UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2023-2024

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2023-2024 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018

Πιλοτικό πρόγραμμα UNESCO στο Δημοτικό «ΔΕΛΑΣΑΛ» | «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» Βασική αξία στον Αθλητισμό.

Το Δημοτικό σχολείο «ΔΕΛΑΣΑΛ» συνεχίζει τη δημιουργική και ουσιαστική συνεργασία του με τον Οργανισμό της UNESCO και την Eλληνική Εθνική Eπιτροπή της. Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, το σχολείο μας έχει τη χαρά και την τιμή να επιλεγεί από την Ελληνική Εθνική Επιτροπή του Οργανισμού ως ένα από τα δύο σχολεία πανελλαδικά που θα συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα «ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ»  - «LES VALEURS DU SPORT - SPORT VALUES». Οι τρεις βασικές αθλητικές αξίες με τις οποίες θα ασχοληθούμε στο πιλοτικό πρόγραμμα είναι ο σεβασμός, η ισοτιμία και η ένταξη.

Στο παραπάνω εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι μαθητές/τριες της Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού, διαθεματικά, από τις υπεύθυνες καθηγήτριες των Γαλλικών και της Φυσικής Αγωγής.  Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές/τριες της Δ΄ τάξης θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες σχετικές με την αξία της ΙΣΟΤΙΜΙΑΣ – ÉQUITÉ. Οι πρώτες δράσεις ξεκίνησαν με μεγάλο ενθουσιασμό.

Οι μαθητές της Δ΄ τάξης στο μάθημα της γυμναστικής συζητούν, μαθαίνουν και βιώνουν με παιδαγωγικά παιχνίδια τη βασική αξία της ισοτιμίας. Είναι απίστευτη η ανταπόκριση των παιδιών στις έννοιες του δίκαιου και του σωστού. 

Μέσα από το πιλοτικό πρόγραμμα της UNESCO οι μαθητές μαθαίνουν να δουλεύουν ομαδικά, να συζητούν στρατηγικές  συνεργασίας για να κερδίσουν στο παιχνίδι και να δίνουν υπευθυνότητες σε όλα τα μέλη της ομάδας,ώστε να χαρούν ΙΣΟΤΙΜΑ όλοι το παιχνίδι. Και το παιχνίδι «ΦΩΛΙΕΣ» ξεκινάει. Το λεξιλόγιο εμπλουτίζεται με εκφράσεις όπως υπευθυνότητα, στρατηγική, ισοτιμία, ισότητα, δικαιοσύνη.

Ποιος είναι ο νικητής; Η ομάδα που συνεργάστηκε ισότιμα, μοιράζοντας υπευθυνότητες σε όλα της τα μέλη. Αυτή, δηλαδή, που είχε την καλύτερη στρατηγική!

Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού



- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023