UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

″Vacances d’ été ΙI” - «Καλώς τον κύριο Κ.Ο.Κ.!»

«Κυκλοφοριακή Αγωγή:

Για λιγότερα ατυχήματα και καλύτερη ζωή!»

Streets for Life #Love30

Σ΄ ένα μικρό πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής μετατράπηκε η αυλή του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» με ποδηλατόδρομο, διαβάσεις και σήματα κυκλοφορίας όπου όλα τα παιδιά έμαθαν να κυκλοφορούν με ασφάλεια. Το παραπάνω εγχείρημα έγινε στο πλαίσιο του 2ου καλοκαιρινού προγράμματος “Vacances d’ été II”με τίτλο «Καλώς τον κ. Κ.Ο.Κ.» από τη Δευτέρα, 23 Αυγούστου έως την Παρασκευή, 3 Σεπτεμβρίου 2021.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις που αναπτύχθηκαν είχαν στόχο την πρόληψη των ατυχημάτων και στην εμπέδωση των κανόνων κυκλοφοριακής αγωγής, για λιγότερα ατυχήματα στους δρόμους και καλύτερη ζωή. Διότι τα παιδιά είναι αυτά που μπορούν να σταματήσουν τα ατυχήματα, με τον τρόπο που θα  μάθουν να κυκλοφορούν σήμερα σαν πεζοί και με τον τρόπο που θα συμπεριφέρονται στο μέλλον σαν οδηγοί.

Καλωσορίσαμε λοιπόν, στο «ΔΕΛΑΣΑΛ», τον «κύριο Κ.Ο.Κ.».! Ο «κύριος Κ.Ο.Κ.» είναι ο μπαμπάς του «Σταμάτη» και του «Γρηγόρη». Είναι αυτός που λέει στους οδηγούς τι πρέπει να κάνουν. Είναι αυτός που λέει στα αυτοκίνητα, στα μηχανάκια, στα ποδήλατα και στους πεζούς πότε είναι η σειρά τους να περάσουν. Είναι αυτός που, με λίγα λόγια, ορίζει τους κανόνες, για να κυκλοφορούμε όλοι με ασφάλεια στους δρόμους. Και ήταν ο πρωταγωνιστής του προγράμματος.

Στο εργαστήρι εικαστικών, τα παιδιά έφτιαξαν τη δική τους, ασφαλή πόλη.

Αλλά και η πρόοδος των τμημάτων Ρομποτικής ήταν θεαματική!

Το τμήμα των «Petites» αυτοσχεδίασε και κατασκεύασε κτίρια για την ασφαλή πόλη. Ελεύθερες κατασκευές με φαντασία και δημιουργικότητα. 

Το τμήμα της Α' Δημοτικού εξερεύνησε τις διάφορες λειτουργίες των εξαρτημάτων από τα πακέτα WeDo 2.0. Οι μαθητές κατασκεύασαν και γνώρισαν τον Milo, το ρομπότ εξερεύνησης. Πειραματίστηκαν και το προγραμμάτισαν με εντολές (μέσω του τάμπλετ) με σκοπό να εξερευνήσει την πόλη τους. 

Οι μαθητές του τμήματος Β'-Στ' Δημοτικού, ολοκλήρωσαν και προγραμμάτισαν τις κατασκευές τους. Οι κατασκευές των τμημάτων Α' και Β'-ΣΤ' δοκιμάστηκαν και αγωνίστηκαν στην πίστα με σκοπό οι μαθητές να βελτιώσουν και να αναπτύξουν τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους με τα πακέτα WeDo 2.0.  

Δεν θα μπορούσαν βέβαια, να λείψουν τα παιχνίδια και ο αθλητισμός: Τα παιδιά κλήθηκαν να βοηθήσουν τον κύριο Κ.Ο.Κ. ο οποίος ταξίδευε με το φορτηγάκι του και τον θησαυρό του. Συνηθισμένος καθώς ήταν να τηρεί όλα τα σήματα κυκλοφορίας κατά γράμμα, όταν βρέθηκε σε ένα πράσινο φανάρι πήγε να περάσει. Όμως, εκείνη τη στιγμή  περνάει μπροστά του μια… απρόσεχτη οικογένεια παπιών. Ο κ. ΚΟΚ πατάει απότομα φρένο και εκτοξεύεται ο θησαυρός του. Από τότε τον ψάχνει! Οι μικροί μας εξερευνητές έβαλαν τη ζώνη τους, επιβιβάστηκαν στο φορτηγάκι του κ. ΚΟΚ και κατάφεραν να τον βοηθήσουν να βρει τον… χαμένο θησαυρό του! 

Τένις, μπάσκετ και στίβος είναι μερικά από τα αθλήματα που προπονήθηκαν τα παιδιά για να είναι πάντα σε φόρμα και σε καλή φυσική κατάσταση.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη της Τροχαίας και την ομιλία της υπευθύνου σε θέματα πρόληψης τροχαίων ατυχημάτων. 

Ήταν μια αξέχαστη και πολύ ωφέλιμη εμπειρία για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του προγράμματος.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023