UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2021

«ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ στην ψηφιακή τάξη»

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς 2020-21 μαθητές και δάσκαλοι ήταν υποψιασμένοι πως κάποια στιγμή το μάθημα θα μεταφερόταν στην ψηφιακή τάξη. Είχε προηγηθεί το πρώτο κύμα της πανδημίας του covid-19, όταν ξεκίνησε η τηλεκπαίδευση στο σχολείo. Οι Καθηγητές Φυσικής Αγωγής ήταν έτοιμοι να κάνουν γυμναστική από το σπίτι, γυμναστική με κάθε τρόπο!

Χρησιμοποιήθηκαν προγράμματα ασκήσεων δύναμης, ισορροπίας και ευλυγισίας. Παιχνίδια στόχου και μίμησης, πρωτότυπα παιχνίδια –τροχός γυμναστικής, αλφάβητο γυμναστικής, ασκήσεις με μικρές μπάλες, χαρτόμπαλες και μπαλόνια. Στόχος ήταν να ικανοποιηθεί η ανάγκη για κίνηση των παιδιών μέσα στο σπίτι αλλά και να παρακινηθούν για άσκηση εκτός των σχολικών ωρών. 

Παράλληλα, δημιουργήθηκαν κείμενα και πολυμεσικές παρουσιάσεις που αφορούσαν τη γνωριμία με τα αθλήματα, τις αθλοπαιδιές (κανονισμούς, ιστορία, επιρροή στον ελληνικό αθλητισμό) και τους μεγάλους αθλητές. Συζητήθηκαν  αναλυτικά θέματα για την αξία της υγιεινής διατροφής και της άσκησης στη ζωή μας. Στις 3 Δεκέμβρη, Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με αναπηρία, δόθηκε έμφαση στη «δύναμη της θέλησης» και έγινε γνωριμία με τα παραολυμπιακά αθλήματα και τη σπουδαιότητα των Παραολυμπιακών αγώνων.

Οι  παραπάνω δράσεις συμπληρώθηκαν με ευχάριστα κουίζ που έλυσαν όλοι οι μαθητές μαζί μέσα στην ψηφιακή τάξη και διαδραστικά παιχνίδια που ανέπτυξαν την άμιλλα και τον συναγωνισμό, εμπλουτίζοντας έτσι ακόμη περισσότερο τις γνώσεις των μαθητών. Στόχος μας πάντα είναι η ανάπτυξη της ομαδικότητας και της συνεργασίας μεταξύ των μαθητών, θεμελιώδεις αρχές του αθλητισμού και δεξιότητες ζωής (life skills) στα σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα. Αποκορύφωση της συνεργασίας των μαθητών ήταν η παρουσίαση χριστουγεννιάτικου χορευτικού με κινήσεις χορογραφίας που επιλέχτηκαν μέσω «διαδικτυακής» ομαδοσυνεργατικής μεθόδου. Και όλα αυτά επειδή… η γυμναστική δεν σταματάει ποτέ!

Τι και αν τα σχολεία έκλεισαν; Η αγάπη μας για τη γυμναστική και την κίνηση μάς έκανε να  ξεπεράσουμε όλα τα εμπόδια και τις δυσκολίες. Αυτό το χρονικό διάστημα που μας έλειψε η άσκηση στα γυμναστήρια και στον εξωτερικό χώρο, μπορεί να ήμασταν μακριά, αλλά ήμασταν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ!

Βενιάδου Β., Σταυροπούλου Μ., Ζαζόπουλος Α.

Καθηγητές Φυσικής Αγωγής

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023