Β’ τάξη Δημοτικού. Παίξαμε το έργο Φρικαντέλα του Ε. Τριβιζά. Η Φρικαντέλα ήταν μια κακιά μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα. Στη γιορτή τραγουδήσαμε κάλαντα της Πελοποννήσου, της Κέρκυρας και της Κρήτης. Επίσης είπαμε το γαλλικό τραγούδι «Les enfants du monde»και δώσαμε ευχές με αγγλικά γράμματα, φτιαγμένα σε κάρτες, για την καινούργια χρονιά. Η γιορτή ήταν υπέροχη και άρεσε σ’ όλους!

Τζάρτζη Πετρούλα, Β’2

 

Φρικαντέλα

Αυτή η ιστορία μας περιγράφει μια κακιά μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα και την έλεγαν Φρικαντέλα. Παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήρθαν κάτι παιδιά να της πούνε τα κάλαντα. Αλλά αυτή προσπαθούσε να τα μετατρέψει σε ζώα, έτσι ώστε να μην μπορούν να τα πουν. Μετά από πολλή προσπάθεια η κακιά μάγισσα είπε ένα ξόρκι και έτσι τα παιδιά έχασαν τις φωνές τους. Κουράστηκαν για να πάρουν πίσω τις κλεμμένες φωνές τους. Σκέφτηκαν να της κλέψουν το ραβδί. Την έπεισαν να ακούσει τα κάλαντα από διάφορες πόλεις, ώσπου στο τέλος τα κατάφεραν και την έκαναν να της αρέσουν.

Καρυοφύλλη Γεωργία, Β’1

Διαγωνισμός Ορθογραφίας '19

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

Διαβάστε περισσότερα

Διαγωνισμός Αγγλικών '19

5ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα

CLUBS 201/8 - 2019

Η «Ζώνη Δραστηριοτήτων» προσφέρει στους μαθητές ποικιλία δραστηριοτήτων, προσπαθώντας να ανταποκριθεί στα αθλητικά, καλλιτεχνικά και περιβαλλοντικά τους ενδιαφέροντα.

Club Α' Δημοτικού

Club Β' Δημοτικού

Club Γ'-Δ' Δημοτικού

Club E'-Στ' Δημοτικού

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007