UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

22o ΟΜΑΔΙΚΟ και ΑΤΟΜΙΚΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΚΑΚΙΟΥ 2024

Την Κυριακή, 3 Μαρτίου διεξήχθη το 22ο ΑΤΟΜΙΚΟ Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι στο 2ο Γυμνάσιο Πολίχνης από την Ένωση Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής, στο οποίο ο μαθητής της Γ΄ τάξης του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» Κ. Δημήτρης κέρδισε την 3η θέση και χάλκινο μετάλλιο ανάμεσα σε όλα τα παιδιά της Γ΄ Δημοτικού που συμμετείχαν. 

Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική προσπάθειά του και καλή επιτυχία στην Β΄ φάση του Πρωταθλήματος.

Στο 22ο ΑΤΟΜΙΚΟ Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι συμμετείχαν 35 μαθητές από το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ». Η αθρόα συμμετοχή των μαθητών στους αγώνες δείχνει την εξαίρετη δουλειά που γίνεται στους ομίλους Σκάκι της Ζώνης Δραστηριοτήτων του σχολείου. 25 μαθητές προκρίθηκαν στην Β΄ φάση του Ατομικού Μαθητικού Πρωταθλήματος, γεγονός που από μόνο του αποτελεί έναν μικρό θρίαμβο για τους συμμετέχοντες.  Όσοι προκρίθηκαν θα διαγωνιστούν εκ νέου το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024 στον ίδιο χώρο.

Ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία στην επόμενη φάση των αγώνων, που θα γίνουν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο από την Ένωση Σκακιστικών σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής. 

Την προηγούμενη ημέρα το Σάββατο, 2 Μαρτίου 2024 το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συμμετείχε στο 22o ΟΜΑΔΙΚΟ Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκακιού με ομάδες από όλες τις βαθμίδες: Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο. Οι αγώνες διεξήχθησαν στον ίδιο χώρο.

Το Δημοτικό εκπροσωπήθηκε επάξια από 2 ομάδες με πολλή πείσμα και διάθεση έκαναν μια αξιόλογη εμφάνιση. Η προσπάθεια των μαθητών ήταν πολλή μεγάλη: ξεκίνησαν από τις 9:00 το πρωί και τελείωσαν στις 5:30 στο απόγευμα. 

Συγχαρητήρια σε όλους στους μαθητές για την ομαδική τους προσπάθεια. Ομάδα Α: Αλέξανδρος Η., Δημήτρης Κ., Παναγιώτης Ι., Χρύσα Σ. και Ομάδα Β: Άγγελος Ν., Μαρίνος Α., Ηλίας Μ., Ελισάβετ Κ..

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι το Λύκειο «ΔΕΛΑΣΑΛ» κέρδισε τη 2η θέση και ασημένιο μετάλλιο, ενώ το Γυμνάσιο κέρδισε την 4η θέση στη γενική κατάταξη του Ομαδικού Μαθητικού Πρωταθλήματος. Και οι δύο ομάδες του Κολεγίου προκρίθηκαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκάκι που θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου 2024.

Με αφορμή τις επιδόσεις του σχολείου μας στο Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι του Σαββατοκύριακου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κ. Ουσταμπασίδου και τον κ. Ίσκο, προπονητές του Κολεγίου μας, για την σκακιστική εκπαίδευση που προσφέρουν στα παιδιά μας καθώς και για την παρότρυνση και την ψυχολογική υποστήριξη σε όλα τα παιδιά στην δύσκολη και πολύωρη δοκιμασία των επτά παρτίδων του Πρωταθλήματος. 

Τέλος, συγχαρητήρια αξίζουν και στους γονείς των παιδιών που είναι αρωγοί σε όλες τις δράσεις του σχολείου μας.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023