UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Δ΄ Τάξη αρθρογραφεί!

 

Στα πλαίσια του γλωσσικού μαθήματος η Δ΄ Τάξη μαθαίνει τη δομή και λειτουργία του άρθρου και στη συνέχεια αρθρογραφεί για την εφημερίδα του σχολείου μας. Τα άρθρα αφορούν το χριστουγεννιάτικο BAZAAR του σχολείου μας αλλά και το πρόγραμμα ενάντια στη βία και την επιθετικότητα.

 

Το χριστουγεννιάτικο BAZAAR

Για άλλη μια φορά το Ελληνογαλλικό Κολέγιο Δελασάλ οργανώνει το bazaar της αγάπης, που βοηθάει πολλά παιδιά να σπουδάσουν και να μορφωθούν δωρεάν.

Το Κολέγιο Δελασάλ, στις 4-12-2011 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων διοργάνωσε τη μεγάλη γιορτή. Τα παιδιά που συμμετείχαν, τραγούδησαν και χόρεψαν. Επίσης έστησαν πάγκους με πράγματα που είχαν κατασκευάσει τα ίδια στις τάξεις τους, όπως δεντράκια, κεριά και κοσμήματα. Άραγε φτάνει ένα bazaar για την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων;

Xρήστος Θεοδωρίδης

H Δ΄ Τάξη και το πρόγραμμα ενάντια στην επιθετικότητα

Στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε πολλές δυσκολίες όπως η βία και η επιθετικότητα

μέσα στα σχολεία.

Το σχολείο μας ακολουθεί ένα πρόγραμμα, όπου οι μαθητές κάνουν διάφορες κατασκευές, φτιάχνουν το χαλί των συναισθημάτων και παίζουν διασκεδαστικά παιχνίδια. Αυτό μας βοηθάει να μιλήσουμε ελεύθερα για το τι μας έχει πληγώσει και έχει μείνει μέσα μας και δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε, έστω κι αν έγινε πολύ παλιά. Επίσης μας έχει βοηθήσει να μιλάμε καλύτερα στους φίλους και τους συμμαθητές μας καθώς και να αναγνωρίζουμε τα συναισθήματά μας.

Μήπως όμως δε φτάνει η βοήθεια από το σχολείο μας, αλλά χρειάζεται και των γονέων μας στο σπίτι;

Εμμανουέλα Καρδάση

Το χριστουγεννιάτικο BAZAAR του ΔΕΛΑΣΑΛ

Το BAZAAR του σχολείου μας βοηθάει και πάλι τους φτωχούς και αδύναμους ανθρώπους.

Η γιορτή έγινε στις 4 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου ΔΕΛΑΣΑΛ. Συμμετείχαν από τα μικρότερα ως τα μεγαλύτερα παιδιά με κατασκευές χειροποίητες που τις πούλησαν στον κόσμο. Τραγουδήσαμε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και κάλαντα. Οι δασκάλες μας χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς. Η Δ΄ Τάξη ετοίμασε μικρά δεντράκια και τα πούλησε όλα μαζεύοντας 754€.

Αυτή είναι όμως μονάχα η αγάπη για το συνάνθρωπό μας; Αυτό το BAZAAR μας έφερε πιο κοντά στους φτωχούς;

Λούκας Ορέστης

Ο Άγιος Βασίλης των φτωχών ανθρώπων

Το χριστουγεννιάτικο BAZAAR θα βοηθήσει μερικούς αδύναμους και άπορους ανθρώπους με τις υποτροφίες στους μαθητές.

Στις 4 Δεκεμβρίου, στο Ελληνογαλλικό Κολέγιο Δελασάλ, μέσα στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, πραγματοποιήθηκε το BAZAAR. Παρουσιάστηκαν διάφορες κατασκευές απ’ όλες τις τάξεις και αγοράστηκαν με πολλή αγάπη από τους ανθρώπους που ήταν εκεί. Η Τετάρτη τάξη έφτιαξε σιδερένια δεντράκια, που ξεπουλήθηκαν αμέσως. Επίσης όλες οι τάξεις τραγούδησαν και χόρεψαν σε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Άραγε πόσο κοντά είμαστε στο πνεύμα των Χριστουγέννων, οργανώνοντας έ να BAZAAR;

Κούσης Γιώργος

Τα Χριστούγεννα ήρθαν και πάλι στις καρδιές των μαθητών...

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Ελληνογαλλικό κολέγιο Δελασάλ διοργάνωσε το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο Bazaar στις 4 Δεκεμβρίου του 2011. Η εκδήλωση έγινε στην αίθουσα εκδηλώσεων του κολεγίου και είχε φιλανθρωπικό σκοπό.

Την ημέρα της γιορτής η αίθουσα ήταν στολισμένη με αγάπη. Όλοι μπορούσαν να πάρουν συμμετοχή και να μπουν στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Η τετάρτη τάξη έφτιαξε χειροποίητα δεντράκια με απλά υλικά: σύρμα και χάντρες. Το αποτέλεσμα όμως ήταν εντυπωσιακό. Τα δεντράκια έγιναν ανάρπαστα. Ακόμα όλα τα παιδιά ανέβηκαν στη σκηνή και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια που έκαναν τον κόσμο να διασκεδάσει.

Παντού αντηχούσαν γέλια, τραγούδια και χαρά. Η ατμόσφαιρα ήταν γεμάτη αγάπη, προσφορά και φιλανθρωπία. Τα Χριστούγεννα ήρθαν στις καρδιές όλων!

Όμως γιατί την προσφορά και την φιλανθρωπία να τη θυμόμαστε μόνο εν όψει Χριστουγέννων; Όλο το χρόνο πρέπει να βοηθούμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη.

Κατερίνα Μπουφίδου

 

Τα Χριστούγεννα στο Κολέγιο Δελασάλ.

Εν όψει Χριστουγέννων, όπως κάθε χρόνο, το κολέγιο Δελασάλ διοργάνωσε το φιλανθρωπικό μπαζάρ στην αίθουσα εκδηλώσεων του κολεγίου. Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 4 Δεκεμβρίου με μεγάλη επιτυχία.

Χρειάστηκε πολλή δουλειά και κόπος αλλά το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό. Η τετάρτη τάξη του σχολείου συμμετείχε και αυτή με εντυπωσιακές χειροτεχνίες. Μια από αυτές ήταν κάποια χειροποίητα δεντράκια φτιαγμένα από σύρμα και χάντρες. Επίσης, τη χριστουγεννιάτικη αυτή ατμόσφαιρα βοήθησαν οι μελωδίες των μαθητών της τετάρτης και πέμπτης δημοτικού. Οι πάγκοι γύρω από τη σκηνή ήταν στολισμένοι με πανέμορφα χριστουγεννιάτικα στολίδια. Μεγάλη εντύπωση έκαναν τα χειροποίητα γλυκά. Μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή, χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Οι φιλανθρωπικές δραστηριότητες του μπαζάρ πρέπει να γίνονται όχι μόνο τα Χριστούγεννα αλλά και στη διάρκεια όλης της χρονιάς.

Νικολέτα Κωνσταντέλλου

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023