UNESCO Associated Schools

Εγγραφές 2021-2022

Διαβάστε περισσότερα για τις Εγγραφές του Σχολικού Έτους 2021-2022 εδώ.

Υποτροφίες 2020-2021

Διαβάστε περισσότερα για τις Υποτροφίες του Σχολικού Έτους 2020-2021 εδώ.

GDPR

Πολιτική επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων | Για περισσότερα πατήστε εδώ.

Στοιχεία σχολείου

ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ "ΔΕΛΑΣΑΛ"

ΠΕΥΚΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
T.Θ.06–57010
ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ
ΤΗΛ. 2310 67.50.20
2310 67.43.96
FAX. 2310 67.50.21

elementary@delasalle.gr

Που θα μας βρείτε

Η εφημερίδα μας

Καριέρα στο «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Ημερολόγιο

Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2018

Χαιρετισμός Υποδιεύθυνσης


Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Το σχολείο μας ανήκει στον παγκόσμιο Eκπαιδευτικό Oργανισμό La Salle, ο οποίος σήμερα αριθμεί 1000 εκπαιδευτήρια (από νηπιαγωγεία μέχρι πανεπιστήμια) σε 80 χώρες σε όλο τον κόσμο. Η παιδαγωγική που ακολουθούν τα λασαλιανά σχολεία είναι εμπνευσμένη από τις αρχές του Ιδρυτή τους, αγίου Ιωάννη-Βαπτιστή Δελασάλ, μεγάλου παιδαγωγού του 17ου αι. Το Λασαλιανό Σχολείο, λοιπόν, αποτελεί χώρο στον οποίο καλλιεργείται ένα πνεύμα προσέγγισης λαών, εθνοτήτων, θρησκειών και ανθρώπινων αξιών. Έτσι, οι μαθητές μαθαίνουν να ζουν με σεβασμό και κατανόηση στη διαφορετικότητα και συμβάλλουν, με αυτόν τον τρόπο, στην οικοδόμηση ενός πιο δίκαιου και ειρηνικού κόσμου.

Πρωταρχική σημασία για ένα Λασαλιανό Σχολείο έχει η δημιουργία μιας εκπαιδευτικής κοινότητας ταγμένης στο έργο της, οργανωμένης και αφοσιωμένης στο λειτούργημά της, με κύριο προσανατολισμό την προτροπή του De La Salle: «Να θεωρείτε τα παιδιά τα οποία σας ανέθεσε ο Θεός σαν τα παιδιά του ίδιου του Θεού». Τα παιδιά σας αποτελούν το κέντρο του ενδιαφέροντος των διδασκόντων του σχολείου μας. Για τους δασκάλους του σχολείου μας, ανατρέφω ένα παιδί σημαίνει αγωνίζομαι κάθε στιγμή να το ενθαρρύνω, να το βοηθήσω, να το στηρίξω, να το ωθήσω προς την ανεξαρτησία.

Στόχος μας είναι να διαμορφώσουμε προσωπικότητες πολύπλευρα αναπτυγμένες, με στέρεες αξίες, στόχους και ιδανικά που απελευθερώνουν τη σκέψη και τη βούληση των νέων, κάνοντάς τους δρώντα άτομα και ενεργούς πολίτες, οι οποίοι με αγάπη και πίστη θα χτίσουν το μέλλον τους και θα βελτιώσουν την κοινωνία. Προσδοκία και ευχή μας είναι ότι όλα μπορούν να αλλάξουν στις κοινωνίες μας, όταν εργαστούμε με αγάπη και πίστη, για να εμφυσήσουμε στα παιδιά αξίες και ιδανικά που αντέχουν στους αιώνες και αποτελούν άφθαρτη κληρονομιά.

Βέβαια, γνωρίζουμε καλά ότι η διαπαιδαγώγηση είναι μια περιπέτεια πολύπλοκη και δύσκολη. Απαιτεί προοπτικές συνεργασίας που στηρίζονται στην πείρα, στις σταθερές αξίες και στον διάλογο. Από μόνο του το σχολείο δεν μπορεί να επιλύσει όλα τα προβλήματα. Η αρμονική ανάπτυξη του παιδιού επιτυγχάνεται αν η σχολική και οικογενειακή διαπαιδαγώγηση αλληλοσυμπληρώνονται.

Σας καλούμε, λοιπόν, σε μια κοινή προσπάθεια, για να επιτύχουμε πιο εύκολα και αποτελεσματικά τον στόχο μας, που δεν είναι άλλος από την ολική αγωγή και μόρφωση των παιδιών σας, των παιδιών μας. 

Βάνα Βενιάδου 
Υποδιευθύντρια Δημοτικού «ΔΕΛΑΣΑΛ»

8ος Διαγωνισμός Ορθογραφίας

«Γυρίζω την Ελλάδα με ένα γράμμα»

- Διαβάστε περισσότερα


- Δελτίο Τύπου

Διαγωνισμός Αγγλικών '21

7ος Διαγωνισμός Δημιουργικής Γραφής στα Αγγλικά

- Διαβάστε περισσότερα
- Αποτελέσματα
- Τελετή Βράβευσης

Διαγωνισμός «Πυθαγόρας»

Out of the Box Challenge 2020

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ


Το ξενόγλωσσο τμήμα του Κολεγίου μας βραβεύτηκε με το
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΗΜΑ ΓΛΩΣΣΩΝ
2005 και 2007