UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

European School Radio - Μαθητικός Διαγωνισμός Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού “Κάν’ το ν΄ ακουστεί 2020”

7ο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου | Δίνοντας φωνή στους μαθητές για ...
Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η δημοσιογραφική ομάδα του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» στον Μαθητικό Διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος «Κάν’ το ν’ ακουστεί 2020», με θέμα: «Εκπέμπουμε σήμα κινδύνου, αγκαλιάζουμε τη Γη». Ο Διαγωνισμός απευθυνόταν σε σχολεία της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ομογένειας με στόχο την  καλλιτεχνική έκφραση των μαθητών και, συγχρόνως, την ανάδειξη προβληματισμών που αφορούν στην καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ανάμεσα σε 108 συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ο όμιλος  Δημοσιογραφίας του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» κατάφερε να βρεθεί στις πρώτες 3 θέσεις του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, στην κατηγορία «Ραδιοφωνικά Μηνύματα» (http://europeanschoolradio.eu/7fest/participations/). 

Φέτος, η διαδικασία εξαγωγής των αποτελεσμάτων ακολούθησε την πρωτοποριακή μέθοδο μεικτής αξιολόγησης, μέσω ενιαίου, αυτοματοποιημένου συστήματος βαθμολόγησης από Κριτές και Διαγωνιζόμενα Σχολεία, στοχεύοντας στην πολυφωνία, την ενεργή συμμετοχή των σχολείων και την απόλυτη αντικειμενικότητα και διαφάνεια.

Το 70% της βαθμολογίας αντλήθηκε από την αξιολόγηση των μελών των Κριτικών Επιτροπών Ραδιοφωνικών Μηνυμάτων & Τραγουδιών, που αποτελούνται από σαράντα εννέα (49) Κριτές από τον χώρο της Εκπαίδευσης, της Δημοσιογραφίας, της Μουσικής, καθώς και Ειδικούς για θέματα Περιβάλλοντος. 

Το 30% της βαθμολογίας αντλήθηκε από την αξιολόγηση των Διαγωνιζόμενων Σχολείων, διαδικασία που ακολουθήθηκε και  στον τρόπο βαθμολόγησης των κριτών (κριτήρια, κλίμακα). 

Το άθροισμα των βαθμολογιών κριτών και διαγωνιζόμενων σχολείων διαμόρφωσε την τελική κατάταξη, σύμφωνα με την οποία η Οργανωτική Επιτροπή επικύρωσε τα αποτελέσματα και, κρίνοντας από τον αριθμό συμμετοχών ανά κατηγορία και επίπεδο σχολείου, αποφάσισε τον αριθμό των Βραβείων που θα απονείμει στην Τελετή Βράβευσης.

Λόγω ματαίωσης του 7ου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου, η Τελετή Βράβευσης και η ανάδειξη των πρώτων βραβείων θα μεταδοθούν ζωντανά την Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2020 από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΡΤ3». Σχετικά με την ώρα προβολής της εκπομπής, θα σταλεί νέα ανακοίνωση.

Το Ραδιοφωνικό μήνυμα του Δημοσιογραφικού ομίλου του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ» μπορείτε να το ακούσετε πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:


Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους, καθώς και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς του ομίλου για την πολύτιμη καθοδήγησή τους. 
  • Διοργανωτές του 7ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου:
  • European School Radio, Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο»- Διαθεματικό, Διαπολιτισμικό Ραδιόφωνο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, 
  • 1Ο ΠΕΚΕΣ Ιονίων Νήσων, 
  • Σχολή Μουσικής & Οπτικοακουστικών Τεχνών Ιονίου Πανεπιστημίου.
  • Συνδιοργανωτές: 
  • Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, 
  • Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου του Υπουγείου Παιδείας και Πολιτισμού, 
  • ΕΚΟΜΕ (Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας Α.Ε.).


Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023