UNESCO Associated Schools

eTWINNING SCHOOL

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Προσδεθείτε! Έφτασε η ώρα του Out of the Box Challenge!

Το ταξίδι ξεκινάει το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου, στις 10.00 π.μ. και θα διαρκέσει 2 ώρες, μέχρι τις 12.00 μ.μ.

Κάθε μικρός ταξιδιώτης θα πρέπει να έχει στις αποσκευές του φαντασία, όρεξη, πολλή επιμονή και αρκετή συγκέντρωση. Μαζί με αυτά, θα χρειαστεί να φέρει γραφική ύλη: 2 μολύβια, 2 στυλό, 1 γόμα και μία ξύστρα. Επίσης, εάν του αρέσουν οι σοκολάτες ή τα φρούτα, δε μας πειράζει να έχει κάτι από αυτά μαζί του, όπως και ένα μπουκαλάκι νερό. Ποτέ δεν πάνε χαμένα τα εφόδια σε ένα ταξίδι! Καλό είναι να υπάρχουν προμήθειες! Μη φέρει πατατάκια και κάνει "κράτσα κρούτσα" η σακούλα όσο τρώει!

Οι προκλήσεις που θα συναντήσουμε είναι (πάρα) πολλές και ποικίλες, αλλά καμία από αυτές δε χρειάζεται πρότερη γνώση. Οι ταξιδιώτες μας δε θα χρειαστεί να τις αντιμετωπίσουν όλες. Αντιθέτως, θα διαλέξουν με ποιες και πόσες θέλουν να ασχοληθούν. Όλοι εμείς έχουμε βάλει τα δυνατά μας, έτσι ώστε να υπάρχουν ενδιαφέροντα ερωτήματα για όλους. Είναι σημαντικό να ξέρουν ότι δεν υπάρχει πίεση (από κανέναν) και ότι το πλήθος των θεμάτων θα πρέπει να τους χαλαρώνει και όχι να τους βάζει βάρος! Υπάρχουν αρκετά θέματα για να λύνει για 2 ώρες μόνο εύκολα θέματα, όπως υπάρχουν θέματα για να λύνει 2 ώρες μόνο δύσκολα... Τα θέματα είναι πολλά για να μπορέσει να βρει σίγουρα κάποια που να του αρέσουν και για να μην νιώσει την ανάγκη να τα λύσει όλα... Φτάνει στον χρόνο που έχει να προσπαθήσει μέχρι τέλους να λύσει όσα περισσότερα μπορεί! Έτσι κι αλλιώς όσοι έχετε πάρει τα βιβλία με τα περσινά θέματα ξέρετε περί τίνος πρόκειται.

"Δε θα έπρεπε να υπάρχει κανένα όριο στην ανθρώπινη προσπάθεια. Όσο υπάρχει χρόνος, πάντα μπορούμε να κάνουμε περισσότερα", είπε και ο Στήβεν Χόκινγκ. 

Το σημείο συνάντησης στο ταξίδι αυτό είναι το εξεταστικό κέντρο: για να το βρείτε, αρκεί να κοιτάξετε ΕΔΩ και θα το ανακαλύψετε! Είναι σημαντικό να είστε εκεί 45 λεπτά πριν την έναρξη (9:15 π.μ.) - ειδικά αν δείτε ότι στο εξεταστικό σας κέντρο έχει πολλά παιδιά - ώστε να κάνετε την εγγραφή σας, να τακτοποιηθείτε και να τσεκάρετε το εισιτήριο σας. Οι ταξιδιώτες δε θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ηλεκτρονικές συσκευές, επομένως, δε χρειάζεται και να τις φέρουν μαζί τους. Όσοι έχετε οικονομικές εκκρεμότητες, θα μπορέσετε να εξοφλήσετε με μετρητά κατά την εγγραφή σας.

Μετά τις 12.00 μ.μ. που θα έχει ολοκληρωθεί το δικό μας ταξίδι, θα ήταν ωραίο να πάρετε τον κουρασμένο ταξιδιώτη να πάτε μια βόλτα. Θα έχετε πολλά να συζητήσετε και η πρόγνωση λέει ότι θα έχει καλό καιρό για περπάτημα, με δροσερή θερμοκρασία και σκιά, το Σάββατο!

Για οποιαδήποτε διευκρίνιση μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Με εκτίμηση,
Η ομάδα της Χαρισμάθειας

Εσύ είδες σε ποιο εξεταστικό κέντρο είσαι...;

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων


- Σημαντική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023