UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Πρόγραμμα e-Twinning ΣΤ΄ τάξης 2019-20

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 300 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή των σχολείων μας, Jean-Baptiste de La Salle, συναποφασίστηκε από τους εκπαιδευτικούς του κλάδου Πληροφορικής του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου, του Δημοτικού του «Δελασάλ» Αλίμου και του Δημοτικού του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ» Θεσσαλονίκης, να συνεργαστούν για τη δημιουργία του “300 La Salle QUIZ”, ενός επετειακού, λασαλιανού και διαδραστικού παιχνιδιού γνώσεων, σε μορφή Quiz. 
Τα Quiz θα δημιουργηθούν αποκλειστικά από τους μαθητές της ΣΤ΄ τάξης, στην ώρα του μαθήματος της Πληροφορικής, μέσω της online εφαρμογής Kahoot. Το κάθε τμήμα της ΣΤ’ τάξης θα δημιουργήσει από ένα ξεχωριστό Quiz. Οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις των Quiz θα διατυπωθούν από τους ίδιους τους μαθητές, μέσω αναζήτησης πληροφοριών στο internet και θα αφορούν τη ζωή και το έργο του Jean-Baptiste de La Salle, καθώς και την ιστορία και τις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού La Salle. Για την ολοκλήρωση του project, στις αρχές Νοεμβρίου, θα οριστεί μια ημερομηνία, κατά την οποία τα 3 λασαλιανά σχολεία θα συνδεθούν στην online πλατφόρμα Kahoot, θα ανταλλάξουν κωδικούς και όλα τα τμήματα θα κληθούν να παίξουν τα Quiz των άλλων τμημάτων. Ο νικητής από κάθε QUIZ θα λάβει Έπαινο και τον τίτλο του "300 La Salle Master".

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η προώθηση της σχολικής συνεργασίας, η αξιοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων Πληροφορικής από τους μαθητές και η επικοινωνία τους με μαθητές από τα άλλα λασαλιανά σχολεία, ώστε να ενισχυθούν οι δεσμοί μεταξύ τους και να αντιληφθούν ότι είναι μέλη της παγκόσμιας λασαλιανής οικογένειας.  Επίσης, μέσω του προγράμματος, θα δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν την ιστορία, τη φιλοσοφία και τις αξίες των σχολείων μας, σε εθνικό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.

Ολοκληρώνοντας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το εν λόγω εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατατέθηκε στην πλατφόρμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και, μετά από αξιολόγηση, έλαβε επίσημα την πιστοποίηση προγράμματος eTwinning.
Για οποιαδήποτε απορία ή διευκρίνιση, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη του προγράμματος για το σχολείο μας και Καθηγήτρια Πληροφορικής, κ. Νάστου Αριστέα.

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023