UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Διαδικτυακή συνάντηση με τον Αργύρη Κουμτζή // «Με τα μάτια της ψυχής»

Την Πέμπτη, 18 Μαρτίου, οι μαθητές και μαθήτριες της Στ΄ τάξης είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν διαδικτυακά τον Αργύρη Κουμτζή. Ο κύριος Κουμτζής, όταν ακόμα ήταν 10 μηνών βρέφος, διαγνώστηκε με ατροφικό οπτικό νεύρο, χάνοντας σταδιακά την όρασή του. Υπήρξε άριστος μαθητής και κατάφερε να περάσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, όπου του επισημάνθηκε πως δεν θα μπορούσαν  να τον δεχτούν, γιατί θα υπήρχαν δυσκολίες στην παρακολούθηση των μαθημάτων. 

Όπως είπε ο ίδιος στους μαθητές, έμαθε από μικρός να μην τα παρατάει. Διεκδίκησε και πέτυχε το αυτονόητο, το δικαίωμά του να σπουδάσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Ολοκληρώνοντας με άριστα τις σπουδές και την επιτυχημένη πορεία του, έγινε δεκτός σε πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, όπου μπόρεσε να συνεχίσει να δραστηριοποιείται στον τομέα της έρευνας στην Αστροφυσική. Απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα των μαθητών, μίλησε για τα παιδικά του χρόνια, τον τρόπο που αντισταθμίζει τα εμπόδια σε ζητήματα της καθημερινότητας, το πώς διαχειρίζεται το άγχος και τις προκλήσεις, τα ενδιαφέροντά του, αλλά και τις αλλαγές που έφερε στη ζωή και την εργασία του η Πανδημία. 

Στο πλαίσιο του ετήσιου σχεδίου εργασίας της τάξης, με θέμα την αξία του σεβασμού, τα παιδιά διδάχθηκαν από τη θετική στάση ζωής και την αισιόδοξη σκέψη ενός ανθρώπου που αποτελεί παράδειγμα δύναμης! Στόχος του διαδικτυακού αυτού διαλόγου ήταν η καλλιέργεια αξιών , όπως η ενσυναίσθηση και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Η φράση του «δεν σκέφτομαι ότι αυτό εγώ δεν μπορώ να το κάνω, αλλά πώς εγώ μπορώ αυτό να το κάνω;» καταδεικνύει τη γενική αλήθεια ότι μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα, αρκεί να δούμε τα όνειρά μας καθαρά με τα μάτια της ψυχής μας και να αγωνιστούμε για να τα εκπληρώσουμε!

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023