UNESCO Associated Schools

eTWINNING SCHOOL

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Οι “Robothood”συναντούν τον Δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, κ. Σίμο Δανιηλίδη και το Τεχνικό επιτελείο του!

Μια ξεχωριστή εμπειρία έζησε η ομάδα Ρομποτικής “Robothood” του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ». Ο κ. Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Νεάπολης –Συκεών (Αντιπρόεδρος ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας ΚΕΔΕ), μαζί με τους εξαιρετικούς συνεργάτες του Αντιδημάρχους κ. Παρή Γενίτσαρη, κ. Γκατζέ Στέλιο, Τάσο Τσακιρίδη,  καθώς και τις κ. Κανελλή Φεδώρα (αρχιτέκτονα), Θεοδωρακοπούλου Έφη και Τάκα Ευγενία (Πολιτικούς Μηχανικούς) υποδέχθηκαν με τον πιο θερμό τρόπο τους μαθητές της ομάδας.

Οι μαθητές, με τη συνοδεία της Υποδιευθύντριας του σχολείου, κ. Βενιάδου και του προπονητή της ομάδας κ. Καουσλίδη, παρουσίασαν το πρόγραμμα της ομάδας τους. Η ομάδα «Robothood» του Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ», παρατηρώντας πως η Θεσσαλονίκη δεν διαθέτει χώρους ψυχαγωγίας για ΑμεΑ, αποφάσισε να επικεντρωθεί στον τομέα της ψυχαγωγίας των παιδιών με αναπηρία και, συγκεκριμένα, να σχεδιάσει ένα πάρκο με παιχνίδια που θα μπορούν να αξιοποιηθούν από αυτά τα παιδιά, χωρίς ιδιαίτερη βοήθεια από κάποιο άλλο άτομο. Ο τίτλος που έδωσε στο σχέδιό της είναι ο εξής: «Νιώσε, παίξε, και εσύ μπορείς!». Σκοπός είναι να αισθανθούν τα παιδιά αυτά ασφαλή, αυτόνομα, ανεξάρτητα και σίγουρα για τον εαυτό τους μέσα σε αυτόν τον χώρο και να περάσουν όμορφα και δημιουργικά τον χρόνο τους. Έτσι, θα συμβάλει με τον τρόπο της στη δημιουργία μιας πόλης πιο φιλικής και προσβάσιμης προς όλους τους κατοίκους της.

Μετά την παρουσίαση, ακολούθησε διάλογος όπου οι μαθητές έκαναν πολλές ερωτήσεις σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά για την κατασκευή ενός πάρκου. Έμαθαν για τις αυστηρές προδιαγραφές κατασκευής, για την ευρωπαϊκή πιστοποίηση, για τα πιστοποιητικά περιβαλλοντικής διαχείρισης, για το σύστημα επιθεώρησης και ελέγχου προς αποφυγή ατυχημάτων, για τη χρησιμοποίηση ανακυκλώσιμων υλικών κατασκευής, φιλικών προς το περιβάλλον και υγιεινών προς τον άνθρωπο, για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου (φυτά, δέντρα, παγκάκια) και πολλά ακόμη θέματα. Ο Δήμος Νεάπολης – Συκεών επένδυσε ένα εξαιρετικά μεγάλο κονδύλιο (4.000.000 €) για τη δημιουργία πάρκων. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει δεν είναι η συντήρησή τους,  αλλά ο βανδαλισμός. Ένα μεγάλο χρηματικό ποσό (180.000€) δαπανάται κάθε χρόνο για τη συντήρηση των πάρκων από τους βανδαλισμούς. Ενώ τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν να δίδονται προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Είναι ένα θέμα που προβληματίζει τους ιθύνοντες. Ο Δήμαρχος και οι Δημοτικές Αρχές επιζητούν την επικοινωνία και την κινητοποίηση των πολιτών για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου, για συνεργασία και για οποιαδήποτε βελτίωση ή νέα πρόταση υπάρχει από τους Δημότες.  

Η ομάδα έμαθε σημαντικές πληροφορίες από τον Δήμαρχο, κ. Δανιηλίδη, ο οποίος είναι πολύ ενημερωμένος και ευαισθητοποιημένος σε σχέση με τα άτομα με αναπηρία και πολύ απαιτητικός από τον εαυτό του, αφού θεωρεί ότι έχει πολλή δουλειά ακόμα να κάνει πάνω σε αυτό το θέμα. Απάντησε με εξαιρετική ακρίβεια και ιδιαίτερη προσοχή σε όλες τις ερωτήσεις των μαθητών της ομάδας. Τους συνεχάρη για την ιδέα τους και, κυρίως, γιατί πρόκειται για ένα πάρκο, όπου θα φιλοξενεί όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις, με τη δυνατότητα αυτονομίας και εύκολης πρόσβασης για τα ΑμεΑ. Ιδιαίτερα του άρεσε η ιδέα για την τοποθέτηση μουσικών οργάνων. Ζήτησε από τους μαθητές να υποβάλουν και επίσημα την πρότασή τους, καθώς και μία κάτοψη του πάρκου που σχεδίασαν, στα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, ώστε να μελετηθεί η δυνατότητα κατασκευής του.

Οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από την εξαιρετική φιλοξενία, το μεγάλο επιτελείο του Δημάρχου, τον επαγγελματισμό και την ακρίβεια των απαντήσεων τους. Ήταν μια μοναδική εμπειρία και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κ. Σίμο Δανιηλίδη για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφερε στην ομάδα μας. Όλοι οι μαθητές υποσχέθηκαν να συνεχίσουν το έργο τους και να διεκδικήσουν την πραγματοποίηση του σχεδίου τους.

Και το ταξίδι τους στον κόσμο της Ρομποτικής συνεχίζεται...

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων


- Σημαντική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023