UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Εκθέσεις της Δ' τάξης για το σχολείο τους

Το σχολείο μου είναι πάρα πολύ όμορφο. Βρίσκεται στα Πεύκα Θεσσαλονίκης και το όνομά του είναι Ελληνογαλλικό Κολέγιο Δελασάλ. Χτίστηκε το 1968 και ξεκίνησε να λειτουργεί ως οικοτροφείο. Το 2000 ανακαινίστηκε κι έγινε δημοτικό σχολείο.

Το σχολείο μου είναι χτισμένο σε ένα ήρεμο, χαρούμενο περιβάλλον μέσα στη φύση. Στον εξωτερικό του χώρο υπάρχουν τρεις αυλές, που πλημμυρίζουν από χαρούμενα παιδιά την ώρα του διαλείμματος. Όλες έχουν πανύψηλα πλατάνια και έναν κήπο με τριαντάφυλλα. Για την άθλησή μας το σχολείο διαθέτει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, όπως κλειστό γυμναστήριο, γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, για να μη χάνουμε ούτε μια ώρα γυμναστικής, ακόμη και όταν βρέχει.

Ο εσωτερικός χώρος του σχολείου μου είναι μεγάλος. Στο ισόγειο βρίσκεται η γραμματεία και ο χώρος υποδοχής, όπου μπορείς να καθίσεις στις αναπαυτικές πολυθρόνες και να διαβάσεις ενδιαφέροντα φυλλάδια. Οι τάξεις που βρίσκονται στον πρώτο όροφο είναι ευρύχωρες, φωτεινές και όμορφα διακοσμημένες. Η αίθουσα πολυμέσων στο δεύτερο όροφο είναι πολύ εντυπωσιακή: εκεί προβάλλονται εκπαιδευτικά DVD και γίνονται συναντήσεις γονέων.

Κάθε μέρα στο σχολείο που περνάει, είναι μια μέρα με νέες εμπειρίες και γνώσεις, αλλά και με διασκέδαση και παιχνίδι. Μέσα σε αυτό νιώθω χαρούμενη, δίπλα σε δασκάλες που μας διδάσκουν με ηρεμία και υπομονή, αλλά και σε συμμαθητές που παίζουμε μαζί και περνάμε υπέροχα.

Μαρία-Ειρήνη Γιαννούση Δ2

Το σχολείο μου ονομάζεται Δελασάλ και έχει μια μεγάλη ιστορία. Χτίστηκε το 1968 και τότε δεν ήταν σχολείο, ήταν οικοτροφείο και κατοικία των frères. To 2000 έγινε δημοτικό σχολείο.

Ο εξωτερικός του χώρος είναι πανέμορφος με πάρα πολύ ψηλά δέντρα. Έχει μάλιστα ένα πέτρινο εκκλησάκι που τα παιδιά πάνε και προσεύχονται. Υπάρχει ένα δασάκι γεμάτο δέντρα και όμορφα φυτά. Επίσης έχει ένα κυλικείο που συνέχεια μυρίζει ωραία, δυο γήπεδα ποδοσφαίρου, τρία γήπεδα μπάσκετ και άλλα δυο γήπεδα για να παίζουν τα παιδιά.

Εσωτερικά το σχολείο μου είναι τεράστιο. Ο πρώτο όροφος έχει δέκα αίθουσες που είναι στολισμένες από τις ζωγραφιές των παιδιών. Έχει μαρμάρινες σκάλες που οδηγούν στο δεύτερο όροφο που βρίσκεται και η τάξη μου. Στο ισόγειο κάνουμε καλλιτεχνικά, αυτή η αίθουσα είναι η αγαπημένη μου, επειδή είναι πολύ ωραία στολισμένη.

Στο σχολείο μου νιώθω πολύ χαρούμενη, γιατί έχω και πολύ καλούς φίλους.

Εβελίνα Νικοπούλου Δ2

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού


- Διαβάστε περισσότερα


- Παράταση Υποβολής Εργασιών

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023