UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Αποσπάσματα από εργασίες μαθητών της Ε΄ τάξης στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής

 Θέμα: "Στερνό Αντίο, στον παγκόσμιο θρύλο του Ποδοσφαίρου!"

Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα (Diego Armando Maradona, 1960 - 2020). Η χρονιά που φεύγει παίρνει μαζί της το θρυλικό 10 της Αργεντινής, τον "θεό" της μπάλας. Την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή. Θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές όλων των εποχών, ενώ αρκετοί στο άθλημα, θεωρούν τον Μαραντόνα ως τον καλύτερο όλων των εποχών. Βραβεύτηκε από τη FIFA ως ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του 20ού αιώνα μαζί με τον Πελέ. (Ηλέκτρα Κ.)

Ο Μαραντόνα ήταν σαν να χορεύει με την μπάλα. Ήταν ιδιοφυία! Δεν υπήρχε  αντίπαλος που δεν μπορούσε να τον  «περάσει». Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει παίκτης, τα επόμενα 30 χρόνια τουλάχιστον, που θα είναι καλύτερος από τον Μαραντόνα. Η ζωή του είναι παράδειγμα ότι μπορείς να κάνεις τα πάντα αν το πιστέψεις. Στο γήπεδο όλοι υποκλίνονταν  μπροστά του. (Χάρης Κ.)

Ο ποδοσφαιριστής αυτός, στο απόγειο της δόξας του, δέχθηκε να παίξει φιλανθρωπικό αγώνα, σε ένα από τα φτωχότερα προάστια της Νάπολης με σκοπό να βοηθήσει ένα άρρωστο παιδί που έπρεπε να υποβληθεί σε μία ακριβή επέμβαση. Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο  της ζωής του, που θαυμάζω πολύ! (Ευγενία Π.)

Ονομάστηκε θεός των φτωχών και άθελά του εκπροσώπησε όλους τους φτωχούς της χώρας του, δίνοντάς τους μεγάλες χαρές. Στο Μουντιάλ του 1986, ο Μαραντόνα κατάφερε να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της Διοργάνωσης και να το φέρει στην πατρίδα του. Είχε πάθος με το ποδόσφαιρο. Μου κάνει εντύπωση η δύναμη της ψυχής του και το πώς κατάφερε από τις αλάνες της Αργεντινής να γίνει ένας σούπερ σταρ της μπάλας. (Ορέστης Δ.)

Θαυμάζω τον Ντιέγκο Μαραντόνα επειδή, ενώ είχε ξεκινήσει από φτωχογειτονιές, κατάφερε να γίνει  ο σπουδαιότερος ποδοσφαιριστής που υπήρξε ποτέ στον κόσμο! (Απόστολος Σ.)

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023