UNESCO Associated Schools

eTWINNING SCHOOL

Εγγραφές 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

Υποτροφίες 2024-2025

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2024-2025 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 633 333
FAX. 2310 675 021

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2023

Χαιρετισμός ΥποδιεύθυνσηςΑγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Καλωσήρθατε στην εκπαιδευτική αγκαλιά του δημοτικού σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ»!

Ενός Λασαλιανού σχολείου όπου η παιδαγωγική κληρονομιά του από τον ιδρυτή μας, Jean-Baptiste de La Sale, συναντά αρμονικά και συνεκτικά τις δεξιότητες του 21ου αιώνα δημιουργώντας τις αρχές, στις οποίες οφείλει να εδράζεται η παιδεία του μέλλοντός μας. 

Με απόλυτη προτεραιότητα τον μαθητή και σεβασμό στα γνωστικά και ψυχολογικά στάδια ανάπτυξής του, αλλά κυρίως στην παιδικότητα και τη μοναδικότητά του, το σχολείο μας προτάσσει μια ολιστική θεώρηση του ανθρώπου παρέχοντας στους μαθητές της πόλης μας όχι μόνο γνώσεις, αλλά και ευκαιρίες ισόρροπης καλλιέργειας του νου και της ψυχής. Η Ζώνη Δραστηριοτήτων καθώς και πλήθος πανελλήνιων και διεθνών διαγωνισμών, στους οποίους οι μαθητές μας διακρίνονται και καινοτομούν, συνεπικουρούν σε αυτήν την κατεύθυνση. 

Σύγχρονες δεξιότητες μάθησης όπως συνεργασία, επικοινωνία, προσαρμοστικότητα και πρωτοβουλία,  που εξασφαλίζουν όχι μόνο το ζην, αλλά και το ευ ζην, καλλιεργούνται μέσα από βιωματικά προγράμματα και προπάντων χάρη στους λειτουργούς μας, που δρουν ως καταλύτες μαθησιακών διεργασιών και όχι ως μεταβιβαστές ετοιμοπαράδοτων γνώσεων.

Γνωρίζουμε ότι εκπαιδεύουμε πλέον "ψηφιακούς αυτόχθονες", μια γενιά που δεν διαθέτει απλώς μεγαλύτερη ικανότητα εκμετάλλευσης των νέων τεχνολογιών, αλλά έχει επίσης αναπτύξει διαφορετικούς τρόπους σκέψης, επικοινωνίας και συνεργασίας. 

Παράλληλα όμως καλούμαστε να τους μυήσουμε και στην άμετρη μορφωτική αξία του καλού και το ωραίου, του μέτρου και της ισορροπίας, του ανθρωπισμού και του εθελοντισμού.  

Σας καλώ λοιπόν να επισκεφτείτε το σχολείο μας, για να διαπιστώσετε πώς η παιδεία μπορεί να γίνει ένα "πανηγύρι της ψυχής", όπως ακριβώς την οραματίστηκε ο Σωκράτης, σε ένα περιβάλλον δημιουργικό, ελεύθερο, εκκολαπτήριο νέων ιδεών και νέων προσεγγίσεων, ένα ουσιαστικό σχολικό περιβάλλον. 

Πένη Βαϊδάνη 
Υποδιευθύντρια Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ»
Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Σε μια εποχή που η τεχνολογία και η επιστήμη πρωταγωνιστούν στη ζωή των ανθρώπων, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους, δημιουργώντας συζητήσεις για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο, το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ» δίνει την απάντηση μέσα από την ισορροπία που προσπαθεί να διατηρήσει, καλλιεργώντας αρχές και αξίες, προωθώντας τη συνεργατικότητα και την ομαδικότητα μέσα από σύγχρονες μεθόδους, χρησιμοποιώντας όλο τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό ενός μοντέρνου σχολείου. Σύσσωμη η ομάδα μας πρωταγωνιστεί στην εκπαιδευτική εξέλιξη, έχοντας ως προτεραιότητα την ασφάλεια και τη σωστή διαπαιδαγώγηση και ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων ενός μαθητή. 

Η λασαλιανή οικογένεια εκτείνεται  σε όλο τον κόσμο, καθώς είμαστε ο μεγαλύτερος παγκόσμιος εκπαιδευτικός οργανισμός. Έχοντας αυτόν τον πλούτο στις αποσκευές μας, ταξιδεύουμε μικροί και μεγάλοι σε μια εκπαιδευτική κοινότητα, ανανεώνοντας συνεχώς τον τρόπο διδασκαλίας, αλλά διατηρώντας τις ίδιες λασαλιανές αρχές και αξίες. 

Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, «καλώς ήρθατε» στην οικογένειά μας! 

Μπάμπης Τραπεζανλίδης
Υποδιευθυντής Δημοτικού Σχολείου «ΔΕΛΑΣΑΛ»


Διαγωνισμός Αγγλικών '24

10ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά για την Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού- Διαβάστε περισσότερα


- Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων


- Σημαντική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007

11ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα

«Καγκουρό» 2024


ΠΡΕΣΒΕΥΤΕΣ SID 2023