UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

Vacances d' été II


Λίγο πριν το τέλος του καλοκαιριού και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, μαθητές και εκπαιδευτικοί συναντιόμαστε και πάλι, για να περάσουμε δύο όμορφες και δημιουργικές εβδομάδες, πλημμυρισμένες από εξερεύνηση, μάθηση, αθλητισμό, διασκέδαση και πολλά, παιδικά χαμόγελα.

Φέτος, θα ταξιδέψουμε «Από τη Γη στη Σελήνη-De la Terre à la Lune». Με βάση το μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας του Γάλλου θεμελιωτή του είδους Ιούλιου Βερν, θα προσεγγίσουμε με φαντασία και χιούμορ την ιστορία των προσπαθειών του ανθρώπου να ανακαλύψει το σύμπαν. Θα μελετήσουμε την ιδέα του Ιούλιου Βερν και θα κατασκευάσουμε τη δικιά μας «Κολομπιάδα» (ένα τεράστιο κανόνι - διαστημόπλοιο), για να εξερευνήσουμε τη Σελήνη και το Διάστημα. Το μεγαλύτερο κανόνι-διαστημόπλοιο του κόσμου, που θα χαρίσει νέες γνώσεις στους συμμετέχοντες του προγράμματος. Θα είναι το κανόνι της ειρήνης! Οι μαθητές ευαισθητοποιούνται και ενημερώνονται για το πλανητικό μας σύστημα και ταξιδεύουν με τη βοήθεια της αστρονομίας στους γαλαξίες του σύμπαντος.

Στόχος μας είναι να παροτρύνουμε τους μικρούς μας φίλους να ανακαλύψουν, να αγαπήσουν και να προφυλάξουν τον πλανήτη μας. Να αγαπήσουν τις επιστήμες. Να αφήσουν τη φαντασία τους ελεύθερη, για να δημιουργήσει. Θα δούμε, επίσης, την επίδραση που είχε το μυθιστόρημα στις τέχνες της μουσικής, του κινηματογράφου, καθώς και στη συγγραφή άλλων μυθιστορημάτων.

Επιπλέον, οι μαθητές του καλοκαιρινού προγράμματος, μέσα από πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες, παραδοσιακά παιχνίδια και αθλήματα, όπως η καλαθοσφαίριση, το ποδόσφαιρο, η πετοσφαίριση, η χειροσφαίριση, η ενόργανη γυμναστική, το τένις, ο στίβος, το Taekwon-Do, η ποδηλασία, αλλά και πολλές παιγνιώδεις δραστηριότητες στα αγγλικά και τα γαλλικά, θα αθληθούν και θα ψυχαγωγηθούν δημιουργικά.

Όλοι μαζί, θα έρθουμε σε επαφή με τις τέχνες και τη μουσική, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα ενεργοποιήσουμε τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας στο  καλλιτεχνικό εργαστήρι και θα εκφραστούμε μέσα από το θεατρικό παιχνίδι! Τέλος,  θα ασχοληθούμε με τη ρομποτική και θα πειραματιστούμε στο εργαστήριο της φυσικής και της χημείας. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος προσαρμόζονται στις επίσημες οδηγίες λειτουργίας για την προστασία από τον covid-19 που ανακοινώνονται από το ΥΠ.ΠΑΙ.Θ. και τον Ε.Ο.Δ.Υ. Οι δραστηριότητες φέτος θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού σχολείου, για να μπορούμε  να τηρούμε τις απαραίτητες αποστάσεις και να μην ερχόμαστε σε συγχρωτισμό με άλλους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου. Τα τμήματα θα είναι κλειστά, με μέγιστο αριθμό συμμετοχής τους 15 μαθητές ανά τμήμα,  όπως προβλέπεται και από τους κανονισμούς.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας υπάρχουν τρία διαλείμματα για φαγητό. Στις 08:30 τα παιδιά τρώνε ένα πλούσιο και υγιεινό πρωινό, στις 10:30 δεκατιανό και στις 13:00 ένα απολαυστικό και θρεπτικό γεύμα. Η σίτιση περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα. Ενδέχεται να υπάρξει τροποποίηση του προγράμματος, ανάλογα πάντα με τις οδηγίες του Υ.Π.Α.Ι.Θ. και του Ε.Ο.Δ.Υ.

Σας περιμένουμε για να περάσουμε μαζί δύο αξέχαστες εβδομάδες με πολλή φαντασία και ατέλειωτο παιχνίδι!


Χρήσιμες Πληροφορίες: Το πρόγραμμα ″Vacances d’ été II″  λειτουργεί για 2 εβδομάδες πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, από τις 24 Αυγούστου έως τις  4 Σεπτεμβρίου 2020.

Ωράριο λειτουργίας: 07:30 το πρωί έως τις 15:30 το μεσημέρι. 

Υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με σχολικά λεωφορεία.

Πληροφορίες-Εγγραφές στα τηλ.: 2310 675 020 & 2310 673 252, εσωτ. 40 για το Νηπιαγωγείο  και 25 για το Δημοτικό και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις preschool@delasalle.gr και elementary@delasalle.gr.       

Χρήσιμα Έγγραφα: 
(Για αποθήκευση των αρχείων κάντε δεξί κλικ πάνω στον σύνδεσμο και επιλέξτε "Αποθήκευση συνδέσμου ως..") 
                           
Με εκτίμηση
Από τη Διεύθυνση του
Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023